Notícia

No hi haurà tripartit a l'Ajuntament de Barcelona

amena_31
amena_31
El cap de llista d'Esquerra a Barcelona, Jordi Portabella, ha comparegut aquesta tarda en roda de premsa per anunciar que Esquerra "té assumida l'oposició" al consistori barceloní. Tot i que ha matisat que les negociacions encara no s'han acabat, Portabella ha afirmat que Esquerra no pot reeditar el tripartit a Barcelona després d'haver perdut globalment 140.000 vots "com si res no hagués passat". L'alcaldable d'Esquerra ha dit també que la cúpula d'ERC li ha donat suport, i que això no contradiu el tripartit català a la Generalitat.

"Em sembla que no hem de continuar al govern sinó entrar a formar part de l'oposició", ha afirmat, i tot seguit ha afegit pels que dubten de la decisió presa per Esquerra que "seria un error d'interpretació" creure que aquesta decisió "és part d'una estratègia negociadora". Portabella ha fet aquestes declaracions després de la reunió d'aquest mati amb la cúpula barcelonina del PSC, un reunió que ha qualificat de "cordial", i en la que els republicans "no han demanat res" segons el cap de llista republicà.

"No pot ser que no passi res quan els grups de govern perdem 140.000 vots i 3 regidors, i quan la meitat dels ciutadans no han anat a votar", ha dit el president del grup municipal d'Esquerra a Barcelona, que ha afegit que està molt interessat a saber com canviaran el PSC i IC-V el model actual de ciutat en cas que governin, ja que Esquerra "no acceptarà un model similar a l'actual". I és que Portabella creu que el model actual no té "complicitat amb la ciutadania". "Quan un de cada dos ciutadans no va a votar sembla imprescindible un canvi en la relació amb ells".

Jordi Portabella ha volgut recordar que Esquerra va decidir el dilluns donar llibertat total de maniobra als respectius grups municipals arreu del país, per arribar als pactes que considerin oportuns un cop analitzada la situació local de cada consistori. En aquest sentit l'alcaldable d'Esquerra a Barcelona ha dit que aquest matí ha comunicat la decisió a Joan Puigcercós i Carod-Rovira, secretari general i president d'ERC respectivament, que li han ofert "un alt nivell de comprensió".

Opina

Configuració
 • eric 5.405 15 397 👍 212
  És una bona lectura dels resultats de les oposicions. Així és com s'ha d'ésser./è
  • dotze 22 10

   Hauria estat més bé si hagués plegat ell. La seva gestió ha estat nefasta. No ha sabut ni tant sols portar un símbol català al zoo....com és "el ruc català"
   És un "pijo" posat a l'esquerra perquè quda bé ser d'esquerres
 • sardanista 2.864 13 662 👍 2
  M'alegro de llegir després de tants mesos alguna cosa que ve d'ERC amb cara i ulls. A veure si això és l'inici del redreç d'aquest partit.
 • pirinenc 19.068 12 78 👍 1
  Molt bé, ara el seguent a caure ha d'ésser el tripartit gros, el de la Generalitat.
 • celtico 260 11
  home trencar el tripartit a barcelona i no ferlo a la nació, seria com si no haguessin fet res..

  ho de sempre... oposició i a esperar.
 • Pere Punyetes 677 11 👍 13
  Atenent-me a les subtileses del llenguatge diplomàtic he de dir que el fet de que:

  "....Joan Puigcercós i Carod-Rovira, secretari general i president d'ERC respectivament..."

  hagin ofert a en Portabella:

  "un alt nivell de comprensió"

  indica amb tota claredat que hi són contraris, ja que si hi estessin a favor el que haurien ofert a en Portabella és:

  "tot el seu suport"
 • trena Usuari sumador 5.143 12 421
  El presidenciable és el Portabella? No seria alcaldable? O és que pica alt, ara?
 • girni 2 10
  A veure si a Girona també estem de sort, i el tripartit es trenca o es bescanvia per un altre que també suma: ciu+erc+icv.

  http://cat.bloctum.com/girona2007
 • BCN-CAT 452 13

  això vol dir que tindrem en trias d'alcalde?
   
  PSC + IC = 18 regidors
  CiU + PPC = 19 regidors
   
   
 • siMF 20.520 8 70
  La veritat és que el dia de les eleccions el Portabella feia una cara de pomes agres que alguna cosa semblant es preveia, si més no una forta reflexió. Ho celebro molt!
 • Corbu 853 16
  Ja era hora que reaccionessin. Rectificar és de savis, que diuen.


 • Orgull empordanès 5.722 11 377
  Ja era hora que algun dels grossos d'ERC veiés que el tripartit els està fotent.

  SAbia descisió Portabella. Em trec el barret.
 • Carquinyol 249 11
  Esperem que sigui l'inici d'una nova etapa de reflexions. Pactar amb altres forces i no poder desenvolupar el programa polític no serveix per a res. Copiant aquell anunci "la butaca sense manar no s'aprofita"
 • Josep Badia 146 10

  ERC encara es pot salvar sobretot si es continua apostant per Catalunya. És a dir cal donar suport a Reagrupament.cat
  Cal iniciar un pocés de debat intern per no prerdre el nord.
 • Ruc_Catala 5.233 15 412 👍 1.084


  Els barcelonins que voteu ERC ja no ho haureu de dir amb la boca petita. A veure si ERC reacciona i em torna a convèncer perquè em fa molt mal de ventre no anar a votar ... i molt més quan veig que PxC ha tret un regidor

  Si finalment s'executa així, els ciuencs ja no podreu dir que els d'ERC no volen deixar la poltrona, almenys ni haurà algun que no, ni més ni menys que l'alcaldable de Barcelona.

  Que dur és sentir-se orfe políticament
 • RamonValls 375 11
  Com a militant d'ERC i barceloní,cel.lebro la decisió d'e Jordi Portabella...és un primer pas per recuperar la dignitat.Salut i independència!
 • blackok 2.528 10 719

  per fi!!
  A veure si ara treuen el tripartit de la generalitat i pacten partits catalans
 • PILO 9.014 14 244 👍 1.044
  Savia decisió, no nomès pel cop d'efecte, sino que desde l'oposició els pot tenir agafats pels collons.

  Portabella, m'ha sospres gratament, potser caldra tenir-lo en comte, donc si li surt bé aquesta jugada, i té molts numeros, pot esdevenir un referent a ERC i a l'independentisme.
  • daix 607 13 👍 116
   Crec que es del tot encertada la decisió, encara que potser està feta massa tard. De totes maneres com vaig dir ahir es el primer pas que calia fer per no ensorrar ERC.
   No crec que hagi sigut voluntat exclusiva d'en Portabella. De fet, estic segur que ell hagués continuat.
   Potser hi haurà gent que pensarà que es llàstima que aquesta decisió s'hagi pres després del ceballot electoral a la front i que es oportunista, però certament era la millor opció vist els centenars de milers de vots que es va deixant el partit a cada envit desde el pacte del Tinell i l'ultima presidència del monti-demadre.
   Espero que sigui l'inici d'una nou retrobament amb ERC i no s'estanqui. La gent després de lo del monti està molt escarmentada i recuperar la credibilitat i il·lusió no serà sencill.
   La nostra nació és el primer.
   • PILO 9.014 14 244 👍 1.044
    El missatge d'aquesta decisió, és clar i és el que cal: No esta al Govern a qualsevol preu.

    T'equivoques i s'equivocaria també ERC, si això signifiques tirar-se als braços dels venuts de Cyu o convertir-se en un partit anti-sistema o d'oposició per sistema.

    Ningú pot negar, que desde el Govern es pot fer molta feina, però tampoc cal anar al Govern a qualsevol preu, doncs despres perds la credibilitat, tant dels teus electors, com de la resta de partits que saven que sempre et podran comprar amb més o menys càrrecs.

    No a l'oposició per sistema, sí a la fermesa, crec que aquest és el missatge que esta donant Portabella, i el felicito, doncs és el correcte i el que cal fer en aquestes circunstàncies.
 • llamp 45.683 16 12 👍 10.773
  Aixó em recorda: "Paris bé val una missa" que va dir un reitó francès.

  Sacrifici a Barcelona, a la pira principal.

  Però... i la estratègia?

  La lectura que ha de fer ERC és que ha perdut suport. I la perdut per voler creixer rebaixant "essencialismes" i abandonant a la seva sort als catalans que la han fet creixer, amb major o menor convenciment.

  Si no hi ha "resultats" visibles a nivell nacional, si més no del Principat, ja es pot anar fent una idea del futur que li espera.

  No és sols BArcelona, és tot.

  No sóc creient i potser preferiria ser-ho en aquests moments. Que Déu guii els actes que succeiran.

  I si no ho fa Déu, que ho faci l'esperit acumulat de tanta i tanta dissortada Pàtria.
 • tocafon 6.104 13 354 👍 2.677
   en principi i com sempre, soc escéptic, però tot i aixi d'entrada felicito en Portabella i les bases de Barcelona per donar el pas més dificil, que és trencar amb les inercies, ara cal que esmenin errrors i sobretot que facin política própia

   i com que vaig perdre la confiança en la direcció d'aquest partit i no voto a Barcelona continuaré així fins que vegi que les polítiques própies és redrecen a Catalunya
 • Pitu 8.044 12 267

   
  Per fi algú amb seny a ERC
 • dotze 22 10

  El que hauria de fer és dimitir ell per la seva mala gestió....Usd heu fixat quin camí porta ERC? Ara ja es diu "Esquerra" ja no es diu "ERC, la C de Catalunya l'an tret  del logo i la R de Republicaana també.
  Gràcies Mònica Terribas, perquè amb l'entrvista a JoanRidao a TV·, m'hi vas fer fixar
   
   
 • peisa 4.201 12 508 👍 65
  molt be en portabaella i excelent ERC Vic.
 • princesadelarevolta 1.229 11
  Ara, collons!
  Ara s'ha pres una solució més o menys racional! Ara hem fet anar el cap!

  ERC així. ERC a guanyar-se l'oposició!
 • afranquesa 18 12
  ROVIROTADES

  Ni de conya m'ho crec. D'aqui a unes hores els diran "vinga, tonto, vine amb nosaltres" i els esquerrans diran "buenuuuu, si m'ho demanes així....."

  Ja veureu, es tot una rovirotada mes
  • vadox 3.543 12 567
    No m'estranyaria gens, pot ser perfectament una estratègia de cara a les nacionals....

   desitjo anar errat i així aplaudir aquesta iniciativa, que de pas sigui dit tindria de continuar a la Generalitat...

   en tot cas ens arriscarem i aplaudirem aquesta iniciativa. • Jordi Montannnan 27 10

  Calia fer el que en Portabella ha fet.
  És una reacció que tindrà efectes a curt, mig i llarg termini i a més allibera Esquerra de la gestió i podrà fer posicionaments polítics sobre la ciutat. I per cert el bi-partit no suma prou vots per aprovar res.
 • Puigdomènech 8.744 11 248 👍 1.775
  És una acció que honora al Sr. Portabella. No m'ho esperava d'ell, la veritat. El felicito.

  També cal dir que a Barcelona és on E li ha vist les dents al llop (ja era hora):

  De fa molt que molts repetim que la estrategia actual és un error. Gros. Si ERC vol obtenir vots no pot pretendre fer-ho amb vots procedents d'un partit espanyol com és el psoE. És fer volar coloms. Qui vulgui canviar psc per Erc ja ho farà. ERC tenia o te un electorat que els vota, sobretot, per ser independentistes. A on volen anar a parar omplint-se de vots o militants no independentistes?

  Algú del partit ha dit que l'oposició desgasta més que el poder. És totalment fals en el cas d'ERC: contra Aznar van doblar els vots, i des de l'oposició pujaven amb ritme constant. Es només des de què són al poder al costat dels espanyols que perden vots...que s'ho faci mirar qui va dir que el poder el desgasta menys. ERC és un partit que va a la contra de moltes coses, i és on rau la seva força.

  L'actual direcció està perdent el temps miserablement, enlloc de guanyar-ne que és el que caldria. Vull dir; Segons el que ha passat a  Barcelona, ara que haurem de fer?, no votar per E per a que s'adonin de què tampoc no ens agrada en Montilla?  Han d'esperar a veure com perden els vots, per a creure-s'ho?  Per què els politics sempre creuen que la gent és idiota?.

 • afranquesa 18 12
  http://www.lamalla.net/canal/infolocal/noticies/article?id=170351

  Portabella es podria plantejar la seva entrada al govern municipal

  no comment


 • Jordi Benplantat 557 13

  Si mireu a la TV al Portabella i al Carod sense so, us adonareu que el llenguatge gestual indica tot el contrari del que diuen. Indica que Portabella no esta d'acord amb el que fan.
   
  Aixó al final sera un SI CRITIC, no té cap sentit no entrar al tripartit de Barcelona i, en canvi, intentar de totes totes als altres ajuntaments tot el contrari.
  O ERC continua en la mateixa idea del tripartit d'esquerdes, o bé opta pels AIRES NOUS a tot arreu, i provoca la jubilació dels socialistes on sia posible.
   
  A mi em fa tota la pinta de l'Estatut, primer estem d'acord pero no, despres el si critic, i despres no tinc ni puta idea de que fer i acabo votant el mateix que el PP.
   
  Ja en tornarem a parlar.
 • Jordi Benplantat 557 13

  Salvador Sostres

  (Article de l'AVUI)

     

  Jordi Hereu serà el proper alcalde de Barcelona faci el que faci Jordi Portabella. Vull dir que estem davant d?una maniobra més d?Esquerra. El que l?electorat d?Esquerra ha castigat no són les aliances municipals a l?Ajuntament de Barcelona sinó que un partit que es fa dir independentista hagi fet president de la nació José Montilla i a canvi de càrrec, sou i xofer li faci el joc submís a un PSC més espanyol i espanyolista i permetre-li de governar com si hagués guanyat les eleccions. De manera que si Esquerra vol fer un gest creïble el que ha de fer és abandonar el Govern i retirar-li el suport a Montilla. Tota la resta són pantomimes, voler recuperar els vots sense reconèixer l?error, i sense eradicar-lo. Esquerra ha d?assumir que el tripartit és un error estratègic, polític i moral. És un error estratègic perquè ni s?han quedat amb els vots de Convergència ni s?han ?cruspit? els socialistes, com Carod va assegurar que farien. És un error polític perquè la nació n?ha sortit afeblida: nacionalment afeblida, políticament afeblida, i amb una projecció internacional molt més feble, mediocre i en ocasions penosa gràcies, entre d?altres coses, a les pròpies excentricitats de Carod-Rovira, sense que aquí els socialistes en tinguin cap culpa. I finalment els tripartits 1 i 2 han estat un error moral perquè ni els vots d?Esquerra ni els de Convergència és presentable fer-los servir per a res que no sigui la construcció nacional d?aquest país nostre. És un miracle que encara avui tots 2 partits sumin majoria absoluta al Parlament. És un miracle que tots 2 partits puguin mantenir o fer caure el govern d?Espanya. És estafar els catalans i a Catalunya deixar-se dur per ressentiments personals i socials, i posar la nació a les mans (i als peus) dels qui sempre, sempre, sempre han volgut destruir-la.
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.009.881 missatges
 • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums