Notícia

Opinions: La Vanguardia nacional espanyola

amena_31
amena_31
Crec que ha arribat el moment de contraatacar la tradicional hispanoaddicció que destil·len les pàgines de La Vanguardia i d'advertir als seus reaccionaris propietaris i directius que la croada que han desfermat per tal d'espanyolitzar la presència catalana a la Fira de Frankfurt marca el límit. I és que els interessos de La Vanguardia, ja ho sabem, són obertament oposats a la recuperació dels drets nacionals de Catalunya; cosa que subordina les seves vendes a una consciència nacional catalana com més baixa millor.

D'aquí que no escatimi esforços a l'hora d'espanyolitzar la projecció exterior del país i de boicotejar la normalització de la seva llengua. És lògic: si a Catalunya la gent compra diaris en català amb la mateixa naturalitat que a Espanya els compren en espanyol o a França en francès, qui comprarà La Vanguardia?

El drama de La Vanguardia és que els seus lectors van desapareixent dia rere dia per raons biològiques i les seves pàgines no desperten el més mínim interès entre el jovent que llegeix. I si a això hi afegim que la consciència nacional creix justament per la banda dels joves, el futur del vaixell insígnia de l'espanyolisme català conservador té un futur ben magre. Aquell lector de sempre, subscrit a La Vanguardia per tradició -"perquè a casa sempre hem tingut La Vanguardia"-, és ja una espècie en extinció. "És un bon diari", dirà algú. "Bo, en quin sentit?", cal preguntar. És bo professionalment, informativament, ideològicament? De què ens serveix una notícia ben elaborada i redactada si el missatge que ens transmet és ideològicament manipulador com el de Frankfurt 2007? Ha hagut de ser el cònsol alemany de Barcelona, Wolf Daerr, qui desautoritzés públicament La Vanguardia per mentir dient que la convidada a Frankfurt és Catalunya quan en realitat ho són les lletres dels Països Catalans.

alexandre_49.jpegPer altra banda, són millors professionals els periodistes i col·laboradors de La Vanguardia que els de l'Avui o els d'El Punt? Quants cops han comprat l'Avui o El Punt, els qui els menyspreen? No estic fent un panegíric indirecte d'aquests diaris, se'ls podrien fer força retrets, però ningú no els pot acusar de botiflers. Justament allò que sempre ha estat La Vanguardia. L'únic que passa és que ara les coses estan canviant i encara ho faran més. A La Vanguardia se la pot pressionar perquè publiqui en català, però el problema no és la llengua. El problema és el diari. Per tant, el millor que poden fer aquells catalans que s'adonen de la contradicció que suposa comprar La Vanguardia i voler una Catalunya sobirana és deixar de comprar-la.


Víctor Alexandre és periodista i escriptor


Vincle relacionat:

- Acabem amb La Vanguardia - Article d'Héctor López Bofill a directe!cat

Opina

Configuració
 • grinfild Usuari sumador 24.755 14 45 👍 3.532


  A casa comprem l'Avui (som subscriptors) i també la Vanguardia. També comprem 1 cop per setmana el 9 Nou.
   
  Dit això, estic d'acord que la ideologia de la Vanguardia és espanyolista però també s'ha de dir que tenen uns articles bons, com per exemple d'economia o d'Internacional, que d'altres diaris com El Punt o l'Avui, potser pq tenen menys recursos econòmics no es poden pagar un corresponsal a la Xina o vés a saber on.
   
  A més a més, el Xavier Sala i Martín, escriu a La Vanguardia!.
 • nucmf 6 11
  ola sok un jove k aket estiu anira a frankfurt amb els gegants d'angles i ja dik k si trovo el torer kridare el nom de la seva profecio ASSASI perke pobres braus morir perke ell pugi fer diners i despres no es poden fer circs am animals ¬¬ nose pero a mi no magrada gens aixo
 • As de bastos 170 11

  Si ja és penós ser espanyolista (d'Espanya, no de l'Espanyol) a Catalunya, encara ho és més escriure en castellà. La Vanguardia no mereix ni cinc segons del temps d'un bon català.
  Al menys el Periódico té dues edicions....
  Per cert, el mateix dic de la Vanguardia que de l'Sport i el Mundo Deportivo. A més, els diaris esportius no fan res més que inventar-se històries.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.177.529 missatges
 • 216.862 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat