Canal Racó cultura popular

Terrassa acollirà els II Premis de l'Associacionisme Cultural Català

Coordinadora d\'entitats del Poble Sec, premi BBVA CX a l\'entitat (Foto: Aleix López)
Coordinadora d\'entitats del Poble Sec, premi BBVA CX a l\'entitat (Foto: Aleix López)

El Centre Cultural de Terrassa acollirà, dijous 5 d’abril (19:30h), l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català. Seguint la tendència instaurada en la primera edició del certamen, els guardons reconeixeran les persones, entitats i mitjans de comunicació que treballen per preservar, difondre i promoure el teixit cultural. Convocant-los, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –entitat editora de Tornaveu—desitja visualitzar la dedicació anònima que milers d’associacions i ciutadans realitzen de manera anònima.

“Associacionisme cultural i cultura associativa són dos reversos d’un mateix mirall”, explica Josep Viana.  El president de l’Ens apunta que “una societat esdevé més rica culturalment en la mesura que les persones tendeixen a agrupar-se en entitats i participar directament de la vida comunitària. Els Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català són uns guardons únics perquè no premien cap expressió cultural en concret, sinó el mateix fet associatiu”.
 
Presentació de les candidatures

Segons estableixen les bases, les associacions poden presentar candidatura al Premi BBVA CX de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat i als Premis de l’Associacionisme Cultural Català al Projecte fins al 28 de febrer adreçant un dossier al correu electrònic premis@ens.cat o a l’adreça postal Carrer València 558, 6è 1a de Barcelona. Els guanyadors seran recompensats amb 3.000€ i 1.000€ respectivament, en aquest darrer cas per cadascuna de les dues seccions de la categoria: el Premi Previsora General de l’Associacionisme Cultural al millor projecte que no superi els 6.000€ en despeses, i el Premi Arç Cooperativa de l’Associacionisme Cultural Català al millor projecte que sí assoleixi o superi aquesta xifra.

El Premi Ens de l’Associacionisme Cultural Català a la Persona i el Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació seran dirimits per elecció directa del jurat.
 
L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol agrair la implicació activa de BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes en la preparació d’aquest certamen.

Així mateix, també  desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que han col·laborat en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, Fundació Catalunya Cultura, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.
 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.364 missatges
  • 219.067 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat