Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. Tuesday, 08 de February de 2011, 12:00

La Mesa del Parlament accepta a tràmit la proposició de llei per declarar la independència

Els 4 representants de CiU a l'òrgan parlamentari han votat a favor de la iniciativa de Solidaritat Catalana, mentre els 2 del PSC i el del PP ho han fet en contra

La Mesa del Parlament ha acceptat a tràmit la proposició de llei presentada la darrera setmana per Solidaritat Catalana que aposta per declarar la independència de Catalunya des de la cambra catalana. Els 4 representants de CiU a l'òrgan parlamentari han votat a favor d'acceptar-la a tràmit, mentre que els dos del PSC i el del PP hi han votat en contra. El document assegura que "la decisió de declarar la independència li correspon al poble de Catalunya com a titular de la sobirania nacional, i al Parlament de Catalunya com a representant seu democràticament elegit", que seria proclamada "per una majoria absoluta de diputats en sessió del Parlament" i serà efectiva "quan sigui aprovada la present Llei procedimental de declaració d'independència" per posteriorment ser negociada amb la comunitat internacional". El text enceta ara el seu curs parlamentari i s'espera que sigui debatut al ple de la cambra cap a finals del mes de març o a principis d'abril.

 

Proposició de llei

Article 1.
Catalunya és una Nació.


Article 2.
El poble de Catalunya és l'únic titular de la sobirania nacional.


Article 3.
El Parlament de Catalunya és el representant democràticament elegit del poble de Catalunya.


Article 4.
El poble de Catalunya no renuncia ni ha renunciat mai al dret a l'autodeterminació, a determinar lliurement el seu futur com a poble en pau, democràcia i solidaritat.


Article 5.
El Parlament de Catalunya es ratifica en la voluntat d'emprar tots els instruments jurídics vigents i polítics necessaris per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a determinar lliurement el seu futur.


Article 6.
La sobirania nacional del poble de Catalunya és el fonament del futur Estat sobirà i independent de la Nació catalana.


Article 7.
La decisió de declarar la independència li correspon al poble de Catalunya com a titular de la sobirania nacional, i al Parlament de Catalunya com a representant seu democràticament elegit.


Article 8.
Per mitjà d'aquesta Llei es faculta al Govern de la Generalitat a negociar el reconeixement internacional de la declaració d'independència.


Article 9.
En el termini de tres mesos a partir de l'aprovació de la present Llei es constituirà l'Assemblea de Representants de la Nació Catalana, que treballarà perquè sigui declarada la independència al conjunt dels Països Catalans.


Article 10.
La declaració d'independència serà efectiva:
 
- Quan sigui aprovada la present Llei procedimental de declaració d'independència.
- Quan sigui negociada amb la comunitat internacional la forma i el moment de la declaració d'independència.
- Quan sigui declarada per una majoria absoluta de diputats en sessió solemne del Parlament de Catalunya convocada a tal efecte.

 

Disposició transitòria
La declaració d'independència es farà en la present legislatura quan es compleixi allò que disposa l'article 10 de la present Llei.

 

Palau del Parlament, 2 de febrer de 2011
Alfons López i Tena
Representant del Subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència

Envia Corregeix

4024 lectures   27 comentaris

les notícies més...