Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. Thursday, 16 de December de 2010, 13:00

Carretero veu 'imbècil' bastir una coalició independentista a les municipals

Creu que no té sentit perquè en aquests comicis no es parla d'independència sinó de gestió local · Assegura que Reagrupament es tornarà a presentar a les eleccions al Parlament

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, creu que és "una imbecilitat" que els partits independentistes catalans es presentin en una coalició unitària a les properes eleccions municipals de maig de 2011. Així ho ha dit en una entrevista a Europa Press, on ho ha justificat perquè en els comicis locals "no es parla d'independència sinó de gestió local" i per tant no té sentit unir candidatures i plataformes independentistes. En concret Carretero ha rebutjat la proposta del cap municipal d'ERC de Barcelona, Jordi Portabella, que va proposar "unir totes les sensibilitats independentistes" en una sola candidatura a les eleccions de maig. El líder de Reagrupament ha assegurat que els mals resultats de la formació es deuen en gran part al vot útil anti-tripartit que ha aglutinat CiU, més que a una divisió del vot independentista. Precisament sobre el gran suport que ha rebut CiU a les eleccions al Parlament, Carretero ha comparat Catalunya amb un país de l'Amèrica Llatina, ja que el partit "més implicat en el cas Millet" ha guanyat els comicis.

 

Malgrat admetre que Reagrupament no ha complert les expectatives d'obtenir representació, Carretero assegura que es presentaran novament a les properes eleccions al Parlament, i que no descarta presentar-se a les municipals als llocs "on hi hagi gent preparada i amb ganes". "Igual que ERC i PSC no es dissolen" Carretero creu que ells no tene perquè fer-ho si els associats no ho aproven.

Envia Corregeix

6171 lectures   215 comentaris

les notícies més...