Notícia

Comença la campanya 'Cable Català'

amena_31
amena_31
Cable Català és una campanya que té per objectiu aconseguir la màxima recepció de canals en català per mitjà de les diferents empreses de televisió per cable. Especialment ens referim a la recepció dels canals de la Televisió de Catalunya (TV3, Canal 33-K3, 3/24, Canal 300 i TVC Internacional), la Televisió Valenciana (Canal 9, Punt 2 i TVV Internacional), la Televisió Balear (IB3), les Emissions Digitals de Catalunya (City TV) i del Grup Canal Català (Canal Català TV).

No obstant això, no tanquem la porta a ampliar la campanya a d'altres i/o noves televisions (locals, comarcals, regionals o nacionals) que emetin programació totalment o parcialment en llengua catalana. Per exemple: Info TV, XTVL, Comunicàlia, Barcelona TV, Televisió Comtal, Localia, Catalan TV, entre d'altres.

Com pots ajudar?

De moment hem hem obert un fòrum de discussió per coordinar la campanya i on pots deixar el teu missatge o opinió. També hem obert un llibre de firmes on pots deixar la teva firma i comentari a favor de la campanya.

Opina

Configuració
 • LinX 2.135 13 808
  El que aurian de fer es garantir totes les emisions de la televisio en català, cosa que en el cas de CityTV en les pel·licules no u fan.
  Per altre banda el Canal 9 sembla mes un canal del cor que no un canal com deu mana allà al païs Valencia.
  • mikibc 10.445 13 203 👍 4
   tens raó, a més cityTV, juga amb l'aventatge de que canals com TV3, ja tenen doblades moltes pel·lícules al català, i això els surt més econòmic!
   crec que hauriem de fer una pampanya per canals com cityTV facin més coses en català ( en el cas que no hi hagi cap esclar).
 • LinX 2.135 13 808
  per altre banda jo tambe crec que el que aurian de fer a les televisions com es el cas de TV3 aprofundir mes les nociticies d'mbit del país i fora d'ell internacionalment i no de arreu de l'estat espanyol.
 • esclau_lliure 623 13

  Em sembla molt bé la idea. A més, és un mínim que els parlants de la nostra llengua, vista la debilitat evident que té, no puguem "gaudir" dels pocs canals en català.
   
   Ja sé com són aquests mitjans de comunicació i com pensen... però ens hem de posar les piles en aquest tema perquè és vital per a una llengua del segle XXI tenir el seu lloc als mitjans de comunicació.
   
   SALUT!
 • Terra i Llibertat 23 13

  Encara no he vist IB3, pel que em diuen amics de ses illes és força patètica i em recomanàven q no la mirés. Si q puc opinar de Canal 9 i és un canal q s'hauria de posar a la cua en prioritats perquè és la cosa més dolenta, blavera, regionalista-secesionista que es pugui veure als PPCC. Potencieu molt abans InfoTV que m'han dit q pinta molt bé!
   
  Salut!
 • cerc 402 13

     Un aspecte important d'aquest projecte és que estarien presents diverses parles del català. Penso que això s'hauria de tenir en compte en els doblatges i que sortisin diferents accents de les terres on es parla català.
     L'altre possibilitat seria buscar un català estandar, que es pronunci igual que s'escriu per evitar les variacions dialectals més classiques (descartat el barceloní, l'apitxat i el salat) i buscar un centre comú que pugui ser un referent per a tots. Aquest català possiblement oriental hauria de contenir vocabulari propi de tots els parlars.
     Un català estandar útil per a doblatges comuns i un ús compartit de la llengua, sense que pretengui excloure ni substituir els parlars particulars que també haurien d'estar representats, junt amb l'estandar o a part.
     Penso que en la fragmentació actual del català per territoris el que es fa o el perill que hi ha, en comptes de respectar tota la varietat d'accents, es centralitzarlos al voltant de tres variants regionals que absorveixen tots els parlars dels respectius territoris.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.239.549 missatges
 • 219.075 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat