Notícia

La Wikipedia catalana arriba als 100.000 articles

amena_31
amena_31
Ahir 18 de gener cap a dos quarts de deu del vespre la Viquipèdia, la versió catalana de la Wikipedia, va arribar als 100.000 articles, i en concret ho va fer amb la inclusió de l'entrada referent a l'arrel cúbica. Aquesta és la dissetena versió de la Wikipedia que arriba als 100.000 articles, una feina que tal i com es diu al comunicat de la Viquipèdia catalana, és una fita assolida "entre tots, editors, administradors, correctors" i demés usuaris que "han contribuït de manera voluntària al desenvolupament del projecte".

Els tres darrers anys la Viquipèdia, la versió catalana de la Wikipedia, ha doblat de forma anual el seu nombre d'articles. Un creixement exponencial que segons els administradors del projecte "fa encarar el futur amb optimisme". Podeu veure les dades completes de la versió catalana de la Wikipedia a la secció d'Estadístiques.

Les condicions d'ús del contingut de la Viquipèdia són sota els termes de la llicència GFDL. Això significa que tothom pot utilitzar-ne lliurement els articles, copiar-los, editar-los i distribuir-los, complint bàsicament dos requisits: esmentar la font de la informació, i que les condicions d'ús siguen de la mateixa llicència GFDL, o compatible. El projecte Viquipèdia és realment internacional i multilingüe: hi ha més de 250 edicions en diferents llengües, que funcionen de manera autònoma.


La Viquipèdia

Tothom pot col·laborar a la Viquipèdia. Qualsevol persona amb una connexió a Internet pot crear nous articles, o editar els que ja existeixen. Podeu ajudar al projecte creant o editant articles en aquells temes que són del vostre interès. Heu comprovat ja si existeixen articles sobre el vostre poble o comarca, la vostra professió o les vostres aficions? No cal ser un expert per a col·laborar en la Viquipèdia: qualsevol col·laboració constructiva és benvinguda, fins i tot si només és una correcció ortogràfica.

Podeu crear articles de bell nou, o adaptar-los d'altres fonts, sempre que respecteu els drets d'autor. Si voleu contribuir a la Viquipèdia, podeu anar a la següent pàgina per aprendre com funciona. També podeu consultar-hi les Preguntes Més Freqüènts (PMF), o una introducció en tres senzills passos. O fins i tot podeu anar a la Taverna on els usuaris i editors de la Viquipèdia en català fan tertúlia o discuteixen aspectes de la mateixa Viquipèdia o d'altres temàtiques.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.253.919 missatges
  • 219.554 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat