Jordi Dotras

Jordi Dotras

Més informació

Canal Racó eròtic

Manifest en defensa de la barba

Ja és oficial: portar barba és mainstream. El que fa temps era una moda seguida per pocs, ara ja s'ha convertit en un fenomen de masses. L'últim prohom del moviment barbil (neologisme que m'acabo d'inventar però que exigeixo a l'IEC que incorpori al seu diccionari) és el flamant nou president del Parlament, Roger Torrent. El qui fins fa poc era alcalde de Sarrià de Ter s'ha convertit en qüestió de dies en un dels homes del moment, fet que ha comportat que surtin a la llum fotografies de fa anys quan no duia barba i la seva aparença era més innocent. El canvi és radical. De 'nerd', a 'hipster'; de tendre, a atractiu; del montón a fucker.

No voldria entrar a cosificar el nou president del Parlament, però és evident que els barbígers s'han anat multiplicant els últims anys i això em sembla una magnífica decisió. Fa temps es va començar a posar de moda poblar la cara amb una barba de dos o tres dies i després eixuga't –o afaita't– i tornem-hi. Les imatges càndides dels homes ben afaitats van donar pas a aquell punt buscadament despitat de la barbeta incipient, que convertia els homes en "interessants". Ara, l'hora és a anar un pas més enllà i fer-la créixer i anar-la cuidant. La imatge d'un barbot espès agrada.

Sempre hi haurà l'excepció que confirmarà la regla, però què tenen les barbes que agradin tant, majoritàriament? Per què sentim aquesta atracció? Els estudis de les universitats generalment americanes que ningú no ha sentit anomenar mai diuen que la percepció de masculinitat en els homes amb barba és superior als imberbes. I una altra dada: la llargada mitjana preferida és d'entre 5 i 10 dies. Ara bé, cal saber portar-ne. No es tracta d'abandonar la màquina o la fulla d'afaitar i tal dia farà un any. El temps que guanyeu cada dia d'una banda l'haureu d'invertir en un bon manteniment que podeu fer vosaltres mateixos amb l'allau de productes que existeixen o bé anar al barber de confiança i que us ho faci –últimament per un preu raonablement abusiu, tot sigui dit–. Gràcies a això, tindreu una bona eina.

La barba, una arma de seducció massiva

La seducció és màrqueting en estat pur, de manera que una bona marca és garantia d'èxit. I aquí, la barba és una eina magnífica per jugar-hi, perquè es fixin en tu, perquè et recordin. En definitiva, per existir. Deixar que te l'acariciïn, a part del gust per a un mateix, també serveix d'excusa per escurçar distàncies físiques.

La teva àvia et dirà que on vas així, que fa brut. Potser intentarà anomenar-te "hipster", amb més o menys encert (hispe, himster) per qüestionar la decisió de dur la cara peluda. Però res t'ha d'aturar en el teu objectiu de portar-ne. Neta, llueix com una americana nova. I barba no és sinònim de ser hipster –hi ha tota una cultura darrere que cal no menysprear–.

Estic convençut que algun dia, tard o d'hora, les cares angelicals i afaitades tornaran a ser l'últim crit. Al cap i a la fi, les modes són cícliques. Quan aquest moment arribi, jo espero ser prou gran per, si me la tallo, no tornar a aparentar quinze anys. Quina por!


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.238.969 missatges
  • 219.053 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat