Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Oberta a França la primera oficina de la banca islàmica, i se n'obriran 20 més en un any

__28966__4.019 8👍 8.405

La banca islàmica ja penetra a França

Està previst que durant el 2016 s'hi obrin més de 20 entitats de crèdit que segueixen la xària

Imatge d'un banc
 

La "start-up" NoorAssur va obrir divendres passat la seva primera agència a Chelles (demarcació de París). Una start-up és una empresa de nova creació que es troba en fase de desenvolupament d'un producte i de recerca de mercat. A Europa en neixen a diari.  Quina és, doncs, la singularitat d'aquesta? Que està especialitzada en finançament creditici islàmic.

Aquest tipus de finançament es regeix per la llei divina de la xària. Prohibeix l'especulació, les taxes d'interès (considerades usuràries) i el finançament de productes qualificats com "haram", pecaminosos, entre els quals hi ha l'alcohol, el tabac, l'armament, les càrniques derivades del porc i la pornografia.

Els seus principis bàsics de gestió són la "moucharaka", és a dir, el fet de compartir entre el creditor i el prestatari els guanys i les pèrdues que resultin de l'operació, i l'obligació d'invertir en l'economia real.

Des de la seva creació, el sistema de finançament islàmic ha conegut un creixement espectacular. Tant el Fons Monetari Internacional, com altres organismes financers internacionals estimen que els recursos d'aquest tipus de banca s'han multiplicat enormement en el període 2003 a 2013, en una progressió del 16% cada any.


Actualment es calcula que ultrapassen els2000 milions de dòlars. Més de 40 milions de persones en són clients a tot el món. Una xifra que segons els experts es doblarà en pocs anys. El Golf Pèrsic amb un 60%  d'implantació, és el lloc on la banca islàmica opera més correntment.  A Occident, la majoria dels seus usuaris són musulmans.

Fins ara, NoorAssur només oferia els seus serveis per internet.  Amb l'obertura de l'agència parisenca la seva presència esdevé també física. I ja ha anunciat que durant el 2016 s'expandirà per tot el territori francès amb una vintena d'agències més.  Amb més de 3000 clients (el 95% particulars) i una facturació de 7 milions d'euros, el seu director Mourad Chabchoub creu que ha arribat el moment de fer aquest pas.
 
Per ara, la companyia només preveu crear productes d'inversió financera i assegurances (en col·laboració amb Swiss Life), però ja té previst expandir-se al sector dels comptes corrents i d'estalvi. Els establiments de Noor Assur incorporen una sala de pregària a totes les seves oficines de gestió.  

http://societat.e-noticies.cat/la-banca-islamica-ja-penetra-a-franca-96632.html

Respostes

Configuració

Fòrums

  • 9.983.336 missatges
  • 245.414 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats