Sílvia Catalán

Sílvia Catalán

Més informació

Canal Racó eròtic

Les diferències entre l'amor i l'enamorament

No està de més que recordem de qui estem enamorats, però seria molt millor recordar les persones a les que estimem, encara que no estiguem enamorats. 

I és que l'enamorament i l'amor no són ben bé el mateix. 

L'enamorament és un estat alterat de la consciència que només dura un temps, com deien els Amics de les Arts (tot i que ells deien "que l'amor només dura un temps", però volien dir l'enamorament, el que passa és que no sé si n'eren conscients). 

Quan el nostre cos i el nostre cervell s'habituen a les alteracions químiques que ens provoca una persona determinada s'acaba l'enamorament i es dóna pas a l'amor. A l'estima.

És llavors quan podem conèixer a l'altre. Perquè durant l'estat d'enamorament no el podem veure amb claredat, tot ens sembla tan fascinant, tan bonic, tan perfecte, tan excitant en tots els sentits, que òbviament els defectes, si aconseguim intuïr-los, ens la bufen. 

Però quan s'acaba l'enamorament, llavors sí que podem veure bé els defectes de l'altre. I és llavors quan podem començar a conèixer-lo i a estimar-lo. És llavors quan s'ha de començar a treballar per a què la relació funcioni. Si hi ha convivència és llavors quan comencen els problemes, perquè cadascú té la seva manera de fer i el que abans era idílic, ara ja no ho és tant. 

I és llavors quan el sexe pot començar a ser un problema. Allà on hi havia passió desenfrenada, trobades a qualsevol lloc, on qualsevol excusa era bona per a magrejar-se, ara hi ha "normalitat". 
Potser és quan passa l'enamorament que moltes parelles pensen que ja no hi ha res a fer, "se'ns ha acabat la "xispa"". No, se us ha acabat la tonteria, mai millor dit. Ara, si voleu tenir sexe, haureu de currar-vos-ho una mica més, perquè ja no hi ha l'efecte novetat. 

Això vol dir que amb l'amor s'acaba el sexe? Ni molt menys!!! El que vol dir és que, quan l'enamorament es passa i comencem l'etapa de l'amor, el sexe pot ser un moment de trobada perfecte, amorós, tranquil... no vol dir que s'acabi la passió, però s'haurà de "forçar" d'alguna manera, provocant trobades, canviant de lloc, creant ambients...

En definitiva, els dies dels enamorats està clar que van dedicat només a uns pocs. El dia de l'amor és un altre dia. Concretament els altres 364.
 


Opina

Configuració
 • llamp 48.615 17 10 👍 12.154
  Potser t'esguerro l'article però m'ha vingut al cap un dels monòlegs d'en Joan Capri que explicava més o menys:

  aixx l'amor! Tot és carinyet aqui, carinyet allà

  Però un bon dia l'amor s'en va

  Però ELLA es queda eh!!
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.286.526 missatges
 • 220.702 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat