Notícia

La Diputació de València subvenciona amb 120.000 euros la RACV

amena_31
amena_31
La Junta de Govern de la Diputació és qui ha aprovat aquesta subvenció, amb els vots favorables del PP i en contra del PSPV-PSOE i Esquerra Unida del País Valencià. La subvenció de la RACV en concret és per a la programació d'enguany de la Real Academia.

La Diputació de València ha anunciat aquesta setmana la resolució de les subvencions socials i culturals a què optaven diverses empreses i entitats. Dels 330.000 euros que ha aprovat repartir la Diputació, sorprèn que 120.000 euros s'hagin destinat a la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV), que defensa la separació lingüística entre el català del Principat i el del País Valencià i que és frontalment contrària a la normativa de l'AVL -que segueix les Normes de Castelló-. Recordem que segons estableix la llei de creació de l'AVL, les subvencions que reparteix l'administració pública han de respectar aquesta normativa.

La Junta de Govern de la Diputació és qui ha aprovat aquesta subvenció, amb els vots favorables del PP i en contra del PSPV-PSOE i Esquerra Unida del País Valencià. La subvenció de la RACV en concret és per a la programació d'enguany de la Real Academia. Els 210.000 euros restants són per a tres sindicats (CSIF, CCOO i UGT) i per al festival musical Nits al Castell.

Opina

Configuració
 • El punt a la i 52 12

  El recent triomf electoral ha augmentat encara més la paranoia blavera anti-tot allò que soni a català.El pitjor de tot és que el camí de la dreta espanyolista no va cap al foment d´una cultura pròpia valenciana( tot i que fos allunyada de la catalana),sino cap a una creixent castellanització del país valencià. 
 • llamp 48.608 17 10 👍 12.153
  O sigui que "aquestes" son les coses que de debó interesen als valencians i valencianes, no?

  S'ha de ser cínic!
 • afranquesa 18 13
  com sempre es diu, aqui al principat també parlem valencià! 
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.251.483 missatges
 • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat