Notícia

Es presenten fins a 70 candidatures de les eleccions al Parlament de Catalunya

amena_31
amena_31
A partir d'ara comença el període en què les candidatures excloses poden presentar els recursos que consideren necessaris. Els exclosos, com a darrer recurs, poden sol·licitar el procediment d'empara davant el Tribunal Constitucional en el termini de dos dies. Aquest òrgan haurà de comunicar la seva resolució en els tres dies següents (com a màxim, el 15 d'octubre).

Les Juntes Electorals provincials van proclamar dijous, 5 d'octubre, les candidatures que concorreran als comicis de l'1 de novembre al Parlament de Catalunya. Sumant les quatre circumscripcions, són 70 les candidatures registrades, vuit més que durant les darreres eleccions autonòmiques.

Barcelona, Girona i Tarragona empaten en nombre de candidatures, 18, i Lleida es queda amb 16. Les candidatures es van proclamar després de complir amb el termini per corregir les irregularitats detectades, que ha deixat fora, a tota Catalunya, cinc candidatures. La xifra actual registrada supera la dels comicis de 2003, quan es van proclamar 62 candidatures i la de 1999, quan es van registrar 56.

A partir d'ara comença el període en què les candidatures excloses poden presentar els recursos que consideren necessaris. Els exclosos, com a darrer recurs, poden sol·licitar el procediment d'empara davant el Tribunal Constitucional en el termini de dos dies. Aquest òrgan haurà de comunicar la seva resolució en els tres dies següents (com a màxim, el 15 d'octubre). D'aquesta manera, quedaran constituïdes les candidatures oficials sense possibilitat de canvis, excepte les excepcions.

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.009.884 missatges
  • 211.512 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums