Notícia

Operació policial espanyola contra l'independentisme basc

amena_31
amena_31
Les forces de seguretat espanyoles han detingut aquesta darrera matinada una desena de persones acusades de donar suport i col·laborar amb formacions il·legalitzades, en el marc d'una operació efectuada en diversos punts d'Euskal Herria. Ho han fet justament tres dies abans que acabi el termini de presentació de candidatures a les properes eleccions basques de l'1 de març. Ha dirigit l'operació el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón, que fins i tot s'ha personat al lloc de les actuacions.

La policia espanyola ha escorcollat diversos domicilis de particulars i seus socials de diverses formacions i plataformes que volen presentar-se a aquestes eleccions, com Democràcia 3 Milions (D3M) o Herria Aurrera, una candidatura que es va presentar a les eleccions municipals de Bilbao. L'objectiu era trobar proves que demostrin la vinculació entre les candidatures i formacions il·legalitzades com Batasuna, i també amb dirigents de l'esquerra abertzale basca. És a dir, la justícia espanyola ha entrat en domicilis sense tenir proves d'aquesta relació, una vinculació basada en proves tan surrealistes com la semblança entre cartelleria de diverses formacions, on s'hi pot veure el perfil d'Euskal Herria. Es tractaria d'impedir al preu que sigui que formacions que simpatitzen amb l'esquerra abertzale es puguin presentar a les eleccions.

En total s'han registrat i escorcollat quatre locals i catorze domicilis, i hi ha uns 10 detinguts, entre els que s'hi troben una portaveu d'Acció Nacionalista Basca (ANV) o la portaveu de D3M que també és una exparlamentària d'HB, entre d'altres. El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha titllat de "cortina de fum" l'actuació de la policia i la justícia espanyoles. Per Urkullu el fet que aquestes operacions es facin sempre just abans de les eleccions indica "un joc interessat del PSOE i del PP". "Sembla que estem parlant d'anteriors operacions preventives, com les desenvolupades en l'època d'Aznar".

Opina

Configuració
 • cathalà 20.230 10 72 👍 2.628

   

   

  El jutge estrella d'Espanya sempre actuant contra els "malvats" separatistas

 • ganxet 62 8

  Es que no sap fer res mes? NO perquè la llei de la memoria historica li van prende de les mans, tots els supossats terroristes pakistanis que "rodeja" a Barcelona, els ha de deixar en llibertat per manca de proves, cony que voleu que faci?

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 8.967.312 missatges
 • 210.195 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums