Notícia

L'AVANÇ: Els mitjans de dretes i ultracatòlics es fan amb la televisió valenciana

amena_31
amena_31
francesc francisco camps pp valència valencià blavero generalitatFinalment s'ha desfullat la margarida. Tal com ho havia promès, el portaveu del Govern valencià, Esteban González Pons, ha fet públic aquest divendres, abans de concloure el 2005, la resolució del concurs de llicències de la Televisió Digital Terrestre valenciana (TDT). El resultat dibuixa un mapa televisiu extremadament escorat cap a la dreta.

El diari conservador Las Provincias i la Cadena Cope, propietat de la Conferència Episcopal, obtenen, cadascuna, una de les dues llicències de televisió autonòmica. Pel que fa a les llicències de televisió local, els grans guanyadors són el grup ultracatòlic Intereconomia (editor de la revista Época i el setmanari integrista Alba) i Libertad Digital, propietat del periodista Federico Jiménez Losantos.

Intereconomía, propietat del periodista Luís María Ansón i l'empresari proper al PP Julio Ariza -que recentment va inaugurar un monument al papa Joan Pau II-, es queda amb quatre llicències importants com són les d'Elda, Alcoi, Sagunt i Oriola. Libertad Digital, una empresa relativament nova que no té cap experiència en el món audiovisual, s'emporta altres quatre emisores d'igual rellevància: Elx, Sagunt, Torrent i Alzira. Cal destacar que la presència de televisions propietat de Losantos -que imposa una empenta marcadament neocon als mitjans que dirigeix- se centra majoritàriament en zones on el PP actualment està en l'oposició.

Infotelevisió no ha rebut, com estava previst, cap dels dos canals que aspirava. Tammateix, els responsables de la primera televisió ciutadana en valencià ja van anunciar fa temps que disposen d'altres recursos per continuar en antena.

Tampoc ha suposat cap sorpresa que Valencia Te Ve, la televisió de Jesús Sánchez Carrascosa, actual portaveu mediàtic de Coalició Valenciana, s'haja quedat sense cap llicència. Junt amb la tele de Carrascosa, que disposa de tres mesos per deixar d'emetre, un altre gran perdedor ha estat el grup Prisa. La seua cadena de televisions locals, Localia, només ha obtingut un dels quatre canals que demanava, el d'Ontinyent. A més a més, haurà de deixar els canals que actualment té a València, Alacant, Elx i Castelló.

El diari El Mundo també ha eixit beneficiat: el seu grup Unedisa s'emporta tres llicències: Benidorm, València i Castelló.

L'editora del diari Levante i Información, Prensa Valencia i Prensa Alicantina, totes dues propietat de Prensa Ibérica, han aconseguit dues
llicències a Alacant i València.

Canal 37, l'emisora vinculada a l'exdirectora de TVV, Vea Reig, que va protagonitzar recentment un episodi de censura al valencià, ha estat
premiada amb dos emisores a Alcoi i Alacant, respectivament.

Televisión de Castellón, denunciada constantment per les seues proclames franquistes i assetjar els moviments socials de Castelló, ha obtingut una llicència a Castelló i una altra a Morella.

Article publicat a l'Avanç. Podeu veure l'adjudicació de llicències a la nota de premsa de la Generalitat valenciana.

Opina

Configuració
 • banyerí 246 14 👍 1

   
  açò només produeix impotència, ràbia i una certa desil.lusiò en aquest sistema i aquesta democràcia...
   
  perquè el català (la llengua de la majoria dels valencians) no te dret a tindre una televisiò digna??
   
  perquè s'imposen els criteris d'amiguisme davant la qualitat o la veracitat de la informaciò en una suposada democràcia??
   
  açò, de veres, que em produeix un mal cos i una indignaciò.
   
  nomès m'ix dir; feixistes cabrons i covards!!
   
   
  salut
 • Joaquim Planells 4 13
  Això és inadmisible! mai no havia vist un atac tan directe a la llengua i cultura pel que fa referència a les noves tecnologies. Què vol dir això, que els valencians no podran gaudir de veure la SEVA televisió en la SEVA llengua??

  NO anem pas bé!
 • Pirra 6 13

  Coses del PPSOE.
 • Guillem_PV 39 13
  Aquesta situació em recorda a una frase que va dir Buenafuente una vegada: "Els valencians tenen la televisió que es mereixen".
  És trist, però mentre el PP siga rebent la majoria dels vots al País Valencià no hi haurà llibertat per què el valencià siga una realitat a la televisió, només cal engegar la tele i posar can.9 per donar-se compte...
 • El_Xueta 6.666 14 318
  És un fet molt i molt greu. Fins i tot han deixat Info TV sense llicència!!
 • avadnc 44 14

  No sigueu catastrofistes!!! fins al 2011 hi ha encara molt de camí i estic segur de que els valencians no deixaràn de banda la seva llengua i la seva cultura ;)
   
  Jo desde aquí dono el meu suport a les iniciatives que hi han i que estàn a punt de sortir en favor de la llengua catalana a valència o sigui el Valencià. :D
   
  Tots baix els plecs de la nostra Senyera,
  junts, i a una veu, germans vingau.
 • cerc 402 13
     Cal un canal dels Països Catalans, ni que sigui pirata. O que emiteixi des d'un pais amic o des d'alta mar.
 • __13082__ 4.190 13
  Això espero que no acabi en un cercle que no s'acaba mai. La ultradreta controla els mitjans de comunicació del Pais Valencià, de manera que infecten les ments d'aquells qui ho veuen amb (més) odi. Cosa que fa que els votin per a "protegir-los de los catalanes y del imperialismo", cosa que provoca que mantinguin a la ultra-dreta darrera dels mitjans de comunicació i que pertant...

  No dic que passi o que hadi de passar, però és una teoria (pensada en pocs segons).
  • Guillem_PV 39 13
   Nuitari, el que has descrit no és només una teoria, és per desgràcia una descripció de la realitat de la societat valenciana hui en dia...
   La dreta ompli els cervells dels valencians d'injustificat odi anticatalà dia tras dia i no diguem ja de l'extrema dreta que ni el dissimulen.
   Però com diu la famosa frase l'odi només comporta més odi, i jo crec que la solució estaria en deixar-nos d'odi i de diferències i reclamar els nostres drets en lloc de tirar-nos trastos els uns contra els altres... però per aconseguir això encara ens queda un llarg camí...
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.254.091 missatges
 • 219.563 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat