Notícia

Comunicat CUP: Autonòmiques 2003

amena_31
amena_31
Com tothom deu saber a hores d’ara, el proper 16 de novembre hi ha convocades eleccions al Parlament del Principat de Catalunya. L’Esquerra Independentista no hi serà present.

Tot i l’importantíssim desplegament de la lluita institucional en l’àmbit municipal a través de les CUPs i l’AMEI, tot i el creixent arrelament social dels plantejaments de l’esquerra independentista i del dinamisme dels nostres col·lectius i la xarxa associativa nacional-popular, no hem estat encara capaços i capaces de presentar una candidatura a les eleccions autonòmiques principatines.

Des de les CUPs i l’AMEI pensem que haver-nos presentat a aquestes eleccions en unes condicions precàries tant a nivell organitzatiu, com econòmic, com, el que és més important, a nivell de cohesió interna de l’EI, hauria suposat cremar inútilment una potencialitat que, si totes i tots els independentistes mantenim una actitud responsable, pot donar els seus fruits en properes conteses.

D’altra banda, les eleccions es duran a terme ens agradi o no, i, ens agradi o no, alguna cosa haurem de dir a les persones que voldrien fer del seu vot un avenç en el camí de la justícia social i les llibertats del nostre poble. Allò que hom anomena el vot útil de l’Esquerra Independentista, hauria d’anar adreçat a unes candidatures que, com a mínim, defensessin sense embuts:

- La insubmissió a la constitució espanyola i als estatuts d'autonomia que no reconeixen els drets nacionals del poble català, i que ens impedeixen avançar cap a la reunificació i la independència dels Països Catalans.

- La millora i extensió dels serveis públics, amb un increment en els pressupostos en ensenyament, sanitat i protecció social; la desaparició de les subvencions públiques a l’ensenyament privat; una política d’habitatge social i foment del cooperativisme.

- La desaparició de les ETT, la regulació del mercat laboral protegint els drets i necessitats dels treballadors i treballadores; la setmana de 35
hores; programes integrals d’inserció laboral per a dones i joves, un marc català de relacions laborals i política catalana d’immigració adreçada a la integració i la promoció de la ciutadania.

- Una política de reequilibri territorial (apostant pel sector públic en qüestió d’infrastructures i de comunicació), de creixement econòmic
compatible amb el medi ambient; de recuperació de l’entorn natural per a gaudi públic, i d’estalvi i racionalització dels recursos energètics i
hídrics.

- La sortida immediata de l’OTAN i la UEO; una política de cooperació amb els pobles de l’arc mediterrani, de solidaritat efectiva amb els països en vies de desenvolupament, i de denúncia i trencament amb els estats responsables de crims contra la humanitat (Turquia, Israel, etc).

- Una política de promoció real i efectiva de l’ús de la llengua catalana, de suport a la producció i la socialització de bens culturals, de defensa i promoció de la nostra identitat, de foment de l’associacionisme de base i de les relacions socials i culturals entre els diferents territoris dels Països Catalans.

La crua realitat és que ni tan sols aquest programa de mínims és assumit actualment per cap de les opcions que se’ns volen presentar com a properes: ni ERC ni ICV-EUiA ens ofereixen la més mínima garantia de defensar els nostres plantejament, ni en els seus programes, ni encara menys en la seva pràctica política diària, supeditada massa sovint a l’obtenció de favors i recursos econòmics per part dels governs locals de CiU i el PSOE.

Així doncs, convidem al conjunt de ciutadanes i ciutadans identificats amb els plantejaments polítics i socials de l’Esquerra Independentista a dedicar la jornada del 16-N a reflexionar i a posar-se a treballar per superar les nostres mancances pel que fa a la lluita institucional cara a properes conteses.

Candidatura d’Unitat Popular (CUP)
Assemblea Municipal de l’Esquerra Independentista (AMEI)

Opina

Configuració
 • Això vol dir abstenció?

  • Dulesa 3.397 15 601
   Sí company, em sembla que aquest comunicat propugna l'abstenció el 16-N, no m'ho acabo de creure, però això es dedueix de la seva lectura, només espero que les seves abstencions no serveixin perque el PP torni a condicionar el govern de la generalitat quatre anys més, ens enrecordariem tota la vida. Salut i Raó a tots els companys de les CUP!

   • Estic d'acord en que ERC no es el que hauria de ser, pero es que no hi ha res mes.... per aixo us pregunto:

    No es mes util votar ERC que no abstindre's?

    No beneficia l'abstencio a CiU o a PSC?    Jo tenia pensat votar a ERC o no votar, que n'opineu?

   • Txedos 3.801 15 547
    Jo no veig que digui res de l'abstenció. No sé perquè espereu que les CUP donguin "instruccions" als seus simpatitzants (potser pq alguns deuen estar acostumats a aquest funcionament, i perdoneu). Ho dic perquè a mi el comunicat em sembla prou clar : si vols votar,doncs vota, tampoc tindrà gaire més trascendència. El què és realment important és seguir construïnt l'esquerra independentista, a tots els nivells, també a nivell institucional.    Per alguns de nosaltres, ERC i IC poden ser un "mal" menor, i probablement alguns simpatitzants de les CUP votin ARA Erc O Ic, però no ens dóna la gana de conformar-nos amb aquest "mal" menor que, com diu el comunicat no garanteix aquests mínims que exigiríem a la formació política o candidatura que volem que ens representi.    Volem contruïr l'esquerra independentista !

   • JM 3.254 15 616
    Independència i alhora sortir de l'OTAN i de l'UEO. Molt bé. Després, setmana de 35 hores i increment de la despesa social. Molt rebé. I per a rematar-ho, suposo que no ens cal exèrcit per a defensar-nos de tot plegat, oi? D'on colls treiem els diners, amb tantes infraestructures que hem de fer? Visca la utopia... En fi. Jo votaré a ERC, que almenys tenen un dels peus a terra (els dos no els té ningú, ja ho sé, però a algú s'ha de beneficiar).    JM  • HaST 17 15
   L'abstenció és la pitjor opció per la independència.

  • rogerdeflor_tll 1.083 17
   no això no vol dir abstenció, el que passa es que no demana el vot llavors es podria entendre que demana l'abstenció, però res més lluny de la realitat exposa els plantejaments de minims de qualsevol persona racional preocupada pel seu país i dedueix que cap partit ho defensa, demana excuses per no poder-se presentar l'ei, i diu que reflexionem i que treballem pq a les proximes aquet greuxe sigui corregit.

   o sigui que pots votar i reflexionar, pots fer abstenció activa pots fer el que vulguis la realitat es q no es presenten pq malauradament portave més problemes q beneficis i si cremem a la gent perdem potencial de futur.   jo votaré erc, visca les cup i visca l'ei mort al capital.   pd: els estupids són els que van acusant d'estupids a tots aquells i totes aquelles q no entenen.

 • Aquesta gent de l'AMEI son prou estúpids per demanar l'abstenció?? I q guanyin els espanyolistes no?

  • Txedos 3.801 15 547
   Algú ha llegit la paraula "abstenció" ?   Es dedueix ben fàcilment del text : es pot fer el què hom cregui convenient, ara bé, la prioritat de l'esquerra independentista ara com ara és començar a construir el referent institucional de l'esquerra independentista perquè no existeix.   Em sembla prou clar que les CUP no satanitzen a ningú, simplement constaten la veritat : ni Erc ni Ic no representen els valors i les lluites de l'esquerra independentista. I sinó, temps al temps...i no cal parlar-ne més.   Salut !

  • PauR 130 15
   En el comunicat s'exposen els objectius de les CUP i els partits que més s'hi aproximen tot i les seves "limitacions", ERC i IC-V.

   Finalment es demana la reflexió.

   Ho trobo una postura molt assenyada i que després de situar els simpatitzanys/votants els hi dona la llibertat a votar el què vulguin.

  • A mi hem fot gracia aquesta gent que diu que votara ERC, i que es posen les mas al cap si algú idepe opta per l'abstenció... per que això podria afavorir als espanyolistes.. però la qüestió es... ERC encara no ha clarificat res sobre amb qui pactara, ni ha dit que no farà un pacta amb PSOE-PSC... a la millor es ERC qui li dona la presidència amb els espanyolistes.. i si no es amb ells, els hi donara amb els botiflers de CIU, o sigui que estem apanyats!!   Per ultim, el comunicat de la CUP no demana l'abstenció... sina que insta a la reflexió col·lectiva.   Allà el criteri de tothom... però jo no votaré!!

   • Hi ha una paranoia deles escons insubmisos que potser només farà que dividir el vot en blanc, però sembla que va en la línia de reivindicar que el vot en blanc se li comptabilitzin els respectius escons i es deixin en blanc.    El meu dubte és voto nul i voto les CUP, voto en Blanc, no voto o voto els escons insubmisos aquests. Tinc un diumenge sencer per pensar.

    No penso que votar ni ERC ni IC-V perquè no m'asseguren res respecte als meus drets socials. Aturaran el procés de privatitazació de l'ensenyament i de la sanitat? Ho dubte, no ho han promés, per tant no es pot esperar res.    Fins a les properes eleccions cal que ens anem preparant i aneu afiliant-vos a les CUP que només ens cal donar-los l'ensurt polític.    Sé que hi ha molta gent de JERC que combrega més amb l'EI, però el seu pragmatisme o possibilisme li fa estar a ERC. Quin greu deu saber que ERC no et deixi fer pintades ni penjar cartells i t'ordeni que ara el que toca és penjar cartells de les autonòmiques. Si encara hi ha gent a les JERC que pugui dir que les JERC no és el mateix que ERC, que s'ho faci mirar. Cada volta sembla més clar.    Per tots nosaltres catalans i catalanes, a veure si el portantveu nacional de les JERC no surt escollit al parlament.

 • A veure veient lo útil que és votar (fa més de vint anys que ho fem i cap avenç), i lo que realment valk que es la feina de carrer al dia a dia... Em sembla molt trist que ara sortiu amb allo però millor ERC que un altre. I que passa si no hi haguès ERC, que farieu a CIU pq millor CIU que PP ?

  Sou molt tristos i uns conformistes. Qui voti que ho faci per convenciment. De moment jo seguire rumiant que fare el dia que les CUP es presentin. Votar-les ? Cremar tots els carnets d'indepe ? Passar-se a la resistència ?

 • Ja ha parlat el Germà Gran!

  Ja ens han vingut les consignes divines del cel per a la gent que té una personalitat tan feble que sempre necessita que li diguen el que ha de fer. I després van de lliure-pensadors!  Mireu, nanos de la super "esquerra-independentista-revolucionària", espere que molt prompte tingueu moltes responsabilitats de govern per a vore si feu tot allò que demaneu ara, ja que és molt fàcil criticar i no fer res. I és que ni tan sols vos podeu presentar perquè no vos posseu d'acord ni entre vosaltres, collons!  Com voleu donar lliçons als altres si ni tan sols teniu ordenada casa vostra???!!!  Tant de bó puguera votar, però tinc clar que aquell que no vaja a votar i siga independentista i d'esquerres (o millor dit, es crega que ho és), rebrà mil gràcies dels feixistes espanyols que ens governen hui. El millor que podrien fer és treure's la nacionalitat basca, anar a besar el penis d'Otegui i deixar-nos en pau a nosaltres, els catalans.  Esquerra Independentista??? ja,ja,ja. L'esquerra independentista és a Esquerra Republicana, sobretot a les bases, i a d'altres partits i organitzacions, però per favor, no vullgau donar-vos un nom que pertany ara a moltíssima més gent. Vosaltres sou com a molt una "esquerra independentista revolucionària imitadora dels bascos".  Arregleu casa vostra, tingueu responsabilitats de govern, almenys als ajuntaments, i desprès podreu criticar amb tota la crebilitat la resta d'organitzacions. Molta gent d'esquerres i independentista no vos recolza ara per ara. I al País Valencià és claríssim, ja que molta gent passa de psans, maulets, endavants, i fa costat a Esquerra Republicana.

  Au!

  • Semble que et posin nerviós els comunicats de l'EI, en aquest cas de la CUP. “Nosaltres” donem la nostra visió i tenim tot el dret del mon a fer-ho. “Nosaltres” fem la feina que hem de fer, i la fem tant be com sabem, sense excusar-nos amb la “responsabilitats” per rebaixar els discursos i practicar renuncies de tota mena. “Nosaltres” no ens dediquem a vendre fum, sinó que defensem els nostres plantejaments de forma implacable, valenta i sense timidesa... “Nosaltres” volem la reunificació, la independència i el socialisme per els Països Catalans, i per aconseguir-ho cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!!   ERC “la responsable”, per tal de donar la ma al millor postor (CIU, PSOE-PSC) tant sols a posat sobre la taula reformar l'estatut ( la reforma de l'estatut no porta a la independència, porta cap a 20 anys mes de agonia, o el que es pitjor al suïcidi nacional col·lectiu), millorar el finançament ( mes fum!), i unes quantes conselleries ( el Carod diu en el Triangle, que no es conformara amb Cultura i medi ambient crec... el problema es que es conformara amb quatre molletes mes!). Tot plegat, una gran farsa.   Si fos una força real independentista la que tingues la clau de la governabilitat, hauria de exigir un pacte nacional per tal d'avançar cap a l'autodeterminació com a condicionat a qualsevol acord i un pla de reconstrucció nacional que ens permeti afrontar aquest repte. Tot lo altra es fum, fum i mes fum.. aquesta es la meva opinió!!   Jo no votaré! Seguir fent feina en la construcció d'un contra poder popular català, que ens permeti ficar a les forces polítiques “catalanes” entre l'espanya i la paret. Ja molta feina a fer.. no perdem el temps aquest 16-N!

   • xmetralla 5.970 17 354 👍 62
    Et demano si us plau pel bé de catalunya que votis. Ni que sigui Estat Català o escons insubmisos... o en blanc! Però vota perquè l'abstenció és un vot a CiU, al PP o al PSC!

   • Ahir llegia que el senyor Carollot-Rovira deia que si entraven en el govern ell seria o bé President o bé Conseller en Cap!!!

    Com no sigui pactant amb CiU no sé com pretén aconseguir això.

    Responsabilitats de govern, voleu dir quan durant una campanya electoral esteu parlant d'especulació urbanística, de reforma guàridies urbanes i quan eesteu en el govern amb PSC-ICV o amb CiU deixeu de parlar d'aquestes coses i aneu a la cosa pràctica de guardar-vos els diners per pagar elñ crèdit bancari per poder pagar-vos la campanya electoral. Sou com IC-V uns gestors, bons gestors si cap, del capitalisme. No sou uns reformadors, no feu política socialdemòcrata, només us limiteu a donar al césar allò que e´s del césar (espanya) i al papa allò que és del papa (Carod).

  • PauR 130 15
   Al País Valencià la cosa està més fotuda i per tant entre els independentistes hi ha més pragmatisme i fins i tot més cohesió, però aquí a Catalunya com que la cosa està millor passa allò que sempre passa quan s'esta mínimament "bé" com a moviment, que sorgeixen varies i molt variades tendències d'independetisme.

   jo ja he decicit que votaré a ERC i crec que tothom hauria d'optar per fer això, però com que ningú és res per decidir qui vota i a qui vota, cadascú que fagi el què vulgui.

   Al País Valencià, com ja he dit algunes vegades el Bloc i els seus simpatitzanys es van posar nerviosíssims per la presència d'ERPV, després de molts anys d'oblit cap al sud dels PPCC, i deien i encara diuen que els vots a ERPV van anar a "la paperera"...

   Per tant vull dir-te que en política tothom pot fer el que vulgui encara que a mi, per exemple, no m'agradi que la gent s'abstingui o voti en blanc.

   Salutacions al PV!!

   • xwaps 11 15
    Doncs a mi tampoc m'agrada quela gent s'abstingui, ja que és una manera de no "participar" en el futur del teu país (ja he posat participar entre cometes). Si t'abstens (prèvia reflexió) surts al percentatge d'abstensió, sí; però hi surts juntament amb la gent que no vota per ignorància, amb la gent que no li importa.

    En canvi, el vot en blanc és diferent, encara que no queda contemplat de cap manera a l'hora d'omplir els escons; si més no es veu que tu tenies la voluntat de votar a algú que et representés però que, en aquest moment, no hi ha ningú que ho faci com t'agradaria, i a més quedes diferenciat dels ignorants o dels ganduls que no van a votar perquè no s'hi han parat ni a pensar...    Bé, només era una opinió. Salut,

 • Salutacions a tothom. M'agradaria tenir el llistat de les poblacions on hi ha regidors de les CUP (amb aquestes sigles). Gràcies

  • Resultats del 25 de maig de 2003   CUP Valls / 640 vots / 5.8 % = 1 regidor

   CUP Terrades / 24 vots / 15,1 % = 0 regidors

   CUP Vilademat / 50 vots / 17,2 % = 1 regidor

   CUP Vilafranca / 1105 vots / 6,6 % = 1 regidor

   Independents per Masquefa / 392 vots / 12,5 % = 2 regidors

   Castellnou de Bages / 150 vots / 32,6 % = 3 regidors

   CUP Navarcles / 205 vots / 6,2 % = 0 regidors

   AUP Manresa / 1114 vots / 3,6 % = 0 regidors

   CUP Sallent / 563 vots / 13,5 % = 2 regidors

   CUP Girona / 381 vots / 1,0% = 0 regidors

   Independents per Salt / 618 vots / 6,3 % = 1 regidor

   CUP Arbúcies / 836 vots / 25,9 % = 3 regidors

   CUP Mataró / 1170 vots / 2,3% = 0 regidors

   CUP Vic / 605 vots / 3,7 % = 0 regidors

   CUP Biosca / 53 vots / 29,6 vots = 0 regidors

   CUP Torà / 173 vots / 20,8% = 2 regidors

   CUP Terrassa / 423 vots / 0,5% 0 0 regidors

   CUP Tagamanent / 15 vots / 9,9 % = 0 regidors

   PAISC (Cerdanyola Vallès) / 1391 vots / 5,2% = 1 regidor

   Entesa per Sabadell / 6140 vots / 7,0% = 2 regidors

   UM9 St. Pere de Ribes / 2225 vots / 22,0 % = 5 regidors   Alternativa per la Garrotxa   Beuda / 56 vots / 47,5% = 1 regidor

   Mieres / 41 vots / 17,6% = 1 regidor

   Olot / 1185 vots / 7,6% = 1 regidor

   Sant Ferriol / 51 vots / 45,1% = 1 regidor

   Santa Pau / 241 vots / 25,1% = 2 regidors

   Tortellà / 79 vots / 15,2 % / 1 regidor

   Vall d'en Bas / 178 vots / 10,3% = 1 regidor

   Vall de Bianya / 115 vots / 14,5% = 1 regidor   Alternativa Baix Gaià   Altafulla / 217 vots / 16,2 % = 2 regidors

   Torradembarra / 395 vots / 7,1 % = 1 regidor   Altres   Compromís per Ripollet (COP) / 3.827 vots / 27,08% = 6 regidors

  • Si Alternativa per la garrotxa són de les cUP, em sembla que si que han demanat el vot en aquestes eleccions. A veure si us aclariu.

 • ¿Tienen LLuita Internacionalista o el Partit Comunista de Poble Catala mas capital humano y crematistico?¿Tan debil es la CEI que no resistira que sea apoyada por el1%de los votantes?.Es necesario que salga de la marginalidad y esta era una buena ocasion.Sean serios,si no creen que valla a existir cambio alguno que lo diga,al menos les creere que son una alternativa valida

 • Les últimes enquestes donen al PP un augment de 4 o 5 diputats. No aneu a votar no! Aznar, Pique, Rajoy,...us estaran molt agraïts!Si ell PP està en condicions de condicionar la governavilitat 4 anys més...ai ai ai!

  Jo aniré a votar, i votaré ERC, sens dubte!

  • Company, estic totalment d'acord, mentre no hi hagin alternatives quedar-se a cas es fer un favor al espanyolisme, jo també votaré a ERC, no entenc que amb la llista de regidors que un company ha mostrat no es pugui fer una llista amb cara i ulls.

 • tret de "la vanguardia" digital.

  "Mayor Oreja relaciona el plan Ibarretxe con el arbitraje de ERC en la política catalana"

  "Mayor Oreja advierte de los peligros de la herencia de ETA i la herencia de Pujol".

  "Por eso considera imprescindible unos buenos resultados del pp el 16N"

  Ja ho veieu gent. El que més por els fa és que ERC esdevingui decisiva a Catalunya.

  Ja sabem el que em de fer per fer passar una mala nit a tota aquesta gent. Mayor Oreja, Aznar, Rajoy, Rosell,...

 • Gràcies pel resultats de les CUPs, però heu inclós llistes que no són de la CUP, sinó que senzillament reben el seu suport o van amb altres noms. Crec que és bé saber quin és realment el potencial actual de la CUP i per això crec que estaria bé que assenyalessiu quines són llistes CUP i quines són "associades". Salut i endavant!

  • Garrotxa_lliure! 4 15
   Alternativa per la Garrotxa té tot el suport de les CUP perquè en els seus pogrames de mínims coincideixen plenament. Les sigles aquí no importen. Els votants saben que votar ApG és votar CUP. I jo en sóc un.

   • He llegit moltes argumentacions a favor del vot, i també al vot a ERC. Cadascú sabrà el què es fa. Però companys tampoc ens creguem que anar a votar a les actuals opcions pot solucionar gran cosa. Jo sóc dels que tinc dubtes de si aniré a votar o no. Si les CUP es presentéssin no ho dubtaria gens, hi aniria volant!, però com puc anar a votar a una colla de polítics que es dediquen a malvaratar els nostres recusos públics i a polítics que en la seva política del dia a dia els lliga més els interessos mercantils i especulatius (sempre hi ha alguna excepció), o encara el què és mes greu, que tant ERC com IC, viuen dels ingressos públics, i per tant per tal de manenir-se a la cadira acceptaran el què faci falta... bé, sinó ja no exisitirien.

    Jo capto del comunicat de la CUP una crida a treballar per una altra manera de fer política, dins i fora de les institucions, un crit atreballar dia a dia, i no un cop cada 4 anys.    • He llegit totes les respostes i preguntes d'aquest espai.

     El debat sembla ser que està en si abstenir-se o votar ERC.

     Companys, no sé... El panorama és complicat!!! Només m'agaradaria donar la meva humil opinió sobre aquest tema. Els meus plantejaments s'apropen molt més a les consignes de l'esquerra independentista, però hi discrepo a vegades en formes i maneres d'actuar davant certes dificultats.

     Penso que mai aconseguirem el que volem si ningú està disposat a rebaixar objectius. Mai aconseguirem l'independència dels Països Catalans sense que hi hagi una unanimitat entre molts sectors socials i polítics. Ens necessitem els uns als altres perquè separats mai aconseguirem el que tots potser volem. Mai l'esquerra independentisa podrà solucionar un problema tant complex amb l'Estat Espanyol i Francès sense l'ajuda d'ERC ni l'ajuda, fins i tot, de CiU. ERC mai aconseguirà el que vol sense ajuda de l'esquerra independentista i fins i tot de CiU.

     Hem de ser capaços de poder posar-nos d'acord amb una sèrie demínims!!! Mínims!!! la independència de la nostra terra!!!! Després ja hi serem a temps a discutir altres coses!!!

     Separats seguirem aixefats!!

     Cadascu éslliure de fer i pensar el que vulgui, però jo tinc clar que serà inútil seguir pel camí de la disgregació i separació!! No ens podem tirar pedres entre nosaltres mateixos, som massa pocs per dedicar-nos a fer la nostra particular guerra. Necessitem més mans, necessitem l'ajuda de tothom, de molts sectors, inmigrants, castellanoparlants, etc... Si no trobem un punt de trobada estarem perduts!!!

     Jo encara no tinc clar què faré aquestes eleccions, penso que potser s'hauriade votar ERC,...però no sé companys... si no fem un pensament aviat (va pels col·lectius de l'Esquerra independentista i per ERC) viurem sepultats per sempre més sota l'Imperi Espanyol i Francès i les seves polítiques capitalistes i poc socials

     Allà vosaltres!!! Jo continuaré buscant aquest espai més ampli!!!    • xmetralla 5.970 17 354 👍 62
     Company estic totalment d'acord amb el que dius, però també em reconeixeràs que si ens abstenim estem votant el PP, CiU o el PSOE. I això MAI! Et demano si us plau, que votis contra el PP encara que sigui amb una pinça al nas com faré jo, però si us plau no votis el PP quedan-t'he a casa. D'aquí 4 anys tindrem CUP i les coses canviaran!

   • D'acord, però les sigles si que importen. No és el mateix presentar-se en una coalició que sota el paraigües d'Iniciativa per Catalunya (EPM). A on va a parar el representant al Consell comarcal?. No dic que a tot arreu sigui així, senzillament que no es pot extrapolar el vot municipal a allò que veritablement ha de ser la CUP. Casos curiosos també com el de Torredembarra (Alternativa Baix Gaià) on el regidor és el portaveu d'IC al Consell comarcal i anirà a les llistes autonòmiques d'aquesta formació, o el suport explícit del regidor de la CUP d'Arbúcies a IC per les properes eleccions. Cal que la CUP s'atreveixi a ser CUP.

 • Doncs jo valoro molt positivament el comunicat de l'AMEI i les CUP. Crec que en no demanar l'abstenció ajuda a que l'EI es tregui una bona part del llast sectari que durant tant temps ha arrossegat. D'altra banda, no havia vist mai (i fa uns quants anys que hi corro) tanta gent de l'EI reconeixent (en veu baixa, això sí) que votaran ERC. I jo entre ells. Això no vol dir que haguem consumat cap traïció ni que haguem rebaixat cap plantejament ni que ens haguem tornat "regionalistes-reformistes". Cal desmitificar el vot. Es vota i punt. Si la nit de les eleccions (com em passava sempre) havia d'estar fins les cinc de la matinada esperant a veure si el PP perd un escó i ERC o IC li fot, i m'he abstingut, hauria estat un enze.  Ara votaré ERC, però els votaré i prou. La meva ideologia seguirà emmarcant-se dins de l'EI i seguiré treballant en el meu àmbit per la independència i el socialisme, com he fet sempre.  RAFEL

  • M'ha agradat molt el teu comentari. Comparteixo la teva opinio plenament. Hi gent del rotllo que diu que la lluita que val es la del carrer. Doncs, si es aixi perque ens espareverm tant quan algun company diu que votara ERC. Jo si es presentessin les CUP, i aconseguissin un minims seriositat, les votaria pero com que encara no estem en aquest situacio doncs voto ERC sense massa males consciencies. El diumenge anire a votar ERC pero no em fare massa mala sang. Vull dir que tinc clar que ERC es millor que cap dels altres, es un mal menor. Jo els voto (perdo 20 minuts el dissabte) i despres continuo la meva lluita, oposant-me a ERC quan cal i a qui calgui. Votar no es militar, en resum.


   • http://www.elsud.org    Estem a tres dies de les eleccions municipals i al contrari del que es podria pensar amb un acte que estem tots i totes cridats a participar, la desinformació és majúscula amb tot el referent al funcionament electoral. Aquesta confusió provoca que hi hagi un seguit d'idees(vot en blanc, vot nul...) que corren, que tot i tenir un fonament cert no són del tot exactes. Seguidament des d'aquestes línies s'intentarà que al menys gran part dels dubtes desapareguin.    El principal d'aquests dubtes és el vot en blanc. Perquè a diferència de l'abstenció(no votar) o bé els vots nuls(vots no vàlids, els que queden anul·lats per algun defecte) es comptabilitzen com a vot però NO es tenen en compte per fer el recompte, en canvi el vot en blanc si que incideix al resultat final.

    I com incideix?    Doncs perjudicant a les candidatures menors. Les llistes amb menys vots seran les afectades i veuran més allunyades l'objectiu d'arribar a un percentatge mínim de vots per arribar a obtenir representació(en el cas de les eleccions municipals, tota llista que no arribi al 5% dels vots vàlids no es tindrà en compte).El vot en blanc afavoreix a qui té assegurada la representació, és a dir els partits majoritaris. En aquest punt m'agradaria aclarir que no són vots que vagin directament al guanyador, sinó que són vots que no van enlloc i per tant l'únic que aconsegueixen és el total de vots sigui major i redueixi el percentatge de vots d'una llista.

    Per exemple: Si tenim la llistade la Lli i la CUP amb un total de 2.200 vots i 3.500 respectivament. Per saber el percentatge que els hi toca ho tindrem que dividir per el total de vots, 50.000. Els percentatge seran de la Lli 4,4% ( 2200 / 50000 X 100) i la CUP 7% ( 3500 /50000 x 100). D'acord? doncs bé si aquesta localitat hi haguessin 2000 persones que votessin amb blanc, serien vots que es contarien(i serien un total de 52000) i les xifres canviarien i els resultats serien els següents: Lli 4,2% ( 2200 /52000 x 100) i la CUP 6,7% (2200 / 52000 x 100).    És millor votar en blanc que no votar?    Personalment crec que votar en blanc és una mala passada per les llistes petites, que almenys a on visc m'agradaria que obtinguessin representació per el seu compromís de continuar al carrer amb els moviments socials. Per tant en aquest cas no votaria.    És millor votar nul que votar en blanc?    Seguint amb el mateix raonament anterior. Escolliria el votar nul (un dibuix dins el sobre, una poesia, una fulla seca...qualsevol cosa dins el sobre electoral que no sigui una llista legal (excepte un paper en blanc, que es considera un vot en blanc)). El vot nul es comptabilitza com a participació però NO es té amb compte al moment de calcular el resultats.    Bé doncs aquí hi ha aquest petit article per intentar deixar clares algunes qüestions, si de totes maneres no us quedes clar alguna cosa o bé us sorgeixen noves preguntes(com es fa el repartiment de regidors?...) ho poseu a un comentari. Tampoc he volgut entrar amb les implicacions polítiques del no votar(no legitimar el sistema) ja que simplement he tractat aspectes de funcionament.

    • rogerdeflor_tll 1.083 17
     es clar que sí, jo trovo que passar d'anar a les urnes és una tonteria, però si fas un vot nul, per exemple poses independencia i socialisme als països catalans llavors dius que tinteressa el teu país que saps que ere dia d'eleccions i també dius que no estas representat per cap llista, en canvi abstenir-se es afavorir els nazis pq aquets sempre voten.

     jo de totes maneres votaré erc pq vull ajudar a l'eliminació de ciu i com molts sabeu molta gent vota ciu pq diu que erc té pocs vots i ho troven llençar el vot, llavors si ara erc dupliques els vots molts d'aquets a les proximes deixarien de votar erc, i com he dit moltes vegades per salvar els països catalans em de treure ciu del poder, i al psoe que no heu d'oblidar que ha guanyat totes les eleccions desde la mort de franco als ppcc, és el partit més votat i amb una diferencia de centenars de milers de vots, i tot i així no mana a cap autonomia jajaja la indepedencia capitalista afavoreix al psoe quina paradoxa, no?

  • xmetralla 5.970 17 354 👍 62
   No podria estar més d'acord amb tu company.

   • LLIURES 1.592 16 955
    Votar ERC es votar contra els demés.

    No votar es un favor als demés.    Nois de l'EI, vosaltres veureu! Tant costa anar a votar?    • Votar a ERC és fer un guiny a CIU i les corrupteles (casos Treball, Pallarolls ...) durant 23 anys en el poder. És donar massa facilitats per que es segueixi consolidant el mateix règim convergent.

     • Ai aquests de les CUP... si fa poc varen sortir alguns de vosaltres que donaveu suport a ICV-EUiA. Mare meva, aixo si que es ser xaquetero. I us queixeu d'ERC??

      El que segur que no farà ERC es vendre's per un plat de llenties i lluitar per estar cada cop mes a prop del que tots volem: la Independencia. No votar es no voler que res canvii, o sigui, que tot segueixi igual, tal i com volen CiU i PSC. En fi cadascu amb lo seu, pero jo ho tinc molt clar: votare ERC!!!

      • No es vendrà per un plat de llenties???!!!       Però si heu dit en més d'una ocasió que representeu el pujolisme, l'herència del pujolisme i la batalla amb en Mas és en aquests termes.       Qui diu ser el representant de les petites i mitjanes empreses i dels botiguers i no diu res de res dels i les currants: treballadors de la sanitat, de l'educació, dels supermercats, etc.       No fotem, votar ERC és autoenganyr-nos, ja que ens pensarem que alguan canviarà i no canviarà res més que el president.       La proposta de reforma de l'estatut d'ERc és inverosímil. Primer que estaran sols al parlament per defensar-la, segon que al parlament espanyol estarn més sols que mai o no hi seran gens. Després fer-ho unilateralment, qui ens defensarà? Els Mossos, la guàrdia urbana, la Policia Estatal. No s'ha estructurat cap poder popular que pugui resistir davant una ofensiva espanyola. Si detenen els d'ERC, qui els treurà? Els catalans no estem organitzades de cap manera per plantejar una protesta en condicions.       O sigui que fer volar coloms és votar ERc o Ic-V, l'altra proposta d'abstenir-se o votar a algun altre lloc, no és res més que tenir paciència i no precipitar-se. Si governa ERc no em preocupa massa, perquè també servirà per destapar-se i veure les seves vergonyes.

 • No hi ha res perfecte. ERC, no ho és, però crec que és millor que abstenir-se. Penseu a quí afavoreix l'abstenció d'un independentista .... Que la reflexió ens ajudi a tots.

  Visca Catalunya!!!!

 • Perquè no són d'esquerres (a no ser que considerem que el PSC ho és, perquè estan al mateix nivell) ni són independentistes, només volen modificar l'estatut i seguir gestionant la submissió a espanya.  Ningú em pot obligar a creure'm les mentides d'en Carod i companyia, ni a creure que l'única via legítima és vatr erc o qualsevol altre dels partits que ja han demostrat quin és el seu projecte allà on manen, a Barcelona ERC s'hi ha lluït. La ciutat amb pisos caríssims i preocupant-se per la macroespeculativa operació del fòrum 2004 o per un goril·la blanc de merda. Jo vull una transformació de veritat, i no penso regalar la meva opció a algú que no s'ho mereix només perquè tot de papanates em diguin que ens promet (algun dia, quan toqui) suposadament la independència i alguna mesuar d'esquerres (encara no sé quina).  Per mi és el mateix que convergència, o sigui que si algú se'ls vol creure que ho faci i els voti, però no insulti als que volem construir o simplemenmt votar una alternativa política d'esquerres i independentista de veritat.  El aronament de que si no els votem guanayara el mal em fot riure a mi, seguint la mateixa regla de tres ja podeu anar a votar el PSOE-GAL a les generals... Va home va! Que menteixin i prometin el que vulguin, però que no ens prenguin per imbècils.

  • L'única opcio legitima no és votar ERC. Però votar ERC no t'impedeix continuar la construccio una alternativa politica d'esquerres i independentista de veritat, com tu dius. Es que es mes, potser t'hauries de plantejar des d'un punt de vista d'estrategia de les CUP que conve mes, un partit pseudo-indpendentista gran com ERC al que poguem esgarrepar votants el 2007 o un mapa electoral dominat per CiU i PSC? El present i el futur nomes es construeixen des del que ens ha deixat el passat. Votar ERC ara no es anar contra unes CUPs el 2007, al contrari.

   • Al meu parer, el projecte que ERC i IC duen a terme és políticament massa descafeinat. De fet els ERCquis us passeu el dia dient que hi ha d'haver entesa entre l'EI i ERC, en canvi, us odieu a mort amb els d'IC, efectivament degut a comportaments partidistes d'ambdues parts. Feu veure que us enteneu però us aneu tirant coçes per sota la taula.

    Crec que el més important és la praxis política, i per a mi ambdós partits deixen molt que desitjar (també tenen alguna cosa bona, eh!) i per tant a mi em fot ajudar-los a perpetuar-se a les seves poltrones. Així doncs, no els votaré. Però no em quedaré a casa, aniré a Marnesa que fan l'acutem contra la Tortura el dia 15 (dia de reflexió), ja que el dia 18 hi ha la vista per al procès contra l'Estat Espanyol per Tortures a Estrasburg.

   • Segons el comunicat de les CUP cal continuar treballant per donar alternatives al poble treballador català i a les classes populars catalanes (dels Països Catalans) en general. Certament, votar ERc o Ic no impideix que el 2007 hi hagi unes CUp, però si ho dificulta o fins i tot hi va en contra. No cal mirar més lluny que el cas d'Arbúcies que anaven plegats ERc i CUP dins la CUPA i ERc ha decidit presentar-se per separat. Allà la unitat la desfet ERc.    El problema és que farem durant aquests anys. Les CUP que ningú s'enganyi, no plantegen que l'única forma de lluita sigui institucional, plantegen que s'ha d'incidir en aquest front, però no és l'únic. La lluita per la llengua dins de la CAL, Veu Pròpia i d'altres és també positiva sempre i quan no es quedi en una feina de mobilització i reivindicació superficial i vagi a nivell de reflexió profunda de la situació de la llengua. Un nivell d'agitació que només afavoreix a ERc, en tant que aquests no plantegen solucionar cap problema des de l'arrel.Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.286.575 missatges
 • 220.703 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat