Notícia

La policia espanyola vexa un periodista per parlar valencià

Els agents asseguren que parlar la llengua del país es fa 'per ideologia' · Avisen el periodista que vagi amb compte amb el que escriu perquè 'el llegiran'

Nova agressió a la llengua acompanyada d'un tracte vexatori a qui la parlava. El cas click My Name Homework. a la seva columna sent conscient de l'advertència dels agents: "A veure què escrius. Et llegirem".
Opina

Configuració
 • Dissertation Abstracts And John Dominic Crossan. 6

  Fills de la gran puta...

   

  En un país normal anirien a la presó i no tornarien a tocar cap cos policial en sa puta vida. Vergonya. A veure què hi diu l'estimat presidente.

 • Thesis Helper.

  Segons he llegit a l'Informatiu açò va passar el 4 de desembre

 • http://www.socio.msu.ru/?cathleen-morawetz-masters-thesis Cathleen Morawetz Masters Thesis. 👍 1.112

  i els de ciutadans, i en Tito RIvera no diuen res de tot això? no defensen tan el b(v)ilinguisme?

 • Essay Maker Website. 6

  Aquests elements són lamentables.

 • http://www.socio.msu.ru/?make-your-resume Make Your Resume. 👍 1

  Zabemoj ande vivej y zabemos ande trabaha hihoputa...

   

  La ESPAÑA ETERNA (y de las JONS)

   

  Puta mare que els va parir......

   

 • Should Parents Help With Homework. 👍 75

  Feu-vos uns mossos d'esquadra a mesura --com a mínim hauran de respectar el català--, i elimineu aquests opressors.

 • Cpm Homework Help Cca. 7

  Enric Casasses: "I en diuen democràcia, d'això? Jo crec que el problema és que no saben grec."

 • http://community.som.yale.edu/business-plan-writers-orlando/ Business Plan Writers Orlando. 11

  A qualsevol altre lloc del món aquests dos desgraciats serien expedientats i es quedarien sense sou ni feina, pero ja sabem que "Spain is different"... així ens va.

 • Student Essay. 👍 516

  Quan va arribar la democràcia, i de manera molt progressiva, es va produir una purga d'elements que actuaven d'aquestes maneres, tant a les forces de seguretat com a l'exèrcit . Fins llavors la consigna era reprimir i en el moment d'arribar la democràcia això va haver de canviar per força. Els agents que estaven incapacitats per adaptar-se a aquests canvis eren apartats del cos. En alguns llocs de l'estat, com Catalunya i Euskadi, l'arribada d'una policia autonòmica va permetre controlar encara més que no tornarien a passar coses com la que explica la notícia.

   

   

  Llavors, se m'acudeixen 2 hipòtesis:

  1. Que aquesta purga democràtica de la que parlo, pels motius que fossin, al País Valencià es produís en molta menys mesura que a altres llocs de l'estat i que per això la policia d'allà encara presenti tants tics predemocràtics.
  2. La Policia Nacional espanyola a tot arreu és així i a Catalunya no ho notem perquè pràcticament no la tractem.

  Amb quina esteu d'acord?

 • check How To Do Literature Review Dissertation. 6

  Si et pregunten en castellà és d'una persona educada respondre en castellà, no en valencià. Respecte.
  Per una altra part, dos agents tenen dret a parar a QUALSEVOL persona pel carrer, a demanar-li la documentació, i en cas de sentir-se amenaçats els policies, registrar. Si hi havia alguna cosa brillant, és normal que un policia sospiti, o potser, quan detinguin un capo, li van a preguntar si això negre de la cartera és un revòlver o una del 7,5?

  Em sembla que es treuen les coses de context. Encara que si realment hi va haver tracte vexatori haurien d'anar als jutjats. 

  • http://www.sonimtech.com/?custom-writint-services Custom Writint Services. 6

   Parlar català al País valencià, a més d'un dret, és un senyal d' educació, de respecte i dignitat cap a la llengua pròpia del territori. Si es tractés de visitants esporàdics, als valencians no ens guanya ningú, ens canviem a la llengua que faça falta, perdem el cul per fer-nos entendre, però amb uns poliseros prepotents, que ens humillen, que ens amenacen i miren d'intimidar-nos, que menypreuen la llengua del País on estan treballant, rés de rés, a aquests macarres maleducats ni l'aigua.

   Abans del 77 ens ho dien així: "No ladres, habla la lengua del imperio". Han canviat una mica les formes, la intenció però, és la mateixa.

                                                                       

  • 👍 3.177

   Als Països Catalans et poden preguntar en la llengua que vulguin, i tu pots respondre en la llengua del país, el català.

    

   Normalment la gent pregunta en la llengua del país, però és evident que el català no està normalitzat, encara que els estatuts diguin que és llengua oficial.

  • FLANXO Usuari sumador 7.864 11 259 👍 440

   Si et pregunten en castellà és d'una persona educada respondre en castellà, no en valencià. Respecte.

    

   1) Si et pregunten en castellà és d'una persona malalta d'autoodi o colonitzada mentalment fins al moll de l'os respondre en castellà, no en valencià.

    

   2) Si et pregunten en castellà és d'una persona educada respondre en castellà, no en valencià. Respecte. Això és directament fruit de la doctrina franquista però no exclusiva d'aquesta sinó la regla número 1 del manual de tot estat imperialista i colonitzador que vol sotmetre un territori a la seva voluntat.

    

   Amb quina de les dues t'identifiques tu?

    

    

  • Moragues 4.344 11 455

   Aquí el problema és que els valencians i els illencs no podem parlar en català amb les forces de seguretat. On és la suposada igualtat de condicions entre castellà i català?

  • JordisDrake 291 6

   Clar. I seguint la teva lògica, si és negre o té pinta de "moro", ha d'anar directament a presó.

    

   Ara, crec que això de que has dit de la "persona educada" ho dius de conya, oi ?

    

 • Moragues 4.344 11 455

  Em pensava que l'administració del Racó tenia clar el nom de la seva llengua. Cal especificar el dialecte? Si hagués estat un periodista tortosí, el titular diria per parlar tortosí?

   

  Hauria de dir per parlar català. Un cop llegíssim la notícia ja ens assabentaríem que el periodista en qüestió era i parlava valencià.

   

  A part d'això tot el meu suport, jo també he passat per situacions semblants i és molt desagradable, són escòria pura, la incultura en majúscules.

 • roureman 77 6

  La policia espanyola i la guàrdia civil actuen talment com ho faria una policia colonial. De fet ho són, i així fonamentalment es nodreixen d'homes d'aquella nacionalitat. Actuen com un instrument polític i aculturador ajundant-se de la força que els donen les armes i la cobertura judicial espanyola. JUntament amb la Falange, Nazis i altres, les forces d'ocupació fan la feina bruta al sistema colonial i polític castellà o espanyol.

  Llegint aquestes notícies em vé al cap una pel·licula: The wind that shakes the barley de Ken Loach. Policies que intimiden i fan befa de la llengua, noms o tradicions dels indígenes.

  Ben mirat, són una fàbrica d'independentistes.

   

 • jordi_gorri 644 6

  Perdoneu la vida, defensors del poble... Però per començar,esteu donant per segur que tothom al País Valencià sap valencià. Més encara, esteu prenent com axioma que el castellà no és una llengua que mereixi ser parlada en aquesta regió. I les dades indiquen que ni la meitat de la població és capaç de parlar-lo correctament. Viqupèdia:   " Quina llengua utilitza a casa?"
  Sondeig de la Generalitat a la zona de predomini lingüístic oficial valencià [ 7 ]
  Ús Castellano Valencià
  Sempre 48,1% 32,6%
  Generalment 4,4% 2,5%
  Més que l'altra llengua 2,0% 1,3%
  Indistintament 6,2%
  Altres idiomes 2,9%

  Els pobles els formen els ciutadans, i invocar la colonització mental, al respecte al país i altres, em sembla francament un raonament fora de qualsevol plantejament democràtic, o potser parlem en iber, o en visigot, per respecte als nostres avantpassats?
  Per acabar, simplement dir que em sembla lamentable, francament d'una baixesa moral esborronador, titllar-me d'imperialista o franquista, per defensar el dret que es parli / respongui en una de les dues llengües oficials de la regió, i més sent una la llengua oficial de tota la nació. Defenseu que només es parli en valencià, marginant VALENCIANS I VALENCIANES que no el parlen, i no per això són menys valencians o alacantins....

   

  I SÍ, realment em sembla molt mal educat respondre en una llengua que un altre no comprèn, el catalanoparlant sí que sap castellà, i no al revés. Un exemple molt clar: us ve un francès, que saps que sí que sap la vostra llengua, i es nega a parlar-te en ella, i quina, li truqueu feixista o imperialista?

   

  Es més, espero que aneu a Irlanda, amb el nostre súper anglès, i us parlin en gaèlic, a veure què dieu de l'educació y el respecte.

  Seny, per favor...Sentit comú, respecte... I deixa't de colonització ideològica i de respecte al poble... El poble som tots, no només els nazionalistes que aneu a salvar-lo.

  • __24099__ 311 6

   T'has perdut Troll?, el cami de sortida és dalt, a la dreta, una creueta roja.

   Vés a explicar-los allò de les "regions", dels "nazionalismes" , dels "valencians o alacantins", etc... a les cavernes blaveres i feixistes.

   Agur...

            

   • jordi_gorri 644 6

    Et poden semblar idees de troll, tal com dius, però el problemes és que som molts els que pensem així, saps? De fet, som la majoria, i només demanem respecte.
    Tu directament a tot allò que no sigui catalanista el menysprees, cosa MOLT lògic oi?

    Pots tenir les teves idees nacionalistes, comunistes, feixistes... El que siguis. Però t'agrairia que no rebutjos / insultis directament allò que no combrega amb els teus ideals.
    Ah, i per cert, que em dius de les dades? Són també de la meva caverna feixista?

    (de pas una altra pregunta, què et fa pensar que sóc un feixista? Perquè aquí m'insultes gratuïtament una cosa molt seriosa, i simplement perquè no segueixo les teves idees nacionalistes, i ja t'asseguro des d'aquí que sóc el més allunyat un feixista o nazi)

     

    Gero arte!

    • __24099__ 311 6

     No és que em semblen idees de troll, els trolls no tenen idees, els trolls son aquells qui com tu transgredeixen un forum que els és aliè per tal d'entrebancar-lo. Ets molt lliure de considerar el meu País, el País Valencià com una "regió" d'Espanya, de considerar "nazis" als nacionalistes, de negar el genocidi lingüístic del valencià o d'alegrar- te'n, d'utilitzar les dades resultants d'aquest genocidi com a argument per a continuar degradant, meinspreant i humiliant la meua llengua, el Català de València. Tot plegat, és el teu problema, però això si, no vingues al Racó Català a insultar-nos, els "nazionalistes" espanyols teniu tot un ventall de mitjans pròpis  on mai no se m'acudiria entrar-hi, són les vostres cavernes.

     Al País Valencià, el castellà l'heu imposat a sang i foc i tardarem més o menys, però l'acabarem foragitant, si és precís a sang i foc.

      

     Agur Troll. 

  • JordisDrake 291 6

   Anar a Irlanda i que et parlin en gaèlic seria quelcom que es podria qualificar de miracle. Van decidir que el seu fet diferencial era la religió per sobre qualsevol altra cosa, acceptant el bilingüisme anglès/gaèlic, que a la pràctica (com sempre passa) és l'extermini total de la llengua pròpia.

    

   Tu defenses, com a mínim,  la deixadesa en la defensa de la llengua pròpia. Si el colonitzador ha fet servir la violència per imposar la seva llengua, no passa res.

   Si durant tot aquest temps de colonització s'ha dedicat a espoliar econòmicament el país colonitzat, cap problema.

   I si amb aquests diners espoliats, ha construït un formidable aparell mediàtic amb el qual enverinar el país colonitzat per tal que renegui de sí mateix, cap problema.

    

   Educació "Y" respecte.

   Educació tu no en demostres gaire.

   I respecte ... "nazionalistes" no em sembla gaire respectuós, francament.

    

    

   I em pregunto ... ets un talp que descansa una estona de tanta sobredosi de "libertaz digital" ?

    

 • roureman 77 6

  No emboliques la troca company, llig bé la notícia dels policies. No crec que amb amenaces i acusacions de relacionar la parla amb ideologia aquests policies estiguen reflexant la seua ingènua desconeixença del català. Denúncies i tractes vexatoris com aquests són pa de cada dia als Països Catalans i només són el producte d'una realitat diglòssica -per dir-ho suament- insuportable per als qui volen senzillament viure la nostra cultura i llengua. Res més que això.

Fòrums

 • 8.483.425 missatges
 • 196.661 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums