Notícia

Creix l'oposició al conseller Maragall a dins i a fora del govern del Principat

amena_31
amena_31
La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de Convergència Democràtica de Catalunya, i diversos càrrecs d'Esquerra Republicana a títol individual i no de partit han coincidit en demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, pel tema pel decret d'increment d'hores de castellà que fins i tot també pretén aprovar l'executiu català en consonància amb el que estableix el Decret espanyol d'ensenyaments mínims. Fins i tot ha trascendit el malestar del president José Montilla amb el conseller Maragall, per haver anunciat les intencions d'Educació quan el govern encara no ha definit la seva postura final -el decret continua essent un esborrany, encara-.

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de Convergència Democràtica de Catalunya, i diversos càrrecs d'Esquerra Republicana a títol individual i no de partit han coincidit en demanar la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall, pel tema pel decret d'increment d'hores de castellà que fins i tot també pretén aprovar l'executiu català en consonància amb el que estableix el Decret espanyol d'ensenyaments mínims.

Per la seva banda a ERC també hi ha veus discrepants sobre aquest tema. Segons informa el diari AVUI el militant de Puig-reig Moisès Rial reclama al seu blog la dimissió del conseller Ernest Maragall "per col·laboracionisme en la derogació de la normalització lingüística catalana". També ho ha fet el conseller nacional Pere Vilarrasa que ha denunciat l'actitud de "complicitat silenciosa" del tripartit.

Fins i tot ha trascendit el malestar del president José Montilla amb el conseller Maragall, per haver anunciat les intencions d'Educació quan el govern encara no ha definit la seva postura final -el decret continua essent un esborrany, encara-. A més a més encara no està clar que, tot i el que va dir Ernest Maragall, en el recurs no s'hi inclogui la famosa tercera hora de castellà, i també està per veure que la nova llei que prepara l'executiu català l'assumeixi. La patinada de Maragall, que va provocar la primera crisi al govern d'Entesa i que ERC se'n desmarqués, ha fet enrabiar Montilla i no es descarta una propera substitució del conseller en una futura remodelació del govern.

Opina

Configuració
 • Salvador_sense_por 17.891 12 87

  Jo acabo d'enviar un correu a títol personal a la Generalitat sol.licitant la seva dimissió. Us suggereixo que feu el mateix:
   
  Correu Maragall dimissió
   
  Cal posar en "formular una queixa" en "Vull", i en tema, "educació i formació"; així ho remeten directament a la Conselleria d'Educació.
 • pirinenc 19.068 13 79 👍 1

  Aquesta colla de botiflers i traïdors (Maragalls, Carods, Puigcercosos, Masos, Durans i tota una llarga llista de venuts) són els que han de quedar als ulls de la història quan d'aquí a uns quants anys el català s'hagi convertit en un "patuès" proper al castellà o degradat de la mateixa manera que ho fou l'occità, ha de quedar clar que aquesta gent són els còmplices i en major o menor mesura responsables de la desnacionalització de Catalunya. Quan les generacions futures de catalans vulguin estudiar el perquè el seu poble ha perdut la seva llengua i la seva cultura, els noms, cognoms i fotografies i currículums d'aquests senyors han de constar amb negreta com a responsables i còmplices de la desnacionalització de Catalunya, i si algun dia Catalunya es recupera i aconsegueix la independència aquets senyors han de ser degradats al nivell històric més baix d'aquest país i s'haurà d'ensenyar a les escoles tota la seva política d'"entesa amb espanya" per ser recordats de la mateixa manera que els col.laboracionistes de la França de Vichy són recordats a França. 
   
  Molts d'altres com Casanova, Fabra, Pau Casals, Macià o Companys seran enaltits i recordats històricament com lluitadors i patriotes i posats en el llistó més alt de la història d'aquest país i igualment s'explicaran les seves biografies a les escoles de catalunya.   
 • Cristòfor Colom 2.298 12 763

   
   
  No entenc com poden fer servir una argument tal com que " a Catalunya hi ha gent que no sap castellà" quan aquest és totalment una fal.làcia. Això és un insult a la intel.ligència...
   
  Valga'm déu... on anirem a parar...
   
   
  Ja he posat una queixa. això és indignant.
 • Mitjons 3.695 14 547
  Un Maragall tenia que ser
 • tocafon 6.284 13 339 👍 2.845
   podem protestar tant com volguem en contra d'aquest botiflerot, però la veritat és què ens ha fet un gran favor
   
   quan aquest personatge ens parla de posar la 3º hora de castellà per fer el castellà d'ús general, no ens està donant la seva opinió sino què ens està dient quins sont els objectius del psc i quines son les seves prioritats

   amb rao en muntilla està emprenyat amb ell, ja que allò de que surja el efecto sin que se note el cuidado aquest home ho a explicitat clarament, ara ja no ens podran dir que parlem per parlar o que no tenim prous arguments, ara l'estrategia del psc esta clarament al descobert per si algú encara dubtaba

  mentres ERC aparca els temes identitaris el psc sense proclamar-ho treballa de valent pels temes identitaris, espanyols és clar

   a partir d'ara el psc tindra més cura en els seu llenguatge, però treballaran igual o més per la seva identitat, l'espanyola és clar

   el més surrealista de tot plegat,  és que aquest colons manen a la seva colonia  amb els vots del partit  que teóricament és vol deslligar dels colonitzadors, ni Dalí hagués sigut capaç de pintar un cuadre tant surrealista
 • xaviri 4.466 12 477

  Familia Maragall 
   
  Em sembla bé que treballin per l'espanyolisme, si Catalunya arriba a ser independent  no sortirà a la foto ni el seu avi. Col·laboracionistes, botiflers, traïdors, espanyols, anticatalans.. no tinc prou adjectius per calificar aquests individus.
   
  Colla de traïdors.
 • bdrg 33 13

  Potser aquest discurs que ha llençat la dreta catalana i els seus mitjans de comunicació titllant ERC de traïdors i botiflers ja cansa no?  El pitjor de tot és que molts heu caigut a la trampa. S'ho creieu de veritat? Que jo sàpiga, la gent d'ERC segueix sent independentista.
   
  Ja sé que costa molt de menjar-se el pacte amb PSC, però quina alternativa hi ha?
  Pactar amb CIU?
   
  No hi hauria cap problema a l'hora de governar?
   
  Parlem d'educació: no hi hauria enfrotament amb CIU al parlar d' inversió en l'ensenyament públic i laic?
   
  Voleu que fem un repàs de les inversions dels antics governs de CIU a l'ensenyament públic català? Recordeu com va deixar els autoanomenats "nacionalistes" el nostre país ple de barracons (a banda dels xalets) ?
   Quan s'ha començat a reforçar la plantilla de professors? Quan s'ha tirat endavant les aules d'acollida?
   
  Potser seria més fàcil, des del punt de vista nacional, un pacte amb CIU, però quines polítiques sortirien?
   
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.122.114 missatges
 • 215.077 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums