Notícia

Nou traductor on-line de català al castellà, francès i anglès

ImatgeJa fa un temps vam donar a conèixer el web interNOSTRUM el.laborat pel Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat d'Alacant (UA), que permetia de forma gratuïta la traducció automàtica del català al castellà i visceversa, amb una fidelitat i una qualitat més que excel.lents.

Doncs bé, ara el torn ha estat per a l'empresa Comprendium (amb seu social a Barcelona), que ha el.laborat un sistema de traducció similar al d'interNOSTRUM (tot i que encara està en fase de proves), que de forma pública i gratuïta permet la traducció automàtica i on-line de textos catalans al castellà, al francès, l'anglès, i visceversa. El web, també permet la traducció del castellà amb l'alemany, l'anglès, francès i visceversa, i de l'anglès amb l'alemany, el francès i l'italià; l'alemany amb el rus i el francès, etc. Realment, un bon llistat de combinacions.

El funcionament és ben senzill, ja que tan sols s'ha d'introduir un text curt de fins a 4.096 caràcters i apretar el botó de traducció, que segons la pròpia empresa, pot traduir una pàgina per segon (sempre depenent de la velocitat de conexió a Internet).