Notícia

Alerta per la presentació del partit de l'ultra Anglada aquest cap de setmana a Vic

amena_31
amena_31
Els Mossos d'Esquadra estan en estat d'alerta davant la presentació en públic, diumenge que ve, de la Plataforma per Catalunya (PxC), el partit de Josep Anglada, antic militant ultradretà. Coincidint amb aquest acte, previst per a les 12 hores, la Coordinadora contra el Racisme juntament amb diversos grups antimundialització han convocat una botifarrada en un descampat, situat a escassos 300 metres, i una concentració davant l'edifici del Sucre, on es presentarà la PxC.

D'aquesta manera, Anglada porta a la pràctica el que ja va anunciar el mes de maig: crear una força política per combatre la immigració estrangera, tot i que es va comprometre a no utilitzar la violència. El pronunciament es va produir durant els greus disturbis que van tenir lloc a Premià de Mar al coincidir els actes antimesquita, promoguts per Anglada, i una manifestació de grups antifeixistes.

[ Continua ]

PERMISOS CONCEDITS

Si les autoritats no hi posen remei, diumenge que ve tornaran a coincidir grups de signe clarament oposat, amb el consegüent risc que es repeteixin els incidents. L'Ajuntament de Vic, que presideix Jacint Codina Pujols (CDC), ha cedit l'edifici municipal del Sucre per als debats i la presentació de la PxC i, al mateix temps, ha autoritzat els actes de col.lectius antiracistes i antifeixistes.

Fonts de la Coordinadora contra el Racisme van informar ahir que pensen organitzar una cadena humana per tot el perímetre de l'edifici modernista de Vic, reconvertit en un centre cívic polivalent. Al migdia faran la botifarrada i a la tarda hi haurà representacions de teatre i actuacions musicals de grups de la comarca d'Osona.

Els Mossos d'Esquadra van refusar comentar les decisions de l'Ajuntament de Vic, però no van amagar la seva "profunda preocupació" davant la possibilitat que es produeixin incidents.

Un responsable del gabinet de l'alcaldia va justificar la cessió del Sucre a Anglada, així com la contramanifestació antiracista. "No hem estudiat la possibilitat que es produeixin incidents", va assenyalar un portaveu municipal.

Preguntades pels temors policials davant les seves decisions, les mateixes fonts municipals van reconèixer que "diumenge hi poden saltar espurnes". Tot i això, van apostar per mantenir els dos actes. "Esperem que aquesta vegada es portin bé", va afirmar el portaveu de l'Ajuntament de Vic.

ELS ACTES ANTIFEIXISTES

Els actes tindran lloc al pàrquing del costat del Sucre, a partir de les 11 del matí del diumenge, 27 d'octubre.

Activitats previstes:
- Tallers.
- Parlaments.
- Dinar popular (botifarrada i cuscús).
- Actuació de grups musicals, a la tarda.

Es convoca novament, doncs, tot el moviment antifeixista a mobilitzar-se a Vic el dia 27 d’octubre, per a boicotejar el congrés de la “Plataforma per Catalunya”, del feixista espanyol Anglada.

Contra el feixisme, el masclisme i la xenofòbia...us hi esperem a tots i totes!

ACCIÓ DIRECTA!!

Coordinadora contra el racisme

CARTA OBERTA A L'ALCALDE DE VIC

Paral.lelament a tot això, s'ha enviat una carta a l'Alcalde de Vic, per mostrar la disconformitat respecte a que es cedeixi un recinte de l'Ajuntament de Vic, com és ara El Sucre, perque la Plataforma per Catalunya hi celebri el seu congrés:

Carta oberta a l'Alcalde de Vic:

A pocs dies de la celebració d’un congrés per part de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada a l’edifici del Sucre de Vic exposem el següent:

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) va rebre una sol·licitud de la Plataforma per Catalunya per a utilitzar, el 19 d’octubre de 2002, una de les sales de què disposa a la seva seu. El CJB després de debatre sobre la ideologia i les accions d’aquest partit va decidir oposar-se a l’acte i va denegar la sol·licitud a la Plataforma per Catalunya.

La Coordinadora contra el racisme que subscriu aquest escrit i que aplega diversos col·lectius i persones va entregar a aquest Ajuntament, amb data de 18 d’octubre de 2002, un manifest de queixa pel fet que s’hagi cedit un edifici públic i emblemàtic de la ciutat, el Sucre, a un partit d’aquestes característiques.

Conjuntament al manifest esmentat van ser entregades 230 signatures. La recollida d’aquestes signatures es realitzà en tan sols una setmana.

Deixar palès que Josep Anglada, líder de la Plataforma per Catalunya, mai no s’ha retractat de la seva participació en grups i organitzacions de caire feixista i ni tan sols ha donat cap altra versió sobre les declaracions fetes amb camera oculta al Canal 9 valencià, quedant en evidència la ideologia real d’aquest partit.

Per tot això reclamem:

Tenint en compte el precedent del CJB succeït fa pocs dies fem una crida a l’Ajuntament de Vic i IMPEVIC a reconsiderar la seva decisió.

La retirada immediata del permís atorgat a la Plataforma per Catalunya.

Coordinadora contra el racisme
Vic, 22 d’octubre de 2002

NOTÍCIES RELACIONADES

- CiU i la Plataforma Catalana
-
Josep Anglada enxampat proclamant la seva ideologia real ultradretana : "un programa amb càmera oculta de la televisió valenciana va gravar-li a Josep Anglada, president de Plataforma per Catalunya, paraules en què es mostra obertament d'ultradreta. El polític vigatà també va admetre que la imatge de moderat que dóna públicament és falsa i que té per objectiu obtenir més vots. Al programa, que va ser emès divendres, ell va dir que només havia seguit el joc al seu interlocutor, que es feia passar per un ultradretà que volia fundar un partit semblant al seu a València."


Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 8.967.310 missatges
  • 210.195 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums