Publicitat

Notícia

Sant Pere de Torelló obre pas en el camí cap a la independència

L'Ajuntament aprovarà un text perquè el Parlament assumeixi la sobirania abans de dos mesos

Queden només tres dies perquè l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) celebri un ple extraordinari amb un únic punt a l'ordre del dia: declarar la independència de Catalunya. Tal com explica Nació Digital, la voluntat de l'equip de govern és aprovar un text que reclama al Parlament de Catalunya l'assumpció unilateral de la sobirania abans de dos mesos. A més a més, l'Ajuntament també vol declarar el municipi com a "territori català lliure" on "la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de forma provisional" fins que el Parlament dicti les noves lleis catalanes. Publicitat

Opina

Configuració
 • ALX Usuari sumador (29282 missatges)

  Simplement no es cert.

 • v.ramoneda (407 missatges)

  Durao Barroso ja parla de com fer la independència de Catalunya.
  El president de la Comissió Europea diu que la hipotètica secessió de Catalunya ha de negociar-se segons la legislació internacional.
  El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha parlat avui del futur de Catalunya a Europa davant la possibilitat que esdevingui independent. En aquest sentit, ha deixat clar que en el cas d'una hipotètica secessió per part d'un territori d'algun Estat membre s'hauria de gestionar d'acord amb la legislació internacional perquè els ciutadans del territori independitzat mantinguin la ciutadania europea, ja que aquesta és complementària però no substitueix la nacional.

  Barroso ha recordat que, tal com estableix el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, “en l'hipotètic cas de la secessió d'una part d'un Estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dins de l'ordenament legal internacional". Aquesta ha estat la resposta del president a una pregunta parlamentària a l'eurodiputada italiana de la Lliga Nord, Mara Bizzotto, que havia reclamat a Brussel•les que aclareixi si els catalans "perdrien immediatament el seu estatus de ciutadans de la UE i els seus consegüents drets i obligacions" en cas d'independitzar-se en un futur del territori espanyol.

  El president de l'executiu comunitari ha insistit que l'article 20 del Tractat de Funcionament de la UE diu  que "la ciutadania de la UE és addicional i no substitueix a la ciutadania nacional, això és, la ciutadania d'un Estat membre de la UE". "També confirma que a l'hipotètic cas d'una secessió d'una part d'un Estat membre, la solució hauria de trobar-se i negociar-se dins de l'ordenament legal internacional. I qualsevol altra consideració relacionada amb les conseqüències de tal cas seria de naturalesa conjectural", ha afegit el portuguès.

  L’eurodiputada italiana havia presentat aquesta pregunta després que l’executiu comunitari no volgués admetre a tràmit la Iniciativa Ciutadana Europea sobre Enfortiment de la Participació Ciutadana en la Presa de Decisions sobre la Sobirania Col•lectiva, promoguda per Reagrupament i que tenia per objectiu "garantir que els ciutadans d'un nou Estat que pugui resultar d'una possible secessió de Catalunya d'Espanya mantinguessin el seu estatus de ciutadans de la UE", argumentant que estava fora del seu àmbit de competència.


  L'11S:
  Un sol clam, llibertat!
  Un sol crit, independència!
  Un sol desig, ser estat!
  Una sola constitució, la catalana!
  Una pàtria, CATALUNYA!

 • Francesc Bonastre (6537 missatges)

  Com a mínim alguns representants polítics donen la cara per la llibertat!

 • Powerhead (4608 missatges)

  Més paper de vàter per a l'Àrtur.

 • Turanga_Leela (10334 missatges)

  Bé, està molt bé que a alguns llocs ja estiguin aixecant la veu i proposant coses factibles! Encara que 2 mesos....hahaha molt poc de temps em sembla a mi...

 • tutuki (9197 missatges)

  Calldetenes també ho farà.

 • Foll Usuari sumador (46734 missatges)

  Si la sociologia de Catalunya fos com la d'aquests pobles, ja seríem independents.

 • Aiguardent Usuari sumador (2936 missatges)

  Si la classe dirigent no actua ho hem de fer des de baix! 

  • fila-hiprim (1265 missatges)

   o independència o dessapareixem perque l'estat espanyol té ficat la directa en quant a la nostra dessaparició com a poble i la neteja etnico-nacional d'espanya tot si no marxem d'espanya encara que haguem de fer colònies lluny de la terra

 • Almosta (1706 missatges)

  Fils sobre el tema són molt populars a Tuíter. Si més no, ens serveix per fer caliu amb els companys de lluita.

  #totssomsantpere

   

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 5.168.305 missatges
 • 192.334 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat
Publicitat
Publicitat