Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. Thursday, 27 de January de 2011, 06:00

Bauzá vol clausurar Televisió de Mallorca, l'única televisió 100% en català de les Illes

El líder del PP de les Illes Balears anuncia més mesures contra la llengua si assoleix el govern balear · També vol privatitzar en gran mesura IB3

José Ramón Bauzá, líder del PP Balear, continua amb la seva croada contra la llengua catalana. Després d'anunciar una veritable "batalla lingüística" contra el català, afirmant que derogaria el Decret de Mínims (que marca un mínim d'un 50% de classes en llengua catalana) i la modificació de la Llei de normalització lingüística (insinuant secessionisme lingüístic) aquesta setmana ha anunciat que si assoleix el govern de les Illes Balears a les properes eleccions al Parlament illenc clausurarà Televisió de Mallorca, l'única cadena pública 100% en català de les Illes Balears, que depèn del Consell de Mallorca. Bauzá considera que Televisió de Mallorca s'ha de tancar "però fent-ho bé" i ha avisat que "no és tancar per tancar, no és donar un cop de porta i que en vinguin d'altres i l'arreglin". Per això ha anunciat control de despesa i ajust, que també afectarà IB3. Al seu parer la televisió pública balear "s'ha de reduir i donar-hi entrada a capital privat" perquè "no es pot gastar el que no es té" i per tant "s'ha de retallar". El líder popular ho justifica assegurant que s'eliminaran "duplicitats en àrees de gestió" i ha avisat que tancarà empreses públiques com la mateixa Televisió de Mallorca.

 

A part Bauzá ha insistit en la batalla lingüística a què feiem referència, assegurant que un dels principals compromisos amb els seus electors és l'elecció de llengua vehicular dels fills a l'escola, amb l'objectiu que "parlin i escriguin perfectament les dues llengües oficials" més un tercer idioma. Un fet però que ja es dóna ara mateix, segons els darrers informes PISA de rendiment escolar.

 

Contra la decisió de Bauzá de clausurar Televisió de Mallorca, l'Associació de Productores Audiovisuals de les Illes Balears (APAIB) s'ha mostrat "indignada" i ha titllat de "populistes" les mesures anunciades pel líder popular. L'APAIB ha exigit "prudència" i "un estudi meticulós" de la situació de la televisió abans de prendre cap decisió. L'associació ha recordat que aquest mitjà dóna feina a moltes persones i dinamitza el sector audiovisual illenc. Així, malgrat que no es mostra en contra de cercar fórmules per reduir despeses (com vincular IB3 i Televisió de Mallorca" l'APAIB recorda que el sector ja ha hagut d'afrontar reduccions de pressupost de més de 60%.

 

Segons les darreres enquestes, Bauzá i el PP illenc tenen molt aprop aconseguir majoria absoluta a aquests comicis de 2011.

Envia Corregeix

3490 lectures   11 comentaris

les notícies més...