Canal Racó gastronòmic

Guatlles a la brasa

Recepta tradicional número 602 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. En aquest blog ja hem vist diferents maneres de fer les guatlles (escabetxades, al forn, estofades, en arròs, etc). Totes elles preparacions recomanables. Avui veurem una de les formes més senzilles de fer-les: a la brasa. Aprofiteu la propera barbacoa que feu, sols o amb colla, per incorporar alguna guatlla, una menja tradicional catalana que val la pena recuperar (si es que mai s'havia perdut).

Us recomano dues guatlles per persona, ja que és un animal petit que no conté massa carn.
Som-hi!

INGREDIENTS
8 guatlles
sal
pebre
oli d'oliva

VARIANTS:
- Es poden acompanyar de patates o verdures a la brasa

ELABORACIÓ

Saleu les guatlles per les dues bandes.

Empebreu-les també.

Ruixeu-les amb oli d'oliva.

Per les dues bandes.

Quan la brasa estigui a punt, poseu-les a fer de manera que la part exterior toqui les graelles.

Vigileu que la brasa estigui ben repartida. És fàcil cremar les guatlles. Cal una cocció ferma però uniforme.

Quan estiguin fetes d'un banda li doneu la volta.

Feu-les al vostre gust. A mi m'agrada que quedin torradetes, gairebé cruixents.

Serviu-les immediatament, ben calentes. Les podeu acompanyar de patates o verdura a la brasa.

Bon profit!


I PER BEURE...



Nom: Bertha Cardús Brut Nature Gran Reserva 2011 
Varietat/s: Macabeu, Parellada, Xarel·lo 
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Cava Bertha 
Font: www.petitceller.com
A la vista, ofereix el seu toc groc daurat i un lent i harmoniós despreniment de petita bombolla. En nas, té notes de fruites madures, torrats de llarga criança i fruits secs. Al paladar, té una entrada càlida i equilibrada, molt complexa. Cremositat, notes làctiques i un postgust llarg amb notes fumades.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.027.700 missatges
  • 212.079 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums