Canal Racó gastronòmic

Wok de pollastre

Ara feia temps que no utilitzava el wok i, com m'acostuma a passar, m'he tornat a enganxar. És un addicció cíclica que tinc amb aquest cuina. Ara estaré una temporada fent woks, ho sé, per què em conec. Fins que em cansi i ho deixo per un temps. Sóc així de tonto, mira.

Doncs avui veurem com cuinar un plat d'aquells que de seguida entren per la vista i, sobretot, per l'aroma. Si us falta algun ingredient que no teniu habitualment, no passa res, tot i que enriqueixen molt el plat i li donen aquest punt diferent que fa que un wok sigui una preparació particular per al nostre paladar. Al cap i a la fi, tots els ingredients que us comento (mirin, vinagre d'arròs, gingebre en pols) els podeu trobar a qualsevol supermercat avui en dia. I si els teniu, fareu més woks.

Total, que a poc a poc, aquest blog va engreixant la categoria WOK, un tipus de cuina saludable, saborosa i, per què no, divertida que recomano provar a tothom.
Ah! que encara no tenia wok?... doncs ja esteu trigant, que per 20€ en teniu de molt xulos.

Aquestes quantitats corresponen a 4 o 6 sis persones. Tots a la cuina!

INGREDIENTS
2 pits de pollastre a daus
1 cullerada de ketchup
2 cullerades de mirin
2 cullerada de vinagre d'arròs
1 cullerada de gingebre en pols
1 cullerada de sucre
1 ceba a trossos
1 cullerada de farina de blat de moro (tipus "Maizena")
mig got de salsa de soja
40 g shiitake deshidratat 
2 dents d'all 
alls tendres
oli d'oliva

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi fideus xinesos
- Podeu posar-hi una mica de xili picant
- El gingebre al gust, podeu posar-ne més o menys
- Si no teniu mirin ni vinagre d'arròs podeu posar vi blanc

ELABORACIÓ

Prepareu els ingredients

El que heu de fer primer es rehidratar els bolets shiitake.

Aquest bolet té una textura dura i és imprescindible bullir-lo.

L'heu de tenir de 20 a 30 minuts bullint. Si el prepareu el dia anterior i el deixeu reposar dins l'aigua millor encara.

Ara heu de preparar l'adob. Trinxeu l'all.

Poseu-lo en un bol i afegiu-hi el gingebre, al gust.

Seguiment el mirin, jo l'he trobat al Caprabo, però també el podeu trobar en botigues asiàtiques, El Corte Inglés, etc..

Un parell de cullerades.


Ara el vinagre d'arròs, el mateix.

Un parell de cullerades.

Ara hi poseu el ketchup, que li donarà un punt dolç i lligarà la salsa.

La soja. Procureu que sigui soja bàsica, no cremes de soja, ni soja dolça.

Mig got serà suficient.

Molt bé.

Per acabar, una mica de sucre.

Genial.

Ara ho heu de remenar tot plegat i deixar reposar mitja horeta.

Entre una cosa i altre, ja tindreu els bolets a punt. Reserveu-los. Podeu fer servir el suc per liquar la farina de blat de moro (més endavant).

Talleu la ceba a trossos. A trosos tipus "xino", ja m'enteneu oi?.

Poseu a escalfar el wok i quan sigui ben calent tireu-hi un raig d'oli d'oliva.

Salteu els daus de pollastre. No cal que hi poseu sal. La soja s'encarregarà d'això.

Quan el pollastre estigui ben marcat, afegiu-hi els bolets.

I la ceba. Salteu uns instants tot plegat, sense deixar de remenar amb l'escumadora.

En el cas d'avui faré servir uns fideus xinesos ja cuits. Però podeu fer aquesta recepta sense els fideus.

Afegiu-los directament.

A continuació, mulleu-ho tot amb l'adob que heu preparat.

Barregeu-ho bé. i remeneu fins que es consumeixi tot el líquid.

Finalment, heu de dissoldre una cullerada de farina de blat de moro en mig got d'aigua (o de brou de coure els bolets).

Ben remenat, en fred.

Afegiu-lo al wok.

Seguiu remenant durant uns instants fins que no quedi líquid.

Notareu que cop i volta tot lliga i agafa una espectacular brillantor.

El toc final i cruixent serà l'all tendre tallat petit.

Per sobre, sense por, en cru.

I com no, serviu el plat ben calent a taula. Un wok fred perd tota la gràcia.

Bon profit!


I PER BEURE...

Nom: Moritz
Zona: D.O. Catalunya 
Alcohol: 5,4% 
Temperatura: 5-8ºC  
Fabricant: Moritz
Quan parlem de Moritz, parlem d'una cervesa tipus pilsner amb un color daurat clar, amb escuma blanca, esponjosa i abundant. Què, ja et comença a venir de gust oi? A nosaltres també.
El seu gust suau i agradable amb notes dolces de malta i cereals i un cos lleuger ens fa salivar mentre escrivimaquestes línies. Però, com aconseguim que la Moritz sigui com és? Doncs com la resta de cerveses Moritz, està feta amb aigua de la deu de Font d'Or del Montseny i en la seva elaboració utilitzem llúpol de Saaz, reconegut per la seva qualitat i tancs de baixa alçada en el procés de fermentació que permeten tenir un producte excel·lent . Sí, ho sabem, tota aquesta teoria no està malament però el millor és que la descobreixis tu mateix.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 8.900.543 missatges
  • 207.812 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums