Notícia

Opinions: Tenen sentit d’Estat a Madrid?

amena_31
amena_31
xavier, vendrell, esquerra, republicana, catalunya, ercTal i com explica el Col·lectiu Joan Crexell a través de Tribuna Catalana, era d’esperar que la premsa de Madrid, la que exerceix habitualment d’ariet informatiu de l’anticatalanisme i que té ERC com a objectiu des de la seva arribada al Govern, seguís l’estela marcada per un diari electrònic català, que ens va informar àgilment amb quinze anys de retard de la participació de Xavier Vendrell, fins avui conseller de Governació, en el procés que va permetre superar l’opció per la lluita armada de l’independentisme. Informació, a més, de domini públic. Aquest procés va comportar que persones que, com Vendrell, foren militants de Terra Lliure fessin una aposta per la política, no sense riscos personals. Per aquells que militaren a Terra Lliure i optaren per abandonar una lluita armada, que, recordem, era de baix perfil, no fou fàcil superar les traves de propis i aliens.

Afortunadament, s’arribà a un pacte amb l’Estat, com es produeix en tots els processos d’aquest tipus arreu, i Terra Lliure es dissolgué; els presos excarcerats i aquells amb causes pendents com Vendrell trobaren una sortida judicial adient, sortida que en el cas particular de Xavier Vendrell havia de complir una sola condició: no denunciar a ningú. L’experiència de veure alguns militants que implicaven tercers a canvi d’una sortida personal impulsà Xavier Vendrell a condicionar la seva solució personal al fet de no trair cap company, per això el sumari contempla Vendrell com una mena de superman que es finançava, duia la logística, executava accions etc.

Aquest és, doncs, un tema pactat i tancat entre l’independentisme i l’Estat, i el sentit d’Estat present en el pacte, per les dues parts, n’hauria d’impedir el seu ús mediàtic per responsabilitat, però també per pragmatisme. Per responsabilitat perquè mitjans com ABC no han de condicionar la política d’Estat, i per pragmatisme perquè ¿amb quina credibilitat es podrà negociar amb aquells que ara estan immersos en un procés d’abandonament de la lluita armada si saben que, passats uns anys, s’utilitzarà en la seva contra fer l’aposta per la política?

En qualsevol cas, queda constatada la servitud de determinats mitjans, en premsa digital i de paper, que ataquen ERC i Xavier Vendrell però no dirigents del PP que van passar per la ultradreta violenta, o casos com el de l'ex-etarra Joan Juaristi reconvertit al nacionalisme espanyol, i que va acabar dirigint la Biblioteca Nacional de España i l'Instituto Cervantes durant l'època Aznar. Això, no ens ho explicaran mai.

Opina

Configuració
  • FLANXO Usuari sumador 7.993 13 268 👍 555

    Al respecte d'això mateix avui he sentit parlar a la vaca-burra sebosa aquesta de la COPE Cristina López Schlichting en una tertúlia en el programa de l'Ana Rosa a TeleCinco amb Jaime Mayor Oreja i Rafa Torres de contertulis. Literalment ha dit que se n'alegrava molt que hagi sortit aquesta "GENTUZA" del govern de la Generalitat en referència als consellers d'ERC. Pobreta ella, si sabesis el que jo penso de tu i tota la teva colla, he pensat jo.
     
    Salut.
Publicitat
Publicitat

Fòrums

  • 9.251.483 missatges
  • 219.463 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat