Notícia

Opinions: Conselleria d'Indústria: inspecció política de vehicles

amena_31
amena_31
1) Plaques amb adorns, signes o caràcters no reglamentaris, de forma que no permeti la seva identificació. 2) Fre de servei: desequilibri de les forces de frenada entre les rodes d'un mateix eix, superior al 20% i inferior o igual al 30%.

El passat 25 de juliol, el senyor Manuel Sanglas i Muchart, president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, va dur el seu cotxe, un Peugeot 607 amb el CAT a la matrícula, a l'estació d'ITV del carrer Motors de Barcelona. Va passar tots els controls pertinents fins que, en acabat, li van fer signar un informe en un dels apartats del qual, concretament el de "descripció dels defectes detectats", es deia el següent:

1) Plaques amb adorns, signes o caràcters no reglamentaris, de forma que no permeti la seva identificació.
2) Fre de servei: desequilibri de les forces de frenada entre les rodes d'un mateix eix, superior al 20% i inferior o igual al 30%.

El primer "defecte" estava tipificat com a greu i el segon com a lleu. És a dir, que, d'acord amb la gravetat del primer punt, es dictaminava que el vehicle no podia circular, llevat que fos per desplaçar-se al taller o per tornar a la ITV. Davant d'això, el senyor Sanglas va intentar treure el CAT, però, com que no va poder, li van dir que hauria de tornar en el termini de 15 dies.

itv_cat_petit_66.jpegSobre aquesta qüestió cal fer diverses consideracions. Una d'elles és la que té a veure amb la qualificació de les faltes: dur el CAT a la matrícula és més greu que tenir els frens en mal estat. Cosa que vol dir que els frens en mal estat no són raó suficient per immobilitzar un vehicle, però sí que ho és dur un CAT a la matrícula. Així la ITV esdevé ITPV: Inspecció Tècnica i Política de Vehicles. També sobta la prepotència amb què la conselleria d'Indústria pot humiliar un català obligant-lo a esborrar les inofensives sigles del seu país en un vehicle de la seva propietat. És humiliant perquè és mentida que el CAT obstaculitzi la identificació del vehicle: una cosa és la matrícula i una altra l'emblema estatal. I en la matrícula esmentada no hi havia res que n'impedís la identificació. És més, no hi ha cap normativa europea relativa a l'emblema estatal. L'únic que hi ha és un suggeriment.

Aquesta és la raó per la qual les matrícules europees tenen diferents colors i en alguns estats llueixen emblemes territorials diversos. La imposició de la lletra E, per tant, no és de Brussel·les, sinó del Partit Socialista -PSC inclòs. I és en virtut de l'ideari nacionalista d'aquest partit que s'obliga els ciutadans a posar la E d'Espanya en una propietat privada i se'ls sanciona si la treuen. Mentrestant, estaria bé que CiU i ERC, que no fa gaire feien crides a la desobediència cívica en favor del CAT, hi diguessin alguna cosa. És una patètica paradoxa que sigui la conselleria d'Indústria, la de Josep Huguet, la més prepotent defensora de la E d'Espanya.


Víctor Alexandre és periodista i escriptor

Opina

Configuració
 • xmetralla 5.968 17 354 👍 58
  CiU i ERC si aconsegueixen alguna cosa serà que siguem una regió més d'Espanya, amb el CAT a la dreta i OPCIONAL, com les regions italianes. I això només té un nom: submissió.
 • Un_Valencià 219 12

  PELS SEUS FETS ELS CONEIXEREU.........!!!!
   
  Per saber quines són les idees polítiques i quins són els objectius dels representants públics, no hi ha que creure el que diuen........hi ha que observar el que  fan.
   
  Per tant, és una ingenuitat dir : "És una patètica paradoxa que sigui la conselleria d'Indústria, la de Josep Huguet, la més prepotent defensora de la E d'Espanya."
   
  No és una "paradoxa", és una estafa als cituadans catalans que l'han triat i a qui diu representar.
   
  Si el tal Josep Huguet diu que és nacionalista o independentista, MENTEIX, perquè els seus fets ens diuen tot el contrari.
   
  De les actuacions del tal Josep Huguet, cal deduir que és un colonialista castellà, infiltrat a les files de l'independentisme ( ERC ) i malauradament, ja en són molts els infiltrats colonialistes detectats darrerament en aquest partit "independentista" anomenat ERC.
   
  Començant pel seu membre més destacat, el tal Carod, que ara ha definit el seu objectiu polític en defensar un estatut vorgonyant, falsejant els objectius sobiranistes del partit i les bases que diu representar........Un altre infiltrat colonialista castellà......
 • cerc 402 13

     Sé que el que vaig a proposar no es factible per a tothom. Però jo ho he fet, encara que no sols per aquest motiu.
     Entre el car que surt tenir i mantenir un cotxe i que cada cop les autoritats estan collant més als conductors, vaig decidir desfer-me del meu cotxe. Es cert que l'utilitzava poquisim. Una alternativa, no sé si legal, es que la gent matriculi els cotxes a l'estranger.
 • Pol Fontferrada 2.032 13 827

  Per a fer la brometa fàcil em sembla bé però:
   
  tenint en compte que si això li va passar el dia 25, entre tramits i histories la cosa devia durar uns dies i ja ens anem a finals de juliol, i sabent com se sap que el conseller huguet en aquests moments està de vacances des de principis d'agost i que per tant no hi és i sabent com hom pot saber aplicant la llògica que aquesta mena de tramits 
  es gestionen a peu d'oficina i no més amunt ja que els consellers no poden estar a totes les oficines de la ITV i per tant estar permanentment assabentats de totes les incidències que s'hi donen: Me sembla demagògic relacionar un conseller directament amb les accions d'un paio que treballa als escalafons més baixos de l'escala burocràtica que del conseller en deu sentir ben poca cosa i que davant d'un fet així si la llei és tant clara com apunta el senyor victor aleixandre l'afectat en qüestió hauria d'haver acudit a la justicia ordinària o començar pels instruments de reclamació o pel mateix síndic de greuges que per a algo el tenim.
   
  I encara més fer aquesta realció de dir que és tota la conselleria (des dels secretàris fins a l'ultim tecnic  i el becari de les fotocòpies) la furibunda defensora de la "E" per que un espanyolista tio somines la lia... senyors, que ja tenim pèl al cul per anar circulant amb aquest nivell d'ESO eh?
   
   
  PErò clar quan es tracta de criticar tot s'hi val oi?
   
  Si això agafa més ressò mediàtic caldrà esperar reaccions, òbviament, ara...si es queda en l'ambit de la parròquieta independentista...em costaria admetre que se li donés consideració d'algo més que anècdota, i per anècdotes la meva que al passar la ITV a Mataró el tio de la oficina va resultar ser un independentista de la parra que tapava les parets amb murals de campanyes a favor de l'ús del català....ja que anem a casos concrets podem agafar aquest també, no?
   
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.238.532 missatges
 • 219.044 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat