Canal Racó gastronòmic

Molls de roca fregits

Moll de roca, moll, roger o salmonete, digueu-li com us vingui de gust. 

En aquesta secció ja hem vist el llucet que es mossega la cua, les maires fregides, els seitonssonsossardinespeix fregit en general, i la recepta d'avui és d'aquelles tradicions que les nostres mares i àvies s'han encarregat de mantenir ben vives. I es que, moltes vegades, ens compliquem la vida buscant receptes elaborades quan tenim petits plaers a la vida com aquest. Una bona llesca de pa amb tomàquet amb uns molls de roca fregidets ens pot transportar a un estat de satisfacció complerta.
El que es innegable es que aquesta mena de receptes de bàsica elaboració serveixen, si més no, per a recordar-nos quin dinar o sopar podem fer demà mateix, difonent alhora, la nostra cultura gastronòmica.
Tan senzill com la vida mateixa.
Som-hi!

INGREDIENTS
500 g de moll de roca fresc
farina per fregir
oli per fregir
llimona (opcional) 
sal

VARIANTS:
- Podeu acompanyar el plat de pa amb tomàquet o, senzillament, un bon tomàquet amanit

ELABORACIÓ

Demaneu a la peixateria que us treguin cap i tripa. Son tasques que val la pena fer alguna vegada per comprendre la tècnica però, un cop apresa, si us ho estalvieu millor. No hi ha ferum més pudent al cubell de les escombraries que els budells de peix.

Netegeu el peix a sota de l'aixeta.

Saleu-ho.

Enfarineu el peix. Ho podeu fer amb farina especial per fregir que aporta un cruixent addicional.
Altrament, la farina de tota la vida també serveix.

Molt bé.

Repetiu aquest procés amb tot el peix mentre s'escalfa l'oli a la paella.

Quan l'oli sigui ben roent, fregiu-ho.

Doneu-li la volta passat un minut i espereu el mateix temps. És un peix que es fa ràpid.

Reserveu-lo sobre un paper absorbent.

I serviu-lo a taula ben calent.

Amb una mica de llimona si voleu.

Com que és època de tomàquets de Barbastro, he decidit acompanyar el peix amb aquesta fruita tan gustosa.

Els tomàquets de Barbastro són grossos i carnosos, alhora que dolços.

Talleu-lo a trossos grans, saleu-lo i...

tireu-hi per sobre un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

I cap a taula.

Quin peixet més bo! Només heu de retirar l¡'espina central amb compte i resta es pot menjar. No tindreu problemes amb els nens, però en qualsevol cas, vigileu sempre.

Bon profit!


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.157.867 missatges
  • 216.207 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat