Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. Wednesday, 07 de març de 2012, 17:00

La CUP celebra la seva Assemblea Nacional amb l'objectiu de fer 'un pas endavant'

Vol adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les darreres municipals, on va assolir més d'un centenar de regidors · També es fixarà les condicions que s'haurien de donar per optar a comicis supramunicipals

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebra aquest proper diumenge 11 de març la seva Assemblea Nacional al Teatre Bartrina de Reus. El principal objectiu és "adaptar l'organització a la nova realitat sorgida de les eleccions municipals del maig del 2011, on la CUP va aconseguir més d'un centenar de regidors, l'entrada per primera vegada de representants en Consells Comarcals, i la gestió de quatre governs municipals", escenari que planteja la ponència política i organitzativa que es presentarà als militants per a la seva aprovació. La ponència parla de fer "Un pas endavant" per reforçar les estructures internes de la CUP per encarar una nova etapa on la candidatura aposta per la consolidació dels nuclis locals ja existents i el creixement a tots les Països Catalans, essent conscients que el seu creixement actual "no és homogeni" i que cal expandir l'organització "cap als territoris on encara no hi ha implantació". L'Assemblea vol dotar la CUP dels mecanismes necessaris per fixar les condicions que s'haurien de donar de cara a participar en eleccions supramunicipals (com ara als Parlaments).

 

Un dels reptes que marca la ponència a aprovar és "dotar l'organització de mecanismes per perfilar i detallar un discurs nacional en pro de la construcció de la Unitat Popular". La CUP "vol esdevenir un motor polític en el procés de construcció i articulació de la unitat popular, rebutjant limitar-se a exercir un paper de representant institucional de les lluites populars i impulsant la mobilització, l'agitació i la participació activa en les lluites socials". Per això la ponència remarca que cal coordinació "amb aquelles forces polítiques que comparteixen amb la CUP els seus objectius estratègics i que han de permetre la definició d'un programa polític d'alliberament nacional i social". Els objectius per als propers mesos de la CUP, segons la ponència, respondrien tant a la col·laboració amb organitzacions de l'esquerra independentista, com a la participació de la CUP en moviments populars per l'autodeterminació.

 

Sobre l'expansió, la CUP és conscient que en territoris com "les Illes, les Terres de l'Ebre, els Pirineus, el País Valencià, Andorra i la Catalunya Nord" actualment no hi té implantació i espera "obrir ponts de contacte amb aquestes realitats i els moviments populars existents en el territori per tal de recollir opinions i obrir debats que en el futur permetin l'arrelament del projecte d'unitat popular".

Envia Corregeix

1444 lectures   20 comentaris

les notícies més...