Notícia

D3M i Askatasuna seran il·legalitzades per ordre del govern espanyol

amena_31
amena_31
Les formacions independentistes basques Askatasuna i D3M tenen molt difícil poder-se presentar a les eleccions basques del proper 1 de març perquè el govern espanyol les considera "hereves" i "successores" d'altres forces polítiques il·legalitzades anteriorment, com HB, EH, Batasuna o ANV. Tot i que D3M va negar aquest darrer dissabte en la seva presentació oficial al Kursaal de Donosti ser "un succedani d'ETA", la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va confirmar que el govern espanyol "ha ordenat" a la justícia espanyola que impedeixi que aquestes dues formacions es presentin a les eleccions, seguint el camí de l'operació policial de fa algunes setmanes contra aquestes formacions.

S'espera doncs que en les properes setmanes l'advocacia espanyola executi l'ordre del seu govern i dugui fins a l'extrem la llei de partits espanyola, amb l'excusa d'impedir que aquestes formacions "continuin o heretin l'activitat de formacions il·legalitzades". Segons De la Vega el govern espanyol basa la seva determinació en un informe encarregat a la policia espanyola, que segons la ministra conclou que "hi ha vincles" entre Batasuna i aquestes dues noves agrupacions. La separació de poders entre l'aparell legislatiu, executiu i judicial a l'Estat espanyol és doncs cada vegada més fina i indistingible, malgrat que De la Vega hagi tractat de justificar-ho afirmant que els cossos policials espanyols han efectuat "una actuació minuciosa per establir aquesta vinculació".

Opina

Configuració
 • plitu 1.136 12 👍 6

  Democràcia ecspanyola=Dictadura encoberta

   

  No hi crec en la democàcia del país veí,doncs il.legalitzen dues formacions que representen els abertzales,i en canvi no ho fan amb les formacions feixistes que any rere any es presenten arreu d'ecspanya.I el que és més greu,el partit de l'oposició,digui's PP,tampoc és il.legalitzat,quan no comdemna el franquisme.Fot fàstic tot plegat!!!

 • __22008__ 18.450 9

  DICTADURA DEL CAPITAL

 • -marta 883 9

  feixistes de merda acabarem amb vosaltres

   

  són els mateixos que fa 70 anys, amb la màscara de moderns europeus, la mateixa escòria de gent de sempre, que no creu ni en la democràcia ni en la llibertat

   

  sembla mentida que encara juguin al joc de la democràcia, hipòcrites, i el pitjor, que algú se'ls cregui

 • Pirinarra 17.864 9 88 👍 6.182

  Només fan que seguir corroborant allò que porten anys demostrant... La democràcia espanyola és la mateixa que la de principis de segle XX on només hi havies 2 partits liberals i conservadors que s'intercanviaven el poder a base de cacicades i tupinades.....

   

 • llamp 44.469 16 12 👍 10.108

  Que no li diguin democràcia, que li diguin democràcia orgànica -com per reciclar- tal com va fer el Dictador o com els hi sembli però cap govern democràtic en cap pais democràtic pot "ordenar" a la seva Justicia res.

   

  Aixó sols succeeix a les repúbliques i monarquies bananeres.

   

  Per aixó és important citar les fonts i corroborar que la vicepresidenta espanyola ha empreat aquest mot.

   

  Les actuacions del fiscal i els advocats de l'Estat s'entenen però cal tenir fefaentment clar si ha dit aixó "d'ordenar" o no ho ha dit.

   

  I on i quan

 • IGNASIcat 15.688 9 115 👍 1.928

  Amb aquesta decisió el govern espanyol (tant el PP com el PPsoe) legitima la lluita armada, els interessa electoralment per quedar com a garants d'aquest invent fascista anomenat espanya i quedar com els bons de la pel.lícula i així no quedar amb el cul en l'aire i els hi desmontin el tinglado que tenen montat a Madrit amb la cantarella "somos una nación, somos una nación...y una sola bandera". Fastigós i molt repelent tot plegat

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 8.934.914 missatges
 • 209.076 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums