Notícia

El Projecte guifi.net continua creixent

amena_31
amena_31
El projecte Guifi.net, una xarxa de telecomunicacions sense fils oberta i lliure, sense ànim de lucre i construïda a partir de l'agregació de xarxes comunitàries, persones individuals, empreses i administracions locals, ha arribat als 1.500 nodes operatius, després que a l'octubre de l'any passat s'hagués arribat ja als 1.000 nodes.

El ritme de creixement és molt ràpid com també és ràpid el ritme amb el que s'està demanant com fer créixer les xarxes lliures cap a zones on no n'hi ha i això està passant a diferents indrets de tot el país. Guifi.net és una comunitat d'usuaris amb una experiència molt important i, alhora, amb un important potencial per al recolzament de les iniciatives de desplegament de xarxes lliures. Qualsevol empresa, institució i particular, de qualsevol indret, que tingui ganes de desplegar una xarxa pel seu territori trobarà en guifi.net un aliat per tal de fer una actuació conjunta i aconseguir que les seves necessitats siguin cobertes mitjançant la utilització d'aquest tipus de xarxes.

La experiència d'aquests anys ens demostra que el potencial d'unir els esforços de manera coordinada entre els qui estem promoven l'ús de xarxes lliures, les empreses instal·ladores, els particulars, les empreses amb necessitats de connexions i les institucions que volen promoure l'ús de les noves tecnologies entre els ciutadans és molt més gran i espectacular si actuem conjuntament perquè la sinergia d'aquesta unió provoca que els instal.ladors puguin tenir més i millors possibilitats de desplegaments a fer i perquè els qui necessitem connectar-nos tenim més i millors possiblitats de connexió a la xarxa lliure per a obtenir-ne els continguts que els diferents actors d'aquesta hi posem i n'obtenim.

A aquestes alçades, ningú pot dubtar de les possibilitats de les xarxes lliures.

Amb més de 1.500 nodes operatius, no es pot menysprear la feina que molta i molta gent està fent en favor de les xarxes lliures per garantir l'accés a les noves tecnologies a qualsevol zona del territori.

Amb la cobertura que les xarxes lliures tenen sobre el territori, no es pot posar en dubte que la coordinació és la clau per al bon funcionament de qualsevol infrastructura sense fils i que fer xarxes sense interconnectar-les amb les xarxes lliures no té raó de ser.

Amb la demanda actual de connectivitat, la necessitat d'accés a la societat del coneixement i les mancances que encara hi ha a moltes zones del país, cal promoure i afavorir molt més les iniciatives que pretenen afavorir que qualsevol persona física o jurídica, de qualsevol indret del país, tingui la capacitat de poder crear xarxa lliure per tal de cobrir les seves necessitat d'informació.

És important la coordinació de les administracions, les empreses instal·ladores, les de continguts, ... i els particulars, empreses i institucions en la construcció i l'ús de les xarxes lliures per tal d'aconseguir fer arribar la societat del coneixement a qualsevol racó del país.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.238.539 missatges
  • 219.045 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat