Notícia

El Suprem rebutja el recurs de Pedro J Ramírez i absol el diputat Joan Puig

amena_31
amena_31
El Tribunal Suprem espanyol va fer públic ahir que ratificava la sentència que ja va dictar el mes d'abril d'enguany i en la que absolia el diputat d'ERC al Congrés espanyol, Joan Puig, d'un pressumpte delicte d'amenaces i coaccions per haver accedit a la piscina feta en sòl públic que el director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez i Codina, té a Manacor. El Suprem va concloure aleshores que l'acte només es pot qualificar com a "falta", ja que no té "prou entitat". El Suprem remetrà doncs les diligències al Jutjat d'Instrucció de Manacor, on es jutjarà Puig en un judici de faltes, que pot comportar una multa de 10 a 20 dies.

Pedro J. Ramírez havia recorregut la sentència inicial del Suprem en considerar que l'entrada de diversos manifestants acompanyats de Joan Puig a la seva piscina tenia per objectiu violar el seu dret a la llibertat d'expressió (!), i ho justificava invocant la seua condició de director d'un diari "nacional" (!!). El Suprem destacava que la intenció de la convocatòria era protestar i reivindicar un dret suspès, com és el de poder gaudir d'una zona de domini públic, com és la piscina del director d'El Mundo, construïda en sòl públic.

Pedro J. va denunciar també lesions a dues persones del seu equip de seguretat, un fet que s'ha demostrat fals, ja que el dia dels fets hi havia destacada una dotació de la Guàrdia Civil espanyola que no va haver ni d'intervenir, degut a la poca gravetat dels fets. Així doncs, el Suprem conclou que el diputat Joan Puig i els altres manifestants van entrar a la piscina "per reivindicar un dret suspès per l'administració, que encara avui és motiu de discussions jurídiques i polítiques". El mateix Suprem havia admès a tràmit la querella inicial presentada l'agost de 2005 pel director d'El Mundo contra Joan Puig per "coaccions i vexacions".

Fonts jurídiques han confirmat que el mateix Pedro J. Ramírez era conscient de la inutilitat del recurs, basat en acusacions que no se sustentaven per enlloc -sobretot tenint en compte que hi havia agents de la Guàrdia Civil presents al moment dels fets-. Tot i així, Pedro J. Ramírez hauria seguit tractant d'ajornar i recórrer totes les decisions del Suprem amb la intenció de guanyar temps, mentre els jornalers d'El Mundo-El Dia de les Balears (conegut pels lectors de Racó Català per la seua tendència a inventar-se acusacions falses) tractaven de trobar quelcom per denunciar a la vida personal del diputat republicà.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.239.545 missatges
  • 219.075 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat