Notícia

Països samarretaires

ImatgeLa nostra terra és una terra que està en lluita des de fa quasi 3 segles. Si bé és cert que els temps han canviat i la gent ja no va pel carrer amb escopetes penjant del coll, també és cert que aquesta lluita es pot percebre amb altres petits detalls del dia a dia ben diferents. Un d'aquests detalls dels que parlo es refereix al fet ja habitual d'anar a un concert i trobar-se tota mena de paradetes independentistes. És un fet normal i habitual des de fa anys i panys. Són les mateixes paradetes que es poden trobar en casals, bars del rotllo, etc. Però els temps han anat canviant, i aquestes paradetes també han canviat. Han evolucionat i han trobat el seu lloc a la xarxa.

Desconec si algú s'hi havia fixat abans, però no conec cap altra cultura amb tantes botigues on-line de samarretes, banderes, enganxines, barrets i altre material catalanista de simbologia combativa. Aquí teniu una bona mostra del que us parlava:

Productes de la Terra

ImatgeProductes de la Terra és una de les botigues de material catalanista que hi ha actualment a la xarxa. Està creada i gestionada per l'empresa Avellana Digital, que també ha creat i gestiona el web SMS Català. Alguns dels membres d'Avellana Digital estan relacionats amb el teixit associatiu local i entitats en defensa de la llengua i cultura catalanes. És per aquest motiu que participen i donen suport, en la mesura que els és possible, a col.lectius i casals amb els quals simpatitzen. Aquestes motivacions són les que els van portar a voler omplir el buit d'aquest tipus de productes a la xarxa.

Dins d'aquesta gran macro-botiga on-line hi podem trobar les botigues més petites d'algunes entitats com La Botiga de la Plataforma per la Llengua, La Botiga de La Bressola o La Botiga de Vilaweb.


Quòniam

ImatgeDes de Badalona i amb un aire fresquíssim, ens trobem a la gent de Quòniam, uns originals i frescos dissenyadors que plasmen les seves idees en samarretes amb l’objectiu de dur la cultura als carrers, les places, les platges, les muntanyes, els pobles i les ciutats d’arreu. Així doncs, Quòniam ofereix a tothom la possibilitat de gaudir i fer gaudir de la cultura “itinerant”, omplint de colors i formes els espais de la nostra quotidianitat.

Free Catalonia

ImatgeFree Catalonia és una eina més del Moviment Català d'Alliberament Nacional perquè Catalunya guanyi la llibertat ens cal fer arrelar al poble un fort sentiment i convicció de lluita. Perquè es difongui la idea independentista cal fer-la arribar a la màxima gent possible i internacionalitzar-la. Perquè aquesta tiri endavant cal treballar per unir i no per separar tots els que treballem per ella. Amb aquesta mateixa idea, treballem des d’aquest domini d’internet, tenint com a finalitat aconseguir la màxima difusió de l'independentisme arreu de la Nació Catalana i arreu del món. Hem de convèncer al poble català, que Catalunya no necessita res d'Espanya ni de França per a tenir una vida pròspera i estable en tots els aspectes.

Terra Ferma

ImatgeMalgrat el seu nom amb aires lleidetans, Terra Ferma és una iniciativa sorgida a Manresa que preten fer conèixer a la gent la màgia de les contrades i raconets més entranyables, donar a conèxier els costums i les antigues i noves tradicions, amb voluntat de viure-ho i reviure-ho d'una manera agraïda i inusual.

Catalunyam

ImatgeCatalunyam és una curiosta botiga, on de forma molt simplificada, però eficaç, es poden adquirir tot tipus de samarretes amb imatges que fan referència als plats més típics de Catalunya, tals com el pa amb tomàquet, els calçots, l'all i oli o la butifarra. Ideal per regalar a algun amic estranger que hagi vingut aquí i hagi gaudit d'un bon àpat català.


Partisano Wear

ImatgeDes de Girona s'uneixen dos conceptes massa sovint difícils de lligar, com són el disseny i la reivindicació. El propòsit de Partisano és el de crear una línia de roba de disseny i qualitat que ens permetesca lluir les nostres idees en un objecte tan simple i habitual com pot ser una samarreta. Poder expressar el nostre desig de ser un poble lliure mentres prenem una cervesa amb els amics. Dir que som antifeixistes mentres som a la feina o demostrar la nostra solidaritat amb els altres pobles quan som en un concert. Partisano també distribueix les samarretes d'alguns dels grups més coneguts de l'actual panorama de la música en català.

Resistenda

ImatgeA resistenda els encisa anar pels nostres carrers i veure algú amb una samarreta del rotllo, una estelada a un balcó, o a la sorra de la platja. Es per això que distribueixen i intenten difondre productes relacionats amb l'independentisme combatiu amb materials populars a preus populars amb la intenció de donar una bona difussió del seu material. Els seus dissenys s'on totalment públics. A Resistenda pensen que si amb els teus mitjans t'ho pots fer més barat, doncs a gaudir-ho i a LLUIR-HO!

Destraler

ImatgeAquest projecte sorgeix de l'aborriment que el seu responsable va patir al Parc de Bombers de Manresa durant l'estiu del 2003 quan hi treballava de bomber forestal. Va ser així quan demanant-li consell a una amiga sobre què podia fer per no aborrir-se li va dir que pintés samarretes a mà (súper-autèntiques). I així va ser... des del gran poble de Santa Eulàlia de Ronçana cap a Granollers. I als bombers no va parar de fer samarretes i actualment podeu trobar la seva paradeta muntada e concerts, a alguna fira d'artesania, etc.

100% Català

ImatgeEn aquesta pàgina trobaràs les millors samarretes, amb motius reivindicatius catalans, perquè mostris l'orgull de la nostra terra. El catàleg d'aquesta pàgina és dels més amples que corre per la xarxa, ja que a partir d'unes quantes idees, es genera un gran assortiment de productes de tota mena, de tots els colors i de tots els gustos.


Fent la guitza

ImatgeL’associació 'cultural' Fent la guitza és una entitat que es lucra de l’activitat politica i del context social en què vivim. La sàtira és la seva eina per denunciar les injustícies, mentides i bajanades tant dels partits polítics com dels poders fàctics. El seu objectiu és posar un punt d’humor a l’actualitat políticosocial per enriure'ns d’una realitat que molt sovint ens supera. De fet, la ironia és una de les millors armes per combatre el pensament únic. Per tant, cal aprofitar els despropòsits dels que ens dominen, per donar la volta als seus plantejaments amb missatges satírics i punyents. Només així aconseguirem arribar al màxim nombre de gent. Un propòsit que anhelem per tal de seguir fent la guitza als qui ens la fan cada dia.

Resistència

ImatgeTambé al País Valencià podem trobar oferta de samarretes revolucionàries i antifeixistes on-line. És el cas de Resistència, que ens ofereix una petita gama de samarretes, així com tambe ens ofereix uns quants models de dessuadores.


Independentisme.org

ImatgeSegurament aquesta és una de les botigues de material catalanista pionera a la xarxa. S'hi pot trobar tot aquell material que solem trobar en paradetes a les entrades i sortides de concerts i altres actes de caire catalanista o reivindicatius en general. El lloc ideal per a trobar els productes independentistes de tota la vida.


Cat Imperium

ImatgeCat Imperium és una empresa de desenvolupament de l’ideari catalanista que utilitza el merxandatge i la publicitat com les seves principals eines d’acció. La nostra tasca principal és treballar publicitàriament els fets històrics i nacionals d’importància per al país i que siguin assumits com a tals pel català normal del carrer. L’objectiu nostre és que a través de les nostres campanyes, els catalans reforcin la seva autoestima i la seva consciència nacional, en ares d’aconseguir una Catalunya lliure.


Els col.lectius també tenen el seu lloc

Dins d'aquest llistat també hi podríem incloure diferents organitzacions, col.lectius i partits polítics, que complementen la seva tasca amb la venda de diferent material catalanista -sobretot samarretes- com una de les entrades de diners per mantenir el seu projecte. És el cas, per exemple, de:

La Botiga de la Lliga Anticolonial

ImatgeLa xarxa catalana no seria el mateix sense la Lliga Anticolonial amb la seva ironia i el seu sarcasme. Sense una mica d'humor, costaria a vegades fer tanta lluita política i social. Seva és la idea de substituir el toro del Bruc per un gat (CAT) gegant que el tapés per complet. El problema és que ara ja no hi ha toro... però el seu humor continua. Tenen diferents models de samarreta amb la seva gran mascota: el catigat! A la botiga hi podreu trobar enganxines i samarretes dedicades a aquest gran nou símbol català.

La Botiga del Bloc Català

ImatgeA la Catalunya Nord hi ha coses que són diferents, però les botiga de samarretes és igual i uniforme arreu del territori. De la botiga d'aquest partit polític nord-català cal destacar l'enganxina del Burro Emmascarat, que és la icona que fan servir per protestar contra la Septimània. Esperem que aviat també en facin samarretes.

La Botiga d'Esquerra Republicana de Catalunya

ImatgeERC és amb bastanta probabilitat el partit català que més ha invertit, i més està invertint en Internet. Aquesta inversió no s'hagués pogut entendre sense la seva pròpia botiga online. És de bona navegabilitat i usabilitat. Tan s'hi poden trobar productes del propi partit, com productes catalanistes més genèrics.

La Botiga de Rock Català

ImatgeEl principal objectiu de RockCatalà.com és donar suport a la música en català sigui de l'estil que sigui. Aquesta pàgina i la seva gent intenta recolzar els nous grups que aportin coses interessants a la música del nostre país. El requisit principal per poder formar part de la nostra pàgina és que els grups tinguin un nombre destacable de cançons en llengua catalana dins del seu repertori. A la botiga hi podreu trobar diferents models de samarretes d'aquesta pàgina.

Samarretak

ImatgeUna altra i novadosa proposta samarretaire des de València amb clares tendències de 'Kukuxumusu'. Aquí podràs trobar -segons els responsables- les autèntiques samarretes valencianes, així com samarretes d'inspiració ètnica. Samarretak és el 'plural' en èuscar del singular valencià 'samarreta', que és el diminutiu de la paraula 'samarra', terme valencià que prové del mateix èuscar i que amb la forma en diminutiu serveix per a denominar el mateix que el seu sinònim valencià 'camiseta'. Una llicència poètica dels autors.

Samarrako

ImatgeUn conjunt de samarretes de disseny urbà fetes des de Lleida, que a més d'on-line, també es poden trobar en 3 botigues d'aquesta ciutat de manera permanent. Samarrako convina models en català amb models en castellà, fent jocs de paraules i amb l'humor com a eina bàsica i principal.


250gr

samarretes, samarreta, roba, moda250gr és un projecte que vol aportar un missatge social, cultural, ecològic, a través del disseny. A la botiga online trobaràs samarretes serigrafiades i xapes amb motius com: la llengua, la igualtat de la dona, l'estalvi d'aigua, la contaminació, la SIDA, les telecomunicacions, etc. A Sabadell també venem altres productes com malabars, llibres de disseny, dessuadores esportives, etc.


Rat Penat

ImatgeRat-Penat.com és un projecte impulsat per l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i la plataforma virtual Valencianisme.com que amb la col.laboració d' altres entitats està destinat a promocionar l'icona del Rat-Penat entre els valencians i valencianes. Des d'esta pàgina web el Tirant i la resta d'associacións que ho desitgen es faran ressó del material editat amb l'objectiu de promocionar un símbol clàssic, però també modern, de la nostra valencianitat. D'una manera positiva i dinàmica volem donar una espenta definitiva a la consolidació d'una icona atractiva que esdevé una potent ferramenta per a un poble, com el nostre sovint mancat de fenòmens cohesionadors.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.286.580 missatges
  • 220.703 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat