Notícia

El BLOC i EUPV critiquen el 'pacte pel territori' que ofereix el conseller Pons

amena_31
amena_31
Tal i com podem llegir a l'Avanç
Tal i com podem llegir a
l'Avanç, el conseller Esteban González Pons -que va substituir Rafael Blasco a la Conselleria de Territori i Habitatge a la Generalitat Valenciana- ha començat a treballar per tal de dignificar la política urbanística del Consell i per tal que aquesta semble sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient.

Pel que sembla, el nou conseller de Territòri i Habitatge, el millor especialista amb el que compta Camps en l'administració de la informació i en la política comunicativa institucional del Consell, està treballant de valent per tal de llavar la imatge, tan malmessa que va deixar l'anterior conseller Rafael Blasco, d'aquesta Conselleria. Per això mateix, no ha dubtat en llençar un globus sonda propossant un gran pacte pel territòri amb totes les formacions polítiques, per tal d'abordar aquests qüestió amb un gran pacte d'estat.

Les primeres reaccions no s'han fet esperar per part dels principals partits de l'oposició, que han criticat aquesta proposta nou mesos abans de les eleccions, intentant eliminar del debat electoral la qüestió urbanística, fent assumir a l'oposició la política urbanística del PP.

D'aquesta manera el síndic portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra Unida-Verds-l’Entesa, Joan Ribó, ha posat en dubte les bones intencions i la credibilitat de l’oferta del conseller de Territori i Habitatge, Esteban González Pons, de fer un pacte per compaginar desenvolupament i medi ambient i l’ha qualificat com a "electoralisme pur i dur". "En un altre context, nosaltres estaríem oberts a fer un pacte i veure les condicions per preservar el territori, però amb tot el que ha passat durant l’etapa de govern del PP, especialment durant el període de Rafael Blasco, la credibilitat del PP en aquesta matèria no existeix i es tracta d’una forma de fer electoralisme, a pocs mesos de les eleccions, amb un tema que mai no els ha importat en absolut", ha argumentat.

Per la seua banda el secretari general del BLOC, Enric Morera, s’ha sumat aquest matí a les veus crítiques amb la proposta anunciada per González Pons, de propiciar un gran pacte en matèria urbanística i territorial. En paraules de Morera, "González Pons fa tard, perquè la destrucció de paisatges i territori que ha tingut lloc durant aquestos anys és irreversible", per la qual cosa ha anunciat que "ara ja no té sentit fer cap pacte amb el partit que ha propiciat unes polítiques territorials i urbanístiques clarament insostenibles".

En els mateixos termes Joan Ribó d'Esquerra Unida ha afirmat també, que l’oferta del PP "arriba massa tard com per a ser tinguda en compte, però les manifestacions del conseller revelen també que els populars estan sofrint un desgast molt important per la seua actitud depredadora cap al medi ambient i pel patrocini de l’urbanisme. De fet, estem convençuts que l’opinió pública, o almenys una part molt substancial, està molt preocupada per la destrucció del medi ambient". "D’ací", conclou, "la preocupació del PP per fer un llavat de cara i combatre la molt mala imatge que ha estat generant tots aquests anys".

Per últim segons el màxim dirigent del BLOC, "la proposta de González Pons posa de manifest que el model urbanístic depredatori del PP s’ha esgotat. Ja no hi ha més terra que convertir en PAIs" i ara, ha afegit Morera, "el Consell té por que es produïsca una aturada econòmica si hi ha una ral•lentització del creixement de la construcció". Si això ocorre, ha dit Morera, "el responsable serà única i exclusivament el PP, que és qui ha afavorit que la construcció es convertisca en el sector econòmic prioritari" i, en eixe sentit, segons el portaveu del BLOC, "ha de ser el PP qui assumisca les conseqüències d’una política irresponsable, no buscar còmplices entre aquells que defensem un altre model territorial i econòmic"

Morera ha sigut molt rotund en assenyalar que el PP "no té en el BLOC cap aliat per a la seua política urbanística" i ha negat taxativament cap voluntat de negociar en aquest punt. El canvi polític que tindrà lloc a partir de maig de 2007, ha dit Morera, "estarà basat, entre d’altres coses, en un model de desenvolupament que es troba en les antípodes del què defensa el PP". El dirigent nacionalista ha emmarcat la proposta de Gonzàlez Pons en una estratègia d’imatge "per intentar lliurar-se d’una erosió política com la que va patir Blasco al capdavant de la mateixa conselleria". Pons només vol repartir responsabilitats, ha dit Morera, "perquè sap que la política urbanística valenciana, i ell com a responsable, estan en el punt de mira del govern espanyol i de la Unió Europea". 

Opina

Configuració
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.225.914 missatges
  • 218.614 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat