Notícia

Bitàcoles: el fenomen weblog a Catalunya

amena_31
amena_31
Imatge El Grup de Periodistes Digitals (GPD) organitza el tercer "Dijous del GPD" un col·loqui dedicat a analitzar el fenomen dels weblogs a Catalunya. Diversos professionals de la informació, creadors de weblogs i promotors de serveis per a la comunitat de bloggers, explicaran la seva experiència i opinaran sobre les tendències i el futur de les bitàcoles.

Les bitàcoles o weblogs s'han convertit en un dels darrers fenòmens de la xarxa, tot i existir des dels inicis d' Internet. Van néixer com a diaris personals en línia i s'han convertit en una important font d'intercanvi d'informació i opinions sobre les matèries més diverses.

Un ampli ventall de comunitats constituïdes per weblogs personals, col.lectius o temàtics i metablogs ha poblat la xarxa utilitzant tecnologies de gestió de continguts basades en programes web, majoritàriament de codi obert, que permeten enviar comentaris (post) que s'editen automàticament al weblog.

Oriol Morell, de Raco Català, David Poblador, de PuntBarra.com, Dani Prados, de Bitàcoles.net, David Ramón, col.laborador de Infonomia.com
i Eduard Martínez i Carles San, de Lacomunitat.net analitzaran l'evolució i l'impacte dels weblogs com a font d'informació alternativa als mitjans tradicionals, i la figura d'un nou format de periodisme que es manté al marge dels mitjans tradicionals, que ofereix una visió més pausada i subjectiva de la realitat.

Els cinc professionals analitzaran la particularitat de cada un dels seus projectes, i valoraran el fenomen en l' àmbit de Catalunya des de la seva experiència. L'acte tindrà lloc al Centre Internacional de Premsa de Barcelona (Rambla Catalunya, 10, 1r.) el proper dijous 16 de octubre a les 19:00h i és de lliure accés.

Més informació:
Grup de Periodistes Digitals
periodistesdigitals.org
info@periodistesdigitals.org

Opina

Configuració
 • On està aquest centre?

  Aveure si puc vindre-hi!  anigwei

  • oriol 367 17
   Centre Internacional de Premsa de Barcelona

   Rambla Catalunya, 10, 1r. Barcelona   Al costat de Plaça Catalunya

   • Si, entenc el que vol dir l'Heribert. Trobo be que es vulgui debatir sobre " l'evolució i l'impacte dels weblogs com a font d'informació alternativa als mitjans tradicionals, i la figura d'un nou format de periodisme que es manté al marge dels mitjans tradicionals " cosa que discuteixo força per la carrega subjectiva que arriba a portar un blog, peor no crec pas que per " analitzar el fenomen dels weblogs a Catalunya " siguin suficients els convidats que hi seran, sobretot pel que deia l'Heribert en quant a proporcio de tipus d'usuaris totals.

    No obstant, si puc tambe m'hi deixare caure i suposo que aprendrem força de tot aixo.

    Salut.    • Perdoneu, soc el Flop! i el missatge meu anterior hauria d'haver anat a respondre el de l'Heribert, d'aqui sota.

     Merci.

 • heribert 70 16 👍 1
  Ja té nassos que dels 5 convidats hi hagi dues webs amb menys de dos mesos de vida (bitacoles i la comunitat)  De què parlarà aquesta gent? Amb periodistes i informadors d'aquesta calanya val més fiar-se d'Indymedia...

  • Joan07eu 557 15
   I a tu que et passa? Les webs porten poc temps però tu no saps quant temps porten ells treballant en aquests temes.

  • Primer de tot no sóc calanya soc una persona   Xaval sembla que tens un sentiment de inferioritat molt gran que et sap greu que no et convidin a tu i al teu weblog personal?   Mira jo sóc una de les persones que porten la comunitat i et diré que si be no fa molt que la web existeix la gent que estem darrera porta força temps treballant en el mundillo d’internet. En Carles per exemple porta 10 anys treballant com informàtic, la primera experiència que va tindrà amb internet va ser des de les bbs, et sonen?. Desprès a estat col•laborant a força projectes vinculats directe o indirectament amb weblogs.

   Jo l’Eduard potser sóc la persona que te menys experiència amb els weblogs (no conec la trajectòria de la gent de bitacoles.net) però et puc dir que vaig començar amb internet a l’any 1997, fent la meva primera web personal. Amb els anys eh col•laborat puntualment amb projectes a la xarxa com llibertat.com o racocatala.com, em creat comunitats virtuals... També conjuntament amb la associació per joves Teb i ravalnet fa dos anys vam renovar la xarxa ciutadana del Raval (ravalnet.org) on tots els veïns i entitats del Barri poden penjar les seves histories.

   Actualment a nivell professional soc administrador de 3 servidors (1 de correu) de http://www.ravalnet.org i http://www.xarxa-omnia.org i conjuntament amb el carles i altres amics estem consolidant una empresa d’informàtica.   Potser la falta que jo trobaria a la xerrada de demà dijous, és la no assistencia de cibernautes.com (ignoro si els han convidat)   Apa salut

   • heribert 70 16 👍 1
    El meu comentari no volia desprestigiar tan la gent que farà la reunió sinó el ventall que representen i l'ampli ventall del món blogger que no hi és representat.    Hi ha weblogs informatius (independentisme i informàtica), un índex de weblogs i una comunitat,... Hi trobo a faltar en gran mesura els blogs personals (més del 90% dels blogs ho són) així com la opinió de gent del carrer, lectors, usuaris experimentats o els pioners del món weblogger. Hi ha gent amb web des del mosaic i amb blogs des del segle passat que ni se'ls menciona, en part perquè no busquen cap glòria mediàtica...    En fi, que endavant amb el congrés, si puc hi passaré, que segur que ho fareu molt bé.    Que res, que el meu comentari era per millorar, no era la meva intenció ofendre les susceptibilitats del personal...

    • ok perfecte entenc el que vols dir i crec que en certa manera tens raó

     • Des del GPD, però de manera personal, us puc dir que com a organitzadors de la xerrada (no arriba a ser un congrés! és una cosa molt més modesta) vam mirar de contactar bloggers individuals i vam rebre amables negatives o silenci. Suposo que és pel que dius, Heribert, que no els agrada el protagonisme. Per això creiem que malgrat que a la xerrada no hi hagi un blogger representatiu d'aquest 90% de blocs personals sí que tindrem a gent que coneix molt bé aquest món perquè dóna servei a aquesta comunitat de bloggers (i molts són bloggers individuals a la vegada!).

      Com a periodistes digitals creiem que els blogs s'han de tenir en compte com a noves maneres d'intercanviar informació més enllà dels mitjans tradicionals. Molta gent encara no sap què són i per això pensem que és important fer una xerrada per explicar-ho i analitzar-ho. Si veniu agrairem molt les vostres aportacions i experiències personals. :-)

 • Joan07eu 557 15
  A veure si expliqueu com ha anat pels pobres que no hem pogut asistir!

  • heribert 70 16 👍 1
   Això anava a dir...   crònica ja!

   • En conjunt les aportacions dels ponents ens van oferir una visió panoràmica del mon dels weblogs, desde diferents punts de vista, que ens van ajudar a compendre una mica millor quina es la funció que compleixen els diferents perfils de bloggers, i a tenir un concepte més clar i aproximat del terme. En conjunt, la sessió va ser molt enriquidora. Salut!    t + r

  • oriol 367 17
   Salut,

   la gent del GPD ens faran arribar una crònica. Quan la tinguem la publicarem.   Fins ara,   Oriol

 • Diafebus 106 16
  Jo ne tinc dues:

  Diari de Tagarinet (personal)

  Parlem de Pilota (cròniques de pilota valenciana)

  Són públics i estan en la meua web. ah! i són gratuïts i fàcils (new.blogger.com)

  si voleu pegar una ullada, estan a:
  http://www.telefonica.net/web/tagarinet

Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.239.549 missatges
 • 219.075 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat