Publicitat

Notícia

Puigcercós i Ridao guanyen els comicis d'ERC

Els candidats de Gent d'Esquerra, Joan Puigcercós a la Presidència, i Joan Ridao a la Secretaria General, han guanyat les eleccions internes d'ERC que s'han celebrat avui, en els què aproximadament 10.000 militants del partit estaven cridats a votar en aquest 25è Congrés Nacional d'Esquerra per decidir-ne President i Secretari General. La participació ha estat del 70.92% del cens electoral, 7.037 vots.

Això sí Joan Puigcercós serà el nou President amb 2.616 vots i només el 37.22% de suport, mentre que el segon en la carrera presidencialista ha estat Joan Carretero de Reagrupament.cat, amb 1.937 vots i un 27.56%. Ernest Benach d'ERC Futur ha obtingut 1.875 vots (26.68%) i Jaume Renyer d'EI, 569 vots (8.10%). Pel que fa a la Secretaria General, Joan Ridao ha obtingut gairebé el mateix percentatge, 37.52% i 2.636 vots. Rafael Niubò d'ERC Futur, 1.671 vots i 23.79%, Rut Carandell 1.384 vots i el 19.70% de suport, i finalment Uriel Bertran 1.294 vots i el 18.42%.

El frec a frec entre el candidat de Gent d'Esquerra i el de Reagrupament.cat a la Presidència, Joan Carretero, ha estat intens i constant, sobretot durant la primera meitat del recompte. De tota manera els militants republicans no han donat un triomf fàcil a Puigcercós i Ridao, i ara caldrà veure quina serà la composició de la nova executiva d'Esquerra, tenint en compte que la candidatura guanyadora només té el suport del 37% dels militants. Reagrupament.cat i Esquerra Independentista ja han avançat que no tenen intenció d'integrar-se a la nova executiva, així que l'organigrama es decidirà entre les dues candidatures oficialistes, Gent d'Esquerra i els "carotistes" d'ERC Futur.

Els resultats provisionals s'han pogut seguir només des de la web de Reagrupament (Presidència i Secretaria General), ja que la plana web d'Esquerra no n'ha informat fins al resultat final.
Publicitat

Opina

Configuració
 • Perot lo lladre (3743 missatges)

  La meva més sincera felicitació al PSC.

 • jordi92 (244 missatges)

  rabia , impotencia, desesperació

 • cathalà (17840 missatges)

   

  Catalunya ha perdut avui una altra batalla. Ha guanyat el PSOERC.

 • Perot lo lladre (3743 missatges)

  Com veieu, la majoria de la militància tenia poltrona, i l'han preferit a redreçar Catalunya

 • The Tower (1966 missatges)

  Algú ho ha de dir: FELICITATS!!!!

   

  Ara bé, s'ha de saber guanyar i perdre i entre totes les candidatures fer l'exercici de mirar d'entendre's per tirar amb més foça q mai el nostre partit.

   

   

  • elgranX (154 missatges)

   Felicitats per a alguns i tristesa per a molts d'altres. Cal respectar la decisió presa per la militància d'ERC, ara bé, per als que no hi militem o no hi militen(però que són nacionalistes i per tant la seva opinió és necessària) crec que l'opció de R Cat era la més desitjada.

   En fi...hi haurà de tot.

   Ha guanyat el continuisme, per ben poc.

 • grinfild Usuari sumador (21573 missatges)

  El que no entenc és quin anàlisi han fet els militants d'Esquerra, perden la meitat dels seus votants i segueixent votant a la opció continuista?

   

  Jo havia votat a Esquerra, des de fa uns quants anys que voto a CiU pq no m'agrada gens el tripartit i pel que sembla seguiré votant a CiU.

   

  PD: Creu-ho els dits pq el congrés de CiU vagi millor que el d'Esquerra.

 • JanJan (1325 missatges)

  Adeu Catalunya!

  Adeu ERC!

 • skapunk (76 missatges)

  Donem per closa l'ERC de Companys i Macià. Aquest partit de botiflers servils ja no mereix aquestes sigles (ara ja no les porta).

   

   

  Esquerra té d'independentista el que el PSOE té de socialista.

 • Segell (4150 missatges)

  a vore gent d'esquena i erc futur no en tenen que pactar amb reagrupament.cat per alguna cosa?

   

  es que tenen majoria? si es aixina no entenc molt comentaris de que ha guanyat no sé qui, o això és al congrés?

   

  poden pactar entre ells també...; explicar un poc

 • crani ranci (143 missatges)

  Estar clar, és l'hora de la Cup.

 • Urumea (829 missatges)

  No m'entusiasma, però era el millor que podia passar. Si arriba a caure el partit a mans dels frikis de'n Carretero ...

 • IGNASIcat (12142 missatges)

  PINTA MOLT MALAMENT EL FUTUR DEL PAÍS, SON ELS MATEIXOS GOSSOS PERÒ AMB ELS COLLARS CANVIATS.

  FELICITATS MONTILLAZP!!

  LA CRISI A CATALUNYA SERÀ MOLT FORTA A MÉS L'OPRESSIÓ ESPANYOLISTA SERÀ PITJOR NO HI HA ADREÇAMENT POSSIBLE. DEDIQUEM-NOS A UN ALTRE COSA I DEIXEM-NOS D'IMPOSSIBLES INDEPENDENTISMES, LA GENT PENSA MASSA EN ELLS MATEIXOS I MOLT POC EN EL PAÍS. LO D'ERC  MALA MALA MALA MALA NOTICIA ESTEM VENÇUTS PER LA POR. I ESPERA'T QUE A CAN ERC S'ESPERA UNA BONA TORMENTA (POSSIBLE ESCISSIÓ??) ENTRE PLATAFORMES I CANDIDATURES

 • Squall21m (276 missatges)

  Ha guanyat el PSC-PSOE i han perdut ERC i Catalunya. ERC perdrá entre 7-8 escons a les proximes eleccions. Som molts els que estem cansats del trispartits.

 • baró (4455 missatges)

  No entenc que fa que tants militants d´erc hagin votat continuisme i tota la vergonyosa cupula que ha fet que caiguessim en picat els últims anys per ineptitud i egoisme...

  Suposo que m´estic enganyant i ja no tenen la independència co a objectiu.

  En fí, quina puta merda de partit.

  I ara qué? tot igual no?

  Seguir xupant la polla del psoe i cobrant 4 euros de erda per seguir fent campanyes de merda i seguir pagant als enxufats de merda ...

  Quina pena .

  Personalment passo d´erc desde aquest moment , no de la gent de r.cat i ei que han demostrat que valen i molt.

  Ara bé el meu vot l´han perdut (sí, encara els votava).

  La covardia i el messellatge han vençut, quina tristor... 

 • Zonni Usuari sumador (785 missatges)

  Tampoc li vindra mal a ERC un temporadeta a l'oposició, per a que es lleven la poltrona.

 • Squall21m (276 missatges)

  L ' independentisme ha quedat tocat.

 • seti (21 missatges)

  La meva més sincera felicitació al Esquerra, a TOTS els seus votants i els seus militants siguin del corrent que siguin. Ara cal unitat i fermesa.

  La meva repulsa als antipatriotes que vomiten bilis contra Esquerra. Sou l'autèntic cancer contra l'independència de Catalunya. Jo mai vomito ni contra CiU, ni les CUP, ni cap altra força política que defensa Catalunya. Començo a sospitar que els grans tentacles de l'espanyolísme financen algún d'akests supossats patriotes, si no no s'entèn...

   

   

   

   

  • cathalà (17840 missatges)

   Siguem positius. Visca Esquerra, el millor partit de tots. Visca Joan Puigcercós, el gran líder que arrabassarà l'hegemonia als socialistes. Visca Joan Ridao, la intel.ligència posada al servei de l'independentisme. Visca José Montilla, el líder moral d'Esquerra.

   Visca el PSOE-PSC-erc!!

  • joan cf (2212 missatges)

   Be. potser no tots els finança l'espanyolisme, hi ha gent que també fa la feina gratis al Duran i Lleida i al Mas.

   Però està clar que durant uns dies tota la premsa sociovergent ha dedicat per a mal les seves portades a ERC (Vanguardia, Avuis i Periódicos)

    

    

 • Xté (809 missatges)

  amb quedo amb la idea de canvi tranquil. Podrieu començar a pensar en Carretero per la candidatura a batlle de l'ajuntament de Barcelona. l'hereu caurà i Barcelona és una plaça molt inportant que us pot ajudar a arribar a la Presdència de la Generalitat.

 • Daniel1714 (2168 missatges)

  Molts dels comentaris aquí vessats són fruït de poca maduresa democràtica i fets per una gran majoria que nio tan sols sou militants.Llàstima que no sapigueu acceptar la desició lliure i democràtica dels que tenen dret a vot, els militants d'ERC.

  Deixeu treballar al partit en pau, i a veure cap on va el vaixell.

  De totes maneres, si no us agrada, sempre podeu entrar a militar i mirar de canviar el que no us agrada des de dins...QUE ÉS DES DE ON S'HAN DE FER LES COSES!!!!.

  Fàcil és fer la crítica des de fora.

  Molts del nosaltres treballem per canviar el que no ens agrada, però de ben segur que les crítiques que feu, (cap de constructiva),ajuda a la moral dels que ens hi deixem moltes hores, per aconsseguir la llibertat del nostre País.

  Personalment confiu en el bon fer d'en Joan per entendres amb en Joan, i que el resultat sigui el milor pel País.

   

  Una mica de paciència...

  • jordisc (52 missatges)

   Tot això que tu anomenes "comentaris poc madurs" o "crítiques no constructives" tenen un nom: LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ.

    

   Ningú ha dit que no accepti la lliure decisió dels militants d'ERC, només donem valoracions pròpies i subjectives de la situació.

    

   I per cert, si només es pot parlar d'ERC des de dins, m'has ben fotut, perque per criticar al PP m'hauré de fer de las nuevas generaciones, i ja fa anys que no porto el pentinat amb la ratlla al costat...

 • sardanista (2850 missatges)

  Mala notícia. Continuo sense poder votar-los. Què hi farem? Tornaré a votar CIU, que almenys no enganyen. Ells almenys no s'amaguen de no ser independentistes i de tant en tant en tant l'encerten.

   

  Els propis militants d'ERC han sentenciat la mediocrització del seu partit i uns quants anys de marginalitat i sucursalisme espanyolista del PSOE-PSC i, això sí, poltronisme.

 • Miquel Sola Suris (1123 missatges)

   

  Tota aquesta gent que va dient que l'independentisme a mort amb la victòria del Puigcercos, es que no l'entenc, primer de tot l'independentisme no recau a cap partit, sinó que recau a la mentalitat de les persones, a la gent del poble i no pas als partits. A Catalunya tenim els mateixos independentistes ara, que havans que guanyes el Puigcercos.

   

  També s'ha de dir que no tot queda amb aquesta votació de dissabte, ara toca el congres i es allà on tots els militants hauran de decidir la línea real que ha de portar el partit els pròxims quatre anys, i en aquest cas Puigcercos no té una amplia majoria de suport com per estar del tot tranquil. S'ha de deixar passar el temps i veure com tot això evoluciona i no es gens bo començar a criticar a tort hi ha dret a ERC per haver triat uns líders pels propers quatre anys.

   

  Personalment no volia que guanyes el Puigcercos i tampoc el Ridao, tenen una estratègia personal i uns objectius personals que no em fan el pes, però el partit no es només ells dos, son prop de 10.000 militants arreu dels Països Catalans que tenen dia rere dia la paella pel mànec. ERC en el fons sempre tindrà l'independentisme com a objectiu final i tots els que diuen que ERC i PSC no tenen diferències, millor que s'ho facin mirar.

   

  Com e dit molts cops, el que ens cal realment es sumar independentistes i no dividir o restar, per tant ara el que cal després del congres es buscar unió dins el partit i després anar a buscar treballar conjuntament amb CUP, CIU RC... Només amb l’independentisme unit aconseguirem la victòria!

   

  Abeura que tal va el congres de CIU, espero que els Convergents apostin pel dret a decidir, crec que això serà un gran pas cap a la sobirania absoluta i també serà un gran pas per un futur govern entre CIU i ERC ja que els d'Esquerra van dir que anirien amb aquells que volguessin anar més enllà de l'autonomisme, doncs si CIU es manifesta com a tal, aquí ja no hi ha excusa que valgui!

   

  SOMI DONCS A BUSCAR LA INDEPENDÈNCIA!! I sobretot més vots a ERC, més vots a CIU, més vots a la CUP més vots a RC. en definitiva sumar i no pas restar!!!

   

  VISCA CATALUNYA LLIURE!

  • Segell (4150 missatges)

   bon comentari company, un poc més dalt feia referència crec al congrés i als pactes; hi ha molt catastrofista; jo per lo menys no estic informat de com funciona ERC i per això preguntava però no he trobat cap resposta i si moltes ploreres

 • -marta (883 missatges)

  sembla ser que el que ens queda és: RESAR

   

  (tot i que, qui sap?, encara ens endurem una sorpresa)

 • borgg (646 missatges)

  bé amics,

   

  arribats en aquest punt algú em pot explicar la diferència entre ERC, CIU o el PSC?

   

  per mi son la mateixa opció, el mateix partit,

   

  la clau radica en no caure en lo fàcil: estic decebut amb ERC, doncs votaré CIU

   

  que potser hi ha alguna diferència?

   

  cap ni una! boicot a partits sucursalistes, cagats, i arreplegats!

   

  l'únic que s'aconsegueix donant suport a aquesta mena d'estrategies es que si el ciu té més vots continui igual sent uns cagats i uns regionalistes que "es volen integrar bé dins espanya"

   

  a la merda!!

Publicitat

Fòrums

 • 5.144.528 missatges
 • 191.384 temes
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat
Publicitat
Publicitat