Sílvia Catalán

Sílvia Catalán

Més informació

Canal Racó eròtic

Riure i gaudir

"Els experts diuen que riure redueix l'estrès, augmenta les endorfines i millora la circulació", així comença el monòleg de la Llum Barrera en un dels programes ja emesos a TV3 de la sèrie "De Bon Humor". 

I és cert, de fet, que el riure provoca una sensació molt plaent en qui el viu en primera persona. Però, a més a més, el riure es contagia, per la qual cosa quan riem, no només estem fent-nos bé a nosaltres mateixos sinó que ajudem a qui ens envolta a estar també millor. Per descomptat, tot i que això és cert, cal saber de què riem, si riem amb mala llet o fent escarni d'algú, probablement ja no estiguem contagiant bon rotllo sinó que el més probable serà que ens guanyem una cleca. Ull! 

Riure sol pot semblar absurd i, de fet, hi ha qui pensa que qui riu sol podria no estar massa bé del cap. Però jo crec que riure sol pot ser una bona medicina per a lluitar contra la tristor. Posar-se una pel·lícula divertida, llegir un còmic, veure un monòleg o, fins i tot, recordar una anècdota divertida, pot desencadenar-nos el riure sols. I un cop ho haguem fet, ens sentirem més satisfets, més lliures, més feliços. 

El riure provoca tot un seguit de reaccions en el nostre cos  a nivell químic que fan que ens sentim millor. Per una banda redueix el cortisol, l'hormona relacionada directament amb l'estrès, per la qual cosa fa que ens relaxem, que la sensació d'alerta que portem en el dia a dia es desactivi durant una estona. Per altra banda, el riure allibera endorfines en el nostre cervell, que són, bàsicament, les hormones del plaer (sí, les que alliberem quan tenim un orgasme i ens fan tenir aquella sensació com de "borratxera" temporal) i, per si això no fos suficient motiu per començar a riure ja, resulta que també allibera serotonina, un neurotransmissor amb efectes antidepressius. 

Us estareu preguntant què faig pregonant les virtuts del riure en una secció sobre sexualitat, oi? O potser ja sabeu per on vaig, també podria ser. 

Doncs bàsicament sóc vinguda a donar-vos un consell: rieu abans, durant i després del sexe. Sí. Tant si ho feu sols, com si ho feu amb la vostra parella, com si ho feu amb una persona que acabeu de conèixer. Rieu. 

Els estudis confirmen que quan dues persones riuen juntes es genera un vincle molt més fort i en els cervells d'aquestes dues persones es queda relacionada aquesta emoció positiva, vinculada a l'experiència conjunta, per tant, aquestes dues persones generen més complicitat i disminueix la rivalitat entre elles. Està clar, doncs perquè hauríem d'estar obligats a riure en parella, oi?

És més, si rieu en parella, el sexe serà molt més satisfactori. No hi haurà tants problemes sexuals. De fet, si tots riguéssim en parella, probablement jo tindria molta menys feina (i, creieu-me, seria molt feliç de saber que és per això! Ja me'n buscaria de feina nova, no patiu). 

Si som capaços de riure de nosaltres mateixos i de l'altre (repeteixo, sense ferir sensibilitats) serem capaços de sobreposar-nos a una baixada d'erecció en un moment àlgid, serem capaços de riure si no trobem l'entrada de la vagina, riurem fort si a algú se li escapa un pet o si, de sobte, els cossos comencen a fer sorolls estranys amb el fregament de l'un i l'altre. I això farà que quan encarem una nova relació sexual ho fem amb més ganes, perquè recordarem haver rigut, haver-ho passat bé. 

Va, que el sexe és un joc, deixem de posar-nos tan seriosos amb el tema i riguem! 

Si tots els arguments que us he donat fins ara no han estat suficients, però, us en dono el definitiu: hi ha estudis que diuen que riure durant 10 minuts equival a 3 minuts d'activitat física intensa. Que sí, que no és massa, però jo prefereixo 10 minuts de riure a 3 minuts de spinning, digueu-me rara. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.708 missatges
  • 220.706 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat