Notícia

Google prepara la plataforma Google.cat

amena_31
amena_31
Google, el popular i més important cercador d'Internet que ha acabat oferint múltiples serveis, té previst obrir properament la plataforma Google.cat, que haurà d'incloure els recursos que ofereix -o oferirà- Google, en català. La plataforma aglutinarà doncs des del Google Adwords i el Google Adsense -el sistema publicitari que empra el GMail, amb anàlisi de contingut- fins al Google Analytics, el lloat i aclamat sistema d'anàlisi de visites dels llocs web, passant pel Google Calendar, i un llarg etcètera de serveis que Google ofereix en d'altres llengües. Google va adquirir al seu moment el domini Google.cat tant bon punt va estar disponible per a aquest projecte.

De fet Google s'ha caracteritzat per anar incorporant poc a poc però sense pausa el català a totes les seues aplicacions i serveis, com per exemple el popular sistema de correu gratuït GMail, o el Google Picasa, el seu sistema d'emmagatzematge de fotografies a l'estil Flickr. També recordareu la notícia sobre la traducció del Google Desktop, i finalment tenim el conegudíssim Google Maps també amb la interfície en català.

Google també ha tingut un espai per a la cultura i les tradicions catalanes. En algunes ocasions ha celebratgoogle_castells_petit_5.jpeg determinats esdeveniments amb una portada especial, per exemple a l'abril de 2006 va dedicar la portada del Google a Joan Miró, en el 113 aniversari del seu naixement. O a l'octubre del mateix any, quan va dedicar el seu logotip als castellers.

Google va contractar fa alguns anys Quico Llach, de Softcatalà, a qui va encarregar la coordinació de tota la feina de traducció al català de les diferents interfícies de tots els seus serveis. Encara és d'hora, però, per anunciar una data concreta per a la sortida d'aquesta plataforma que ha d'integrar els serveis de Google en català, segons han confirmat fonts de la companyia i de la Generalitat.

Precisament avui s'ha anunciat que Google ha signat un acord amb les biblioteques catalanes per a digitalitzar part del seu fons, tal i com informava avui Jordi Mas a Softcatalà. Segons aquest anunci Google i la Biblioteca de Catalunya han signat un acord pel qual Google podrà accedir al fons de cinc biblioteques catalanes per a digitalitzar-ne els continguts. Els llibres escollits seran els que han passat a domini públic, que constitueixen aproximadament uns tres-cents mil volums -tot i que no se sap si es digitalitzaran tots-. Les cinc biblioteques són la del Monestir de Montserrat, la pública episcopal del seminari de Barcelona, la del Centre Excursionista de Catalunya, la de l'Ateneu Barcelonès i la Biblioteca de Catalunya.

Amb l'acord Google publicarà en línia aquests volums i els farà accessibles a través de la xarxa. Això és una bona notícia, ja que molts d'aquests volums són tant antics que cada cop que es consultaven es corria el perill d'ocasionar-los danys.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 8.967.312 missatges
  • 210.195 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums