Notícia

Les universitats del Principat se salten la llei i decideixen no exigir el coneixement del català als professors

amena_31
amena_31
Les principals universitats del Principat han decidit saltar-se l'aplicació de l'acord que les obliga a exigir el nivell C de català a tots els professors que vulguin obtenir-hi una plaça fixa, tant els autòctons com els de fora del Principat o de l'Estat. El juny d'enguany el Consell Interuniversitari de Catalunya, en el què participen rectors i representants de totes les universitats del Principat i el Departament d'Ensenyament, va acordar amb els rectors de les universitats de l'Estat espanyol exigir aquest requisit per als docents que ensenyin a les universitats del Principat.

Al seu dia tant la UAB com la UPF van insinuar que es "desmarcarien" d'aquest acord per considerar que podria rebaixar el nivell del professorat docent a les universitats de Catalunya. La Pompeu ja va dir aleshores que "no hem demanat mai al professorat, estrangers o d'altres territoris de l'Estat, que demostrin la seva competència en català", i ara ha afegit que "no tenim intenció de demanar-ho mai" perquè "pot frenar la contractació de personal forani". La UAB va dir que aplicaria un "marge" de dos anys al nou professorat perquè es puguin adaptar a la normativa.

La Universitat de Barcelona (UB), per mitjà de la seva vicerectora, ha dit que continuaran exigint "el mateix que fins ara", és a dir, el coneixement "mínim" del català, acreditat pel Servei de Política Lingüística de la universitat. Aquest nivell és menor que el "C", i la UB ha dit que donarà 2 anys als nous docents per assolir-lo.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 8.902.008 missatges
  • 207.862 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums