Canal Racó gastronòmic

Vaset de pinya natural amb crema cremada

Moltes vegades he fet referència a aquestes postres, per les que tinc una passió important.
Havent estat pastisser i coneixent moltes elaboracions dolces extraordinàries, podria dir que la pinya amb crema son les meves postres favorites. La pinya, a més, ajuda a pair i per això acostumo a utilitzar-la en àpats importants com els que fem per Nadal
En aquest blog trobareu elaboracions similars, com la Pinya cremada al whisky, el Carpaccio de pinya amb crema, o la Pinya cremada al rom. La presentació que us mostro avui en got, més sofisticada que les altres si voleu, pretén simplificar la ingesta tot tallant la pinya en petits daus.
El sucre caramel del fons, ajudarà a mitigar l'acidesa de la pinya i el sucre cremat de sobre ens conservarà el cruixent ineludible d'unes postres que sempre fan festa.
A més, una de les avantatges de fer-ho així es que podeu tenir la pinya tallada i la crema feta i preparar els vasets en 10 minuts de rellotge, just abans de portar-ho a taula, mentre els convidats fan la sobretaula.
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a 6-8 persones
Espero que us agradi!


INGREDIENTS
sucre caramel
1 pinya natural madura
crema pastissera (recepta de 1/2 litre de llet)
sucre
menta per decorar (opcional)

VARIANTS:
- Podeu remullar la pinya tallada a daus amb algun licor (rom, whisky, etc)

ELABORACIÓ

Prepareu la crema pastissera unes hores abans (millor la nit abans).

Procureu trobar una pinya madura, dolça.

Talleu els dos extrems.

Peleu la pinya.

Talleu-la per la meitat.

De cada meitat, feu tres talls longitudinals (de dalt a baix).

Dels talls més propers al centre, retireu la part més dura de la pinya.

Talleu la pinya a daus petits, al gust.

Reserveu la pinya a la nevera. Si voleu podeu tirar un raig de licor.

Podeu acabar de preparar-ho a l'hora de servir-ho a taula, Poseu una mica de caramel al fons del got.
El sucre caramels és fàcil de fer. Altrament, el podeu comprar ja fet al supermercat.

Ell solet s'escamparà.

Ara, poseu-hi la pinya.

La pinya ha de cobrir 3/4 parts del got aproximadament.

Ompliu una mànega amb crema.

Acabeu d'omplir el got amb crema.

Us quedarà així vist lateralment.

Tireu-hi una mica de sucre per sobre de la crema.

Amb un bufador, cremeu el sucre. Si no teniu possibilitat de cremar la crema, podeu tirar una mica de canyella en pols per decorar. Però recomano enèrgicament cremar-la, si no perd tota la gràcia

Una branca de menta fresca i cap a taula!

A que entra per la vista? Doncs flipareu amb el gust que té! je je!

A gaudir!

Bon profit!


I PER BEURE...



Nom: Juvé y Camps Gran Reserva Brut Nature
Varietat/s: Macabeu, Xarel·lo i Parellada 
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Juvé y Camps 
Font:  www.vinissimus.com

El cava més conegut de Juvé y Camps és aquest brut nature elaborat a partir del most flor de raïm de les nostres finques d’Espiells (Can Rius), de La Cuscona i de Mediona. Es caracteritza pel seu color daurat pàl·lid i brillant. Té una paleta aromàtica rica i elegant, amb un desenvolupament que s’inicia en notes de fruites blanques madures i, després, dóna lloc als matisos propis de la criança: forn de pa, torrats, espècies… El pas per la boca és tremendament seductor; ofereix frescor, una textura agradable i un final llarg en què apareixen de nou les evocacions aromàtiques de fruites blanques.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.122.107 missatges
  • 215.077 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums