Versos.cat

Versos.cat

Més informació

Canal Racó poètic

Misèria, de Jordi Roig

Calo foc a la misèria
mort endins.
El vent despentina les cendres, 
però les abelles no desapareixen.

Convida'm a la lluna,
enganxa'm els llavis
com un imant a la nevera,
deixa'm tres minuts més
perquè em pugui pintar
el cor de blanc.

Sovint m'entrebanco
amb els meus somnis
i repeteixo les boires.

L'aire es calca de vergonya
al meu voltant
i ressegueix les cantonades
de totes les estacions buides.

Tot per no haver-te tingut a temps.
 

Jordi Roig Pi

Jordi Roig Pi (La Palma de Cervelló, Baix Llobregat, Barcelona, 1957). Fa versos des dels setze anys, tot i que no ha publicat fins als quaranta-quatre. Es guanya la vida llogant trossets de setè art al seu petit videoclub. Actualment també és tècnic de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de la Palma. 

Ha cursat estudis de poesia a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i ha estat músic d’orquestra de ball durant més de vint anys i col·laborador habitual de Ràdio Molins de Rei. Forma part del Grup de Teatre de la Palma. És membre de l’AELC.

Com a poeta té publicats els següents llibres: Contraban de silenci (2001) Editorial Viena, premi de poesia l’Espurna del Clot; Intempèrie (2004) Editorial Viena, premi Betúlia de poesia, Ciutat de Badalona; El melic de les teranyines (2006) Editorial Malhivern, premi de poesia de l’Òmnium Cultural del Vallès Oriental; Sota el perímetre del vent (2008) Editorial March Editor i Després del Tacte (2010) Editorial Perifèric, premi de poesia Garcia Grau de la Universitat Jaume I de Castelló.


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.284.076 missatges
  • 220.642 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat