Notícia

Opinions: No és això, companys d'Esquerra

amena_31
amena_31
Un partit independentista no pot justificar aquests disbarats dient que ho fa amb la intenció que "la qualitat de vida dels catalans formi part de la nostra identitat com a poble al costat de la llengua i la cultura nacionals". No ho pot fer perquè el PSC no ha cregut mai que Catalunya sigui una nació.

No és això, companys d'Esquerra. Un partit independentista no pot fer mai president l'home que el 6 d'agost de 2005 va dir que "els drets històrics de Catalunya no existeixen". Un partit independentista no pot lliurar mai el país a un partit espanyolista com el PSC, que el 9 de febrer de 2006, amb els seus vint-i-un diputats al Congrés espanyol, va votar al costat del Partit Popular en contra de la unitat de la llengua catalana. Un partit independentista no pot posar mai en el govern la força política que el 17 de març d'enguany, votant novament amb el Partit Popular, va impedir que Catalunya pugui gestionar plenament els seus ports i aeroports.

Un partit independentista no pot justificar aquests disbarats dient que ho fa amb la intenció que "la qualitat de vida dels catalans formi part de la nostra identitat com a poble al costat de la llengua i la cultura nacionals". No ho pot fer perquè el PSC no ha cregut mai que Catalunya sigui una nació. És més, tota la seva política al llarg dels anys no ha tingut cap altre objectiu que la sibil·lina espanyolització de Catalunya i el fre constant a la seva projecció internacional com a comunitat nacional diferenciada d'Espanya. ¿Cal recordar que ha estat el PSC el principal responsable del miserable Estatut que Zapatero ha lliurat a Catalunya? Cal recordar que ha estat aquest partit el qui ha ofert el patètic i espanyolista espectacle de l'Institut Ramon Llull, el qui va espanyolitzar la presència de Catalunya a la Fira literària de Guadalajara i el qui pretén fer exactament el mateix a la Fira literària de Frankfurt? Com pot, un partit independentista com Esquerra Republicana, lliurar la clau del govern a la força política que malda per donar a l'espanyol el rang de llengua pròpia de Catalunya -cosa que suposaria la mort de la llengua catalana- i que representa per si mateix el més viu retrat de l'autoodi?

montilla_27.jpeg¿És el PSC qui ha de protegir la llengua, la identitat i els drets nacionals dels catalans? ¿Pot ser president de Catalunya un home que no creu necessari tenir un bon nivell de català per presidir el país, que considera que hi ha pobles superiors i pobles inferiors i que, d'acord amb això, afirma que Espanya és una nació superior i Catalunya una nació inferior? ¿És que no té dignitat Esquerra Republicana, que ja ha oblidat que va ser el PSC (amb el suport d'ICV) qui la va expulsar del govern després d'haver destituït Josep-Lluís Carod-Rovira com a conseller en cap?

Hi ha errors històrics, i Esquerra és a punt de cometre'n un de molt important. L'ambició de tenir un lloc al govern és legítima en tota força política; sempre, és clar, que el preu no impliqui la substitució nacional d'un poble. Si Esquerra no escolta les seves bases és que s'ensuma la resposta i prioritza el poder al país. Les bases, però, tenen molt a dir i ho faran. Cosa que, paradoxalment, dignifica Esquerra. Per adonar-nos-en, n'hi ha prou que ens preguntem si les bases de Convergència i Unió farien mai una cassolada davant la seu central del seu partit en cas d'un pacte CiU-PSC.

Estem vivint moments molt importants de la història de Catalunya i la imatge que Esquerra transmet -més enllà de la ingènua bona intenció que la mogui- és que pensa més en ella que en el país. I això no és bo ni per a ella ni per a Catalunya. Si el pacte amb CiU no és possible, sempre queda l'alternativa de romandre a l'oposició. Fer un pas en fals és a l'abast de tothom. La saviesa, en canvi, consisteix a saber fer un pas enrere per poder-ne fer dos endavant.


Víctor Alexandre és periodista i escriptor

Opina

Configuració
 • blandine 2.581 12 704
  Un gran text, un gran home.
 • zortzi 464 13


  Aixó és una crítica amb cap i peus i no la merda xenòfoba que alguns raconaires han escrit aquests dies.
 • HaST 17 14
  Home, doncs aquesta teoria de que que el motiu pel quan esquerra ha escollit l'opció del tripartit és el poder... és bastant fluixa. CiU els hi van oferir 5 conselleries + la conselleria en cap, i això sense arribar a fer pressions ni engegar una negociació. Si han pres aquesta decisió no serà per falta de cadires, sinó per ambició. I si, el president és el punt fluix d'aquest tripartit, però en té moltes de bones i jo els donaré una oportunitat.

  A més, tot el que critiques del PSC es podria fer també del CyU. O fa falta que ho recordi?
 • pepet_grill 73 11

  Perquè no pot? Només perquè és independentista? Víctor, fa anys que caus en l'essencialisme, i això s'esgota. No podem deixar que l'independentisme s'esgoti, s'han de trobar fórmules i estratègies perquè el moviment entri a territoris comanches fins ara pel nacionalisme català. I crec que anem pel bon camí. El temps ens donarà o ens traurà la raó però almenys hi ha una proposta per fer créixer l'independentisme, quina és la teva alternativa Víctor, continuar cridant al vent "independència, independència".
   
  Fer president en Montilla és doloròs i antiestètic però de moment és el país que tenim. A ERC hi ha gent que té una idea molt clara de com canviar el país, i tu Víctor?
 • Tyler 1.840 12 877
  I quina era la alternativa? En cas que CyU i PSOE haguessin pactat una sociovergència, el senyor Alexandre també hagués criticat CyU amb el mateix to?

  El culpable d'aquesta fractura nacional és CyU quan l'any 1999 els amics convergents van poder escollir entre el FRONT NACIONAL i el PP, i van escollir el PP.

  Que ningú ho oblidi, Josep Lluís Carod-Rovira va oferir al ple Parlament de Catalunya una proposta d'acord a CyU i l'única resposta que va rebre va ser el menyspreu i la burla per part dels prepotents convergents.

  Perquè no fan un anàlisi lúcid de la situació actual en comptes de convertir ERC en l'ase dels cops? No se n'adonen que després d'una campanya electoral que fa fregat el zaplanisme han acabat perdent 100.000 vots respecte les pasades eleccions? No se n'adonen que molts votants d'ERC a les passades eleccions s'han abstingut I NO HAN VOLGUT VOTAR CyU?

  Però com els havien de votar!! Un senyor que amenaça de destruir l'escola pública i que diu que a partir d'ara faran falta "xecs" sanitaris? Espera que votants d'esquerra el votin simplement perquè té cognom català?

  No se n'adonen que mentre Jordi Pujol era capaç d'aglutinar gairebé 1 milió i mig de vots (de molta gent que se sentia d'esquerres), el senyor Mas amb l'ajuda del "brillant" director de campanya David Madí només n'ha aconseguit 900.000? I a sobre tenen la barra de dir que han fet una bona campanya electoral?

  La gran mentida dels darrers anys ha estat creure que CyU és un partit nacionalista. Un partit nacionalista de veritat (com PNV-EAJ o EA) no s'hauria venut per quatre rals a la Moncloa.

  És evident que hi ha fractura, però això no vé d'ara. Catalunya és molt més que CyU per molt que alguns vulguin patrimonialitzar el país. El principal obstacle per la independència és la por de CyU a dir ben alt:

  VISCA CATALUNYA LLIURE.

  Mai ho han dit, i mai ho diran.

  Signat,

  un independentista que està a favor de l'entesa d'esquerres.

 • Dixie Usuari sumador 38.159 15 15 👍 55
  Doncs jo a pesar del que he llegit més amunt estic molt d'acord amb el senyor Alexandre. ERC està demostrant la seua ambició de poder en pensar més en formar part del govern que en el país que tant diuen defensar. 
 • JM 3.254 14 607

  Ai ai aiii, Sr. Alexandre...  Us creia molt menys ingenu. Escassament 2 dies abans de les eleccions, rebia un email vostre, dient exactament això (copio i enganxo):
   
  ----
   
  REFLEXIONS, per Víctor Alexandre
   
  (30/10/2006)
   
   
  * Un independentista només pot votar una força independentista, altrament seria una greu contradicció.
   
  * Quin és l'únic partit que si té prou vots pot empènyer aquest país a la independència? ERC.
   
  * Com aconsegueix un partit ser prou fort al Parlament si els que volen el mateix que ell voten un altre partit?
   
  * Tot vot donat a CiU, PSC, ICV i PP és un vot conservador la conseqüència del qual és que les coses quedin com estan. És a dir, més anys de sotmetiment i subordinació. L'única possibilitat que aquest país faci un salt gegantí és una ERC forta.
   
  * Quina cara posaran els sobiranistes que votin CiU -per por a un govern d'ERC amb el PSC- quan es trobin que la sociovergència forma part del pacte Mas-Zapatero?
   
  ----
   
  QUINA CARA FEU Væquot;S, SR. ALEXANDRE, DESPRÉS QUE ELS VOSTRES ESTIMATS "CATALANISTES I D'ESQUERRES" US HAGIN DEIXAT AMB EL CUL (I MÉS COSES) A L'AIRE? Espero ansiós les properes accions de "Sobirania i Progrés", la plataforma-submarí d'Esquerra, de la qual sou promotor, igual com l'Hèctor López Bofill, un altre que ja s'ensumava el desastre i que haurà quedat amb cara de molts amics.
   
  MONTILLA PRESIDENG, CATALUÑA INDEPENDENG... o no era així?
   
  • Dridrak 15.398 12 118
   Aviam, una cosa és dir que l'opció menys dolenta és Esquerra i una altra que aquest partit ho faci tot bé.
  • Fot-li-fort 4.553 14 472

   El fet d'escriure bons llibres no vol dir que s'ha d'ésser un bon analista polític. En Víctor Alexandre ha pecat d'ingenuïtat política, la malaltia més estesa entre els catalans, especialment entre aquells que es preocupen pel país.
    
   En Víctor Alexandre ha confós les seves esperances i il·lusions, com molts patriotes, pensant que això és el que decidiria en Carod, i en Carod té d'altres plans i per això decideix altres coses. El més greu és que un personatge que és un referent per a molta gent cometi aquests errors de principiant, i a més tenint l'experiència dels darrers 3 anys d'ERC.
    
   Ara més que mai agafa sentit aquest pòster:
    

    
   Estaria bé que ara tots els patriotes decebuts deixessin de plorar i anessin per feina. El que la gent ha vist fins ara de Catalunya Acció és només l'iceberg de tot el que estem preparant.
 • roger1899 24 11
  Un grup independentista a fet president un espanyolista. Un pais d'acudit
  Vaig votar ERC no ho penso tornar a fer. Per mi que son massoquistes.
  • Fot-li-fort 4.553 14 472

   No són massoquistes. En Carod està seguint la seva estratègia, la mateixa que el 2003, al peu de la lletra.
   El que passa és que és més fàcil dir que ERC són massoquistes que reconèixer que molts catalans són uns ingenus políticament i que s'han deixat enredar a consciència.
    
   Després de 3 anys donant estabilitat al govern Zapatero encara hi ha hagut molts catalans que s'han volgut creure que en Carod actuaria com un independentista.
    
   Per cert, aclareixo que no sóc de CiU ni d'ERC ni els he votat. Ja és una pena haver d'aclarir això cada cop que es critica ERC si no els talibans d'ERC et salten a sobre i et diuen que ets un convergent.
   • roger1899 24 11

    L?estrategia del Carod ha sigut enganyar a molts votants que han confiat amb ell xq pensàvem q  no tornarien a ensopegar amb la mateixa pedra. Pq no va dir d?un bon principi que volia tripartit si o tenien tan clar? de que tenien por? Com el Saura ell no ha enganyat als seus votants. Tenien por de perdre vots? El Carod ens ha enganyat a molts de nosaltres. I no sóc ingenu només pensava que si amb el Maragall no va funciona amb el Montilla encara menys, els van fer fora del govern...de tots els mals en culpaven erc i tot i així hi tornen!


    Doncs haurien d?actuar com un partit independentista, ja que diuen que son l?únic partit que defensa d?independència. Això de fer la política com el ZP diem una cosa i dp fem una altre no és la que ens agrada als catalans!

    X mi  la ingenuïtat es pensar que el costat de montilla i zp es un camí viable per aconseguir la independència. Un exemple es el que ha escrit el Victor del que ha dit el president Montilla: "els drets històrics de Catalunya no existeixen"

     

    No s'hauria de dir "entesa" ni tripartit s'hauria de dir "tripi" xq fliparem amb el govern que ens espera.

    MONTILLA PRESIDENT CATALUNYA DEPENDENT

 • Montse C. 73 11
  M'agrada sentir dir això.

  Penso que la directiva d'ERC hauria de dimitir.
 • noicat 8.245 15 262 👍 6
  Aviam, hi ha coses que no acabo d'entendre.

  És evident que subscric tot el que en Víctor Alexandre diu, car jo també ho penso.

  Però, m'està dient en Víctor Alexandre que s'ha endut un desengany en qüestió de dos dies? Ho dic perquè dies, setmanes i mesos enrere ell i una bona troupe de pro Esquerra no paraven de dir elogis cap a aquest partit. I això que ja van fer un tripartit 1.

  A mi ERC em va desenganyar ja fa molt de temps. Només cal repassar aquests tres anys de legislatura per veure de quin peu calcen! Em sorprèn que ara la gent sembla que hagi descobert la cova del llop d'un dia a l'altre. Les coses clares: Catalunya i l'independentisme s'ha quedat orfe políticament definitivament. Així estan les coses senyors.

  Bé, per la resta hi estic d'acord.

  • Guillem Uàl·laç 1.223 12 👍 105
   Jo sí que he rebut un desengany en aquests dos dies. Mai em vaig imaginar que ERC pugués fer el que sembla que vol fer.

   Ara només m'interessa saber quines convocatòries hi ha per aturar això.
   En podeu informar?

   Cal rectificació i hem d'intentar tot per que aquesta es produeixi.
 • tocafon 6.104 13 354 👍 2.677
   no és això companys, no és això

   doncs si, hem sento enganyat, a pesar del tripartit 1

   van parlar d'equidistancias i de programes i què el psc tenia què donar mostras d'estimació a Catalunya, quinas mostras ha donat?

   deian sense interferancias de madrit, i ara ERC haura de donar suport a zp a on no ho faci CiU

   ens han enganyat, els pactes ja eran fets i no van amagar a pesar què s'els hi demanva què és mullesin, sabien què si parlaban d'un tripartit 2 perderian molts vots, per tant ens han enganyat

   
  • Fot-li-fort 4.553 14 472

   Evidentment que el pacte el tenien aparaulat.
   A nosaltres ens ho van confirmar fonts internes d'ERC el dilluns abans de les eleccions però quan ho dèiem ningú s'ho creia.
   Evidentment, l'alternativa no era pas votar CiU. Això seria ser igualment ingenu pensar que CiU defensaria els interessos de Catalunya després dels 23 anys de pujolàndia i de l'Estatut negociat per en Mas.
    
   Vejam si els patriotes comencem a despertat i ens oblidem de CiU i ERC, que els espanyols es deuen estar partint el cul de la cara d'idiotes que se'n està quedant a tots els catalans.
 • outofwork_9 2 11
  Companys i companyes, a mi també em farà molt de mal veure un president que ha nascut fora de catalunya i que en prou feines s'expressa correctament en català.

  PErò també us dic que mai votaré a un partit democrata-cristià i descaradament de dretes. Sé que ERC segurament s'equivoca i la millor opció era quedar-se a l'oposició i anant fent bossa de vots per les properes eleccions, però el pacte ja està fet i ERC ja no es tirarà enrrera.

  L'únic que sé, és que no hi ha alternativa i l'únic partit que es presenta amb cara i ulls i aposta descaradament per la via sobiranista és ERC... DEixem que passi el temps i ja es veurà si ERC la pifiat o ha seguit una bona estratègia.

  A continuar lluitant pel país i per la nostra gent.
  Independència, ara i sempre //*//
 • Dridrak 15.398 12 118
  Molt gran!
  Aviam si li fan cas
 • Frisonet 8 11

  No és això, companys ANTI-Esquerra, companys de dretes, companys "convergionistes", pijets del CiU en general. Un partit com CiU no pot fer vendre mai l'Estatut que va decidir el poble als espanyols, a Madrid, pels seus interessos polítics, tot posant-los per davant de Catalunya. Un partit com CiU no pot lliurar mai el país a un partit espanyolista com el PSOE, que el 9 de febrer de 2006, amb els seus vint-i-un diputats al Congrés espanyol, va votar al costat del Partit Popular en contra de la unitat de la llengua catalana. Un partit independentista no pot posar mai en el govern la força política que el 17 de març d'enguany, votant novament amb el Partit Popular i PSOE, va impedir que Catalunya pugui gestionar plenament els seus ports i aeroports, ES A DIR: CIU.

  Un partit independentista sols hagués pogut fer açò per a millorar "la qualitat de vida dels catalans formi part de la nostra identitat com a poble al costat de la llengua i la cultura nacionals". Ho ha de fer perquè CiU no ha cregut mai que Catalunya sigui una nació. És més, tota la seva política al llarg dels anys no ha tingut cap altre objectiu que la sibil·lina espanyolització de Catalunya i el fre constant a la seva projecció internacional com a comunitat nacional diferenciada d'Espanya. ¿Cal recordar que ha estat CiU el principal responsable del miserable Estatut que Zapatero ha lliurat a Catalunya? Com podria, un partit independentista com Esquerra Republicana, lliurar la clau del govern a la força política que malda per donar a l'espanyol el rang de llengua pròpia de Catalunya, com és ara CiU -cosa que suposaria la mort de la llengua catalana- i que representa per si mateix el més viu retrat de l'autoodi?

  ¿És CiU qui ha de protegir la llengua, la identitat i els drets nacionals dels catalans? ¿¿És que no té dignitat CiU, que ja ha oblidat que van ser els partits espanyols els que es van riure dels nostres problemes a l'aeroport? Tot gràcies a ells, que venen Catalunya.

  Cada dia hi ha companys que a les seues feines són maltractats, abusats pels caps que diuen alimentar-los. CiU no garanteix RES! Ni nació ni polítiques socials, com a mínim PSC garanteix més cohesió social.
  Companys, SÍ és això, sí!
  HEU CONEGUT ALGÚ QUE PUGA FER ALGUNA COSA PEL PAÍS DES DE FORA DEL GOVERN, DES DE L'OPOSICIæquot;??
  Jo no.
  CiU, igual que ha fet sempre, haguera continuat venent Catalunya als espanyols. Esquerra pacta, però també diu la seua quan cal, com ho va fer amb l'Estatut.
  Quan calga dirà la seua i no farà com CiU que per mostrar la seua bonica cara es va fotre de riure de la "sobirania" del Parlament.

 • bantidisturbis 5 11
  ERC sempre és noticia, sempre ho fa tot malament, faci el que faci.

  - Si el seu president s'entrevista amb ETA.
  - Si aquest mateix president es fa una foto amb una corona d'espines.
  - Si no donen suport a un estatut retallat.
  - Si envien cartes de finançament intern del partit.
  - Si escolten les bases del partit en assamblea i canvien d'opinió.
  - Si pacten amb PSC i Iniciativa. Pero sino ho fessin seríen noticia per pactar amb la dreta.
  - Si ... .... i més i més.

  Carai, som tan burros com la COPE i la gent que els escolta?
  Jo també sé veure les cagades d'ERC i de vegades m'hi he repensat de donar-lis el meu suport. Però ja cansa que nomès ells i sempre ells siguin notícia per ser els dolents de la pelicula.
  En Montilla o en Maragall son el mateix, si creieu que el tripartit és una cagada, doncs ja ho era fa 3 anys.

  Aturem ja les crítiques i mirem endavant.
 • Ligeia 9.033 14 242


  No suport en Mas, ni les dretes, però la meva prioritat és la independència (=supervivència) de la meva nació i si amb en Mas no era possible, amb en Montilla encara menys. Almenys amb CiU s'hauria pogut fer política catalanista.

  ERC vol guanyar vots no nacionalistes d'esquerres i es pensa que els seus votants els donaran un suport etern i icondicional. I estan ben equivocats.

  Per mi els dirigents de CiU són escòria espanyola, però en Montilla és escòria espanyolista.
 • bdrg 33 13
  Resum dels 3 anys de tripartit:

  1.- S'ha fet un pacte per l'educació i s'ha apostat per les aules d'acollida per tal d'integrar els nens inmigrants des del primer moment en la llengua del pais. També s'ha apostat per la creació de llars d'infants, on la llengua s'ensenya de ben petits. Què va fer CIU?

  2.- S'ha començat a aplicar d'una punyetera vegada la llei de normalització lingüistica amb les empreses. Què va fer CIU i els seus amics empresaris?

  3.- S'ha començat la batalla de les seleccions catalanes. Què va fer CIU?

  4.- S'ha fomentat un turisme de qualitat enfront del turisme de pandereta i xalet. Què va fer CIU a banda d'especular pels seus amics empresaris?

  5.- S'ha fet un nou estatut. Què va fer CIU? Retallar-lo.

  6.- S'ha fet un pacte d'esquerres. Què va fer CIU? Pactar amb el PP. On ereu els que ara reclameu el pacte nacionalista?

  7.- S'ha gestionat una llei de barris. Què va fer CIU? Mantenir guetos.

  8.- S'ha fet una forta inversió en polítiques socials. Què ha fet CIU a banda de proposar xecs en el seu programa electoral.

  Llavors, qui ha fet més polítiques pel país. El tripartit en 3 anys o CIU en 23?

  NO FOTEM HOME!!!

 • Galazan 127 12
  Dius que Esquerra no pot fer presi Montilla pq nega els drets històrics. Segons tu Mas si els defensa... però l'estatut ha quedat com a quedat, la llei de política lingüística que va fer CiU era una merda i sent una merda tampoc es compleix, CiU treballa en contra de l'etiquetatge en català...

  De nacionalistes de debò només hi ha un sol partit al Parlament, per força havia de pactar amb un que no ho fós. I sóc partidari que Esquerra no havia d'anar a l'oposició pq ja hi van ser 23 anys i de res va servir per al país. En canvi des d'un govern de coalició ha aconseguit grans fites com el Pacte Nacional per l'Educació i la futura Llei de Serveis Socials!!!! Així com impulsar l'intent de canviar l'estatut per un que millori les condicions de vida dels catalans.

  Estic fart dels puristes, que res no fan per fer abançar el país més enllà de crear opinió. I va per tu Víctor. Els teus llibres certament estant molt ben escrits, però ja intuïa una tendència excessivament teòrica o essencialista, que t'han dit més amunt. Aquesta reacció teva que vol marginar una part del parlament elegit democràticament només per una qüestió purament ideològica és molt infantil. El que s'ha de mirar, quan hi ha l'obligació de fer una coalició, és quins projectes es poden realitzar junts.

  Quins projectes hauríem pogut impulsar amb CyU? Què hauríem fet en un context d'un parlament opositor que es llençaria a l'espanyolisme més dur (amb mitjans com el Periódico, la Cope, el Mundo, la Razón...) (i que a l'altra banda només comptaria amb la Vanguardia -manda huevos...- o l'irrisori Avui, i tv3). I a sobre amb una CyU que no pararia de fotre la traveta a Esquerra i l'atacaria des d'aquests mitjans que he dit, que controlaria ella.

  A sobre ningú recorda ja que CyU volia pactar amb els socialistes fa dos dies???!!!! Quina diferència hi ha de posar un socialista de president a posar-hi la meitat de consellers?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!

  A la merda Unitat.org, a la merda Convergència, a la merda Unió, a la merda puristes!
  • Frisonet 8 11
   ¿GERMANS NO ÉS AIXÒ?  Si us plau, no insulteu més els morts de Catalunya, si hi ha un partit i un de sol coherent en tota Catalunya aquest és Catalunya. Ja hi ha prou de creure's les mentides i bogeries de la COPE, ells sí que són garantia per a Catalunya?????

   Si hi ha un sol partit que haja proclamat l'Estat català i la independència de la nostra nació aquest no és altre que Esquerra Republicana, NO HI HA UN ALTRE.
   És que heu oblidat Lluís Companys??? Francesc Macià???
   Mireu, il·lustreu-vos amics:

   http://ca.wikipedia.org/wiki/Llu%C3%ADs_Companys

   http://ca.wikipedia.org/wiki/Francesc_Maci%C3%A0_i_Lluss%C3%A0

   I especialment us recomane aquest vídeo de Lluís Companys:

   http://www.youtube.com/watch?v=xmY4tGM832o

   Qui no vulga veure és perquè no vol, però els fets són els fets i Esquerra mai s'ha allunyat de la seua coherència.
   Recrimineu uns altres, però no a Esquerra si us plau, que aquest partit ja ha patit prous assassinats en els seus militants, entre altres uns presidents de la Generalitat democràticament elegits!
   GERMANS, NO ÉS AIXÒ, Lluís Companys i Francesc Macià no estaria content de les nostres actituds contra Esquerra.
   Esquerra és i serà sempre sobiranista, però de moment, Catalunya és tan sobiranista com la quantitat de votants d'Esquerra, aquesta és la realitat i amb això haurem de treballar.

   Visca la República dels Països Catalans!!

  • Guillemot 1.718 13 915

         Dius una cosa que em sembla molt encertada: en general molts catalanistes ens perdem en la teoria i en el debat confonent el fet d'arribar a conclusions amb el fet d'assolir metes. (Però això no és el mateix que l'essencialisme, tot i que pot anar unit).
    
    
      La resta, en canvi, em fa pensar el mateix que moltes altres coses que estic sentint provinents de gent d'Erc:
    
      1.-  Que tenim raó els que pensàvem que esteu abandonant l'independentisme, no pas perquè no volgueu la independència -que no en dubto que sí que la voleu- sinó perquè aquest objectiu ocupa un segon lloc en el vostre ordre de prioritats.
    
       2.- Que les organitzacions polítiques en general creen una mentalitat tal en molts dels seus militants que aquests acabarien justificant "els seus" encara que la direcció hagués decidit de llençar bombes atòmiques sobre el Matagalls.
   • Guillemot 1.718 13 915

      Als administradors:
     
       Tinc un problema amb la funció "Edita". He provat d'editar el meu missatge anterior vàries vegades i no hi apareixen les correccions.
   • Galazan 127 12
    Respecte a l'1: a Esquerra TOTHOM vol la independència. A fora d'Esquerra NINGÚ vol la independència. Esquerra té 21 diputats, la resta són 114. A Catalunya hi ha 7.ooo.ooo d'habitants, cada cop més, i la immensa majoria absolutíssima no la vol. Per tant la primera prioritat dels habitants de l'estúpida Catalunya no és la independència (i a la resta de l'estúpida nació encara anem pitjor). És evident oi? Per tant de moment anirem resolent la resta de prioritats del país (que n'hi ha  moltes més) com les que té qualsevol país normal.

    Respecte al 2: Suposo que no milites a Esquerra, per tant quan parles d'aquesta mentalitat seguidista acrítica estàs parlant del teu propi partit o grupuscle. A Esquerra es pot opinar diferent que la Direcció Nacional sense que això suposi cap fractura amb ella; com va passar amb el "no" a l'estatut (tot i que jo hauria preferit el nul polític).

    Dius que: Avançar no és "fer alguna cosa", avançar és "fer alguna cosa que doni resultat":  En bdrg ha posat uns quants exemples del que ha fet Esquerra, i jo també en deia alguns en el comentari anterior: I vosaltres què heu fet?.

    Aneu a fer la mà a una altra banda!!!!!!!!
   • Frisonet 8 11
    Molt bé, doncs fes-te militant d'Esquerra i fes-ho millor, no??? És molt bonic criticar. Mira, fes-te d'Esquerra i surt demà dient que proclames la independència de Catalunya perquè t'ha sortit dels collons. A veure què passa.
    Viure de fantasies és molt bonic, però cal tenir els peus en terra companys.
 • Pitu 8.044 12 267

   
  Montilla mai ha estat catalanista. I encara que la mona es vesteixi de seda mona es queda. Senyors d' ERC m' heu decebut molt. Podieu passar a l' oposició i heu preferit repartir-vos els càrrecs i les poltrones amb els espanyolistes lerrouxistes del PSC.
 • Raffel 2 13
  Amb 21 diputats, no podem aspirar a l'independència, ara era donar la majoria a la dreta o a l'esquerra, i amb aixó Esquerra o te clar. Mentres CiU no sigui independentista, o mentres Esquerra no sumi mes vots, l'únic que tenim es l'esquerra. CiU, a la mínima que pot, es ven Catalunya. ERC ha pactat amb el PSC, CiU va pactar l'Estatut amb el PSOE, aixó sense oblidar els numerosos pactes amb el PP.
  • picaro2007 158 11
   us passeu un ou dimonitzant ciu, i tingueu clar que la UNICA forma de que aquest pais vagi a la una es amb la proximitat entre ciu i erc. i deixevos d'histories, no n'hiha cap ni una mes. i com mes es tardi els fotuts nosaltres com sempre. ells (tots) cobren igual.
 • picaro2007 158 11
  aquest problema no es exclusiu de ningú. tots volen el poder i nomes el poder. hiha una diferencia tan abismal entre les bases i els seus teorics dirigents, que el problema que realment ens afectara d'aqui no gaire no es si es president un o l'altre, sinó l'enorme profit que la nova extrema dreta en treurà de tot aixó. la nostra desunió contra la seva unió i la nostra passivitat contra la seva plena activitat ens passaran una enorme factura. al temps
 • dracnou 2.997 12 645 👍 1
  Amb tot el respecte i l'apreci que sento per en Victor, aquesta vegada no suscric totalment el que diu.
  Está clar que no volem Montilla de President. Però tampoc volem Mas. No volem PSC però tampoc volem CiU.
  Jo (això es molt personal, clar), voldria un temps de pau. Una legislatura d'asentament de les basses catalanistes i independentistes d'Esquerra (val, ara ja podeu dir allò de que catalanisme i Esquerra no es compatible) que obliguin al PSC i ICV a definirse d'una vegada com a forces atenticament de CATALUNYA i no dependents de lo que es decideix a Madrid.
  Jo estic per el posibilisme i per això mantindré la meva fidelitat a Esquerra durant el temps que calgui.
  I per aclarir alguns dubtes, us passo això extret del PLURAL :

  Para sorpresa de quienes durante los últimos meses han utilizado el origen andaluz de Montilla para intentar descalificarle como posible presidente de la Generalitat, se ha sabido que no será la primera persona que acceda al máximo cargo institucional y político de Cataluña habiendo nacido en Andalucía. Como reveló ayer el periodista Antoni Bassas en Catalunya Ràdio, al menos otros dos presidentes de la Generalitat nacieron en tierras andaluzas: Luis de Tena, original de la población granadina de Guadix, y Alfonso de Sotomayor, nacido en la localidad sevillana de Carmona, fueron, en el siglo XVII, presidentes de la Generalitat. También lo fueron hasta un total de catorce personas más nacidas fuera de Cataluña, en concreto en Valencia, Zaragoza, Teruel, Castilla e incluso en Nápoles. Montilla, nacido en la cordobesa población de Iznájar, será el 128º presidente de la Generalitat, la institución histórica que representa la continuidad del autogobierno de Cataluña desde la Edad Media.

  O sia, ni es una novetat extraordinaria, ni s'ha de anar correns aprendre a ballar "sevillanas"
  Salut i República (laica)

Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

 • 9.009.882 missatges
 • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums