Versos.cat

Versos.cat

Més informació

Canal Racó poètic

Concepte, de Raimon Gil Sora

Enlluernat pel llum del focus escolto
des d'un racó de l'escenari la música
trista d'un solo de trompeta. Després
a poc a poc el vol vacil·lant de la mà
al voltant d'un thèremin va dibuixant
la calidesa del cos de la noia que vas
estimar una freda nit d'hivern mentre
et trobes el significat de les paraules
que vas escriure: has passat de perdre
el que estimaves a perdre't tu mateix.

Raimon Gil Sora

(Palamós, 1979). Al meu document d’identitat hi diu el lloc on vaig néixer, el nom del meu pare i de la meva mare i els anys que tinc. El que no diu és que parlo poc, i que quan ho faig sempre parlo en veu baixa. Tampoc hi diu que vaig descobrir la poesia el vint-i-sis d’abril de mil nou-cents noranta-dos. Sóc llicenciat en Dret per la Universitat de Girona, però prefereixo llegir els meus poemes en públic. A recitar me’n va ensenyar el poeta canadenc George Elliot Clark, un capvespre sicilià de 2002. La mètrica la vaig anar agafant amb en Salvador Oliva, quan deixava d’assistir a les classes de dret processal civil per anar-lo a escoltar. De moment no he publicat cap llibre.

Els meus poetes de capçalera són Robert Lowell, Joan Vinyoli i Carlos Drummond de Andrade. També sento una profunda devoció pel treball de Yehuda Amikhai. 

Juntament amb Valéria Cándida de Araújo (la meva dona), hem iniciat un projecte per intentar abocar a la nostra tradició literària allò més significatiu de la poesia brasilera contemporània. 


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.362 missatges
  • 220.648 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat