Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. Monday, 31 de març de 2008, 17:00

ERC ofereix 3 senadors a CiU perquè pugui formar grup propi al Senat espanyol

Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat avui al migdia que ha ofert tres senadors al grup de CiU al Senat espanyol perquè la federació nacionalista tingui la capacitat per a crear-hi un grup propi i pugui així "defensar millor els interessos del país". Així ho ha confirmat la portaveu d'ERC Marina Llansana, que també ha dit que ERC votarà en contra de José Bono com a president del Congrés espanyol per la seva "catalanofòbia", i a favor de la resta de la mesa.

CiU encara no ha respost l'oferta, però tot fa pensar que l'acabarà acceptant. Així mateix sobre la taula hi ha la possibilitat que la federació nacionalista dugui a terme un procediment semblant al Congrés espanyol, on ERC disposa de només 3 diputats. Allà CiU podria cedir temporalment 2 diputats als republicans per a formar grup propi, si aquesta fos la seva voluntat. Aquest extrem però encara no està confirmat. A part CiU ha anunciat avui que no votarà tampoc a favor de José Bono com a president del Congrés, tot i que Duran no ha confirmat si finalment el seu grup hi votarà en contra o s'abstindrà.

L'abstenció de CiU possibilitaria l'accés de Bono a la presidència del Congrés espanyol, fet que no es donaria en cas que hi votés en contra, a jutjar per l'aritmètica de la cambra baixa. Tenint en compte que el PSOE ja ha anunciat que cedirà un dels seus llocs al PNB i un altre a CiU, sembla probable que finalment l'opció de CiU sigui l'abstenció, tal i com defensa Duran, el cap de llista del partit a Madrid.

Envia Corregeix

1583 lectures   4 comentaris

les notícies més...