Notícia

Catalunya guanya presència als organismes internacionals

amena_31
amena_31
La Generalitat va ser pionera el desembre de 2005 en ser el primer ens subestatal en signar un acord estratègic plurianual amb la Campanya. L'ONU ha posat de relleu en diverses ocasions la importància de l'exemple català, i valora molt especialment que sigui, juntament amb el Regne Unit, l'únic país que ha fixat un compromís estable per a tres anys.

Catalunya, que amb el Regne Unit és l'únic país que per ara ha signat un acord plurianual amb la Campanya pels Objectius del Mil·lenni de l'ONU, "consolida la presència en organismes internacionals amb un nivell de responsabilitat equiparable al dels països més avançats", segons va dir ahir el secretari d'Afers Exteriors, Albert Royo i Mariné. El Secretari va afegir que Catalunya "ocupa el cinquè lloc entre els donants a la Campanya just al darrera del Regne Unit, Espanya, Luxemburg i Noruega". Royo va subratllar que Catalunya vol "normalitzar la presència del Govern en sistemes multilaterals com el de Nacions Unides" i va refermar el compromís amb la lluita contra la pobresa.

La Generalitat va ser pionera el desembre de 2005 en ser el primer ens subestatal en signar un acord estratègic plurianual amb la Campanya. L'ONU ha posat de relleu en diverses ocasions la importància de l'exemple català, i valora molt especialment que sigui, juntament amb el Regne Unit, l'únic país que ha fixat un compromís estable per a tres anys. A més, l'any passat la Campanya va obrir una oficina permanent a Barcelona que treballa estretament amb la seu a Nova York per definir l'estratègia mundial que li ha de permetre sumar incorporacions d'ens subestatals, regionals i locals de tot el món.

Ara la Campanya convida el Govern a participar a la Taula de Donants, com ja fa amb els estats. A la reunió, que es fa avui a Nova York, hi assistirà Àngel Mesado, responsable de les Relacions amb els Organismes Internacionals de la Secretaria d'Afers Exteriors.

L'any passat l'aportació de la Generalitat a la Campanya va ser d'un milió de dòlars, i aquest any hi renovarà el suport. El Govern català dóna també suport a altres organismes de Nacions Unides com el Fons de Població, el Fons de Desenvolupament per a la Dona, el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament o l'Agència de les Nacions Unides per a l'Ajut als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient.

Els Objectius de desenvolupament del Mil·lenni tenen com a objectiu eradicar la pobresa extrema; aconseguir que tots els nens i nenes puguin anar a l'escola primària; promoure la equitat de gènere; reduir la mortalitat infantil; millorar la salut materna; combatre la SIDA, la malària i altres malalties, treballar cap a un desenvolupament sostenible i assolir una aliança global cap al desenvolupament per a l'any 2015.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.298.349 missatges
  • 221.186 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat