Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. Friday, 30 de June de 2006, 08:00

El Síndic de Greuges demana a València que respecte la llengua

Publicat per Oscar lo Roig
parla, català, llengua, catalana, cultura, imposicions, genocidi, lingüístic, lliure, parlarEl Síndic de Greuges ha exigit a l´Ajuntament de València que distribuïsca tota la seua documentació ( Butlletins, tríptics ) en ambdòs llengües, i no només en castellà com té lloc actualment.

La Síndica Emilia Caballero s´ha pronunciat arran de les denúncies d´un ciutadà que va reclamar de forma constant l´imprés en valencià sobre les tributacions, i que va ser resolt de forma burda: amb una traducció feta en un full mecanografiat. Posteriorment, el mateix ciutadà va denunciar la manca d´eixe tipus de publicacions en valencià, tot infringint la llei i els drets lingüístics dels valencianoparlants.

Caballero, finalment, ha considerat necessari arribar a polítiques que possibiliten una autèntica normalització de la nostra llengua i una situació d´igualtat. No obstant això, cal recordar que aquesta reclamació només té caràcter de recomanació, per la qual cosa, la darrera paraula sembla tindre-la el consistori valencià.

Envia Corregeix

2867 lectures   2 comentaris

les notícies més...