Canal Racó gastronòmic

Coca de 'mojito'

Sona bé, oi? Estava fent unes coques....i prenent un "mojito"....i així va sorgir la idea de fer-la. De la manera més tonta, clar. La germanor entre Catalunya i Cuba, que ja existeix, es materialitza en aquesta recepta on la coca, tan típica de casa nostra....es fusiona amb uns dels productes més reconeguts del Carib...formant una simbiosi perfecte. Una coca molt curiosa i atractiva....i que de ben segur voldrà tastar tothom. Això si, us ha d'agradar el rom i la menta...per què el sabor és força intens. És una coca una mica arriscada, ho sé...però divertida alhora. En definitiva, res comparable a una bona coca de crema...però una bona coca !!! Més que per berenar, penso que és una coca que podríem servir a daus petits...juntament amb un coulis de fruita o una bola de gelat...o un sorbet de menta. 

INGREDIENTS 
800gr. massa de brioix
20gr. menta seca picada
30gr. rom blanc
2 cullerades de sucre 
1 raig d'angostura
el suc de 2 llimes
llima, taronja i llimona confitades 
sucre 
pinyons

ELABORACIÓ

 

Preparem els ingredients.

 Ara, el que farem serà preparar una mena de "mojito" però en un bol per triturar.

 Esprimirem les dues llimes...i les afegirem a la menta...

Jo us recomano utilitzar un rom cubà blanc....com pot ser el Varadero, el Caney o el Santiago de Cuba.

Afegim un xorret... 

Ara l'angostura....que podeu trobar en bodegues i/o cellers especialitzats.

Dos xorrets....el sucre....i.....

...ara ho triturem amb el turmix i ho reservem...

Ara pastarem el brioix però em comptes d'afegir llet...hi afegirem la mateixa quantitat d'aquest "mojito".
Per tant, si voleu veure com fer el brioix pas a pas, us recomano la lectura prèvia de la recepta "Brioix".

No us passeu....es tractar d'afegir la humitat necessària per a fer la massa.

Mentre pasta el brioix, anirem preparant la fruita confitada.

Jo he comprat llima confitada...

...i tires de llimona i taronja...

Ja tenim el brioix pastat. El deixarem reposar 10 minuts abans d'estirar.

L'estirem amb un corró.

Fins que quedi un gruix d'uns 2 cm més o menys.

El col.locarem sobre paper cuisson en una safata pel forn....i batrem un ou per pintar.

Pintem el brioix....

...i enganxem la fruita confitada. Ho deixarem llevar en un lloc sec i sense corrents d'aire de 3 a 4 hores, depen de si es estiu o hivern, però fins que hagi doblat o triplicat la seva mida.

 

Ja el tenim llevat. Només hem d'afegir uns quants pinyons.

Una bona quantitat de sucre abans d'enfornar-la a 190º graus durant uns 15-20 minuts.

Un cop cuita....i immediatament sortida del forn...

...li tirarem un xorret de rom per sobre....

El rom caramel·litzarà amb el sucre....

 

La voleu tastar?

Com sempre, la servirem amb cartró i blonda.
Bon Profit !!!


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 8.871.322 missatges
  • 206.926 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums