Registrar-se
Recorda contrasenya

fòrums -> Actualitat

L'ANC fa públic el recorregut de la "Via Catalana"

14789 lectures   727 respostes

Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/4126953/20130619/recorregut-cadena-humana-lonze-setembre-public.html

 

El recorregut de la cadena humana de l'Onze de Setembre ja és públic

Enllaçarà desenes de municipis del Principat entre el Pertús i Alcanar

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural ja han fet públic el recorregut de la cadena humana per la independència que organitza per a l'Onze de Setembre vinent. La cadena enllaçarà el Pertús (Alt Empordà) amb Alcanar (Montsià), passant majoritàriament per municipis arran de la costa i per unes quantes capitals de comarca, com Figueres, Girona, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, el Vendrell, Tarragona, Reus i Amposta, i farà un recorregut per dins de la ciutat de Barcelona, passant per uns quants carrers principals, com la Diagonal, i recorrent la Ciutat Vella (plaça de Sant Jaume inclosa) i l'Eixample, entre més barris.

Aquests són els municipis per on passarà la cadena humana: El Pertús, la Jonquera, Pont de Molins, Figueres, Bàscara, Orriols, Bàscara, Sarrià de Ter, Girona, Fornells de la Selva, Tordera, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Badalona, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Cervelló, Vallirana, Cantallops, Vilafranca del Penedès, l'Arboç, la Gornal Bellveí, Creixell, Clarà, Torredembarrà, Altafulla, Tarragona, Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, L'Hospitalet de l'Infant, El Perelló, l'Ampolla, l'Aldea, Amposta i Alcanar.

L'ANC ha activat la web via.assemblea.cat, amb informació sobre l'anomenada 'Via Catalana', que ja té l'etiqueta #viacatalana a Twitter. Ben aviat s'hi podran fer les inscripcions per a poder formar part d'algun dels diversos trams de la cadena humana.

Amb quins criteris s'ha triat aquest recorregut?

L'ANC ha explicat per què s'ha triat aquest recorregut, que passa sobretot per comarques litorals, deixant de banda comarques interiors, pirinenques i de ponent, i tampoc allargant la cadena humana cap a Catalunya Nord i al País Valencià. 'És la columna vertebral dels Països Catalans, seguint l'antiga Via Augusta. Així la gent del País Valencià i Catalunya Nord, tot i ser dia laborable, podran continuar el recorregut pel seu territori. Les Illes Balears podran realitzar actes en paral·lel de manera simultània', explica l'entitat.

També diu: 'Les vies emprades són de fàcil accés per a la majoria de la població i presenta un recorregut bàsicament pla i lineal, assequible per a les persones amb mobilitat reduïda; arriba al gruix de la població i, especialment, a les zones on hi ha més gent a sumar i a implicar en el procés'. A més, diu l'ANC que d'aquesta manera es garantirà la mobilitat de vehicles que van a o vénen d'Europa, sense interferir en la seva activitat normal. I finalment apunta que 'segueix el recorregut d'exemples clars de la manca d'inversió de l'estat espanyol en infraestructures a Catalunya, com la N-340, la N-II i el corredor mediterrani ferroviari.'

 • la gent més conscienciada hauriem d'estar atents cap a l'agost per si cal esborrar-nos del tram on ens em donat d'alta si veiem que els trams del voltant estant tots ben plens i apuntar-nos a trams que no s'estiguin omplint.

   

   

 • Obertes les inscripcions! És molt important que feu pedagogia amb els vostres familiars, amics, coneguts... Que cal apuntar-se per la web! Si pot ser, abans del 28 de juliol

   

  Les inscripcions individuals poden ser fins a 5 persones, grups més grans es registraran com a entitat. Si pertanyeu a qualsevol entitat (partit, sindicat, coral, grup excursionista, Òmnium, AMPA, etc.), intenteu fer grups i inscriure aquests grups, també us ho passareu millor a la cadena!

 • Precisament per ser l'onze de setembre, probablement no em podré desplaçar a la cadena. Passarà a 300 metres d'on seré —sota l'Arc de Triomf de Barcelona—, però no sé si tindré un moment lliure, alguns ens hi haurem de quedar perquè altres hi puguin anar. De totes maneres, en aquella zona, calculo que estarà molt atapeïda.

 • No se a vosaltres però a mi no hem fa la inscripció, quan selecciono el tram i poso la merda del CAPTCHA dels collons (com els odio), i li dono a desar, es queda pensant una eternitat i res, ja van dos cops, suposo que estarà saturat.

  Per cer al cognoms dels acompanyants, tampoc deixa posar espai entre els cognoms.

 • Quan t'hi inscrius i dius el tram on aniràs, ja és definitiu? Ho dic perquè llavors m'esperaria fins al últims dies i m'inscriuria als trams més buits (si és que en queda algun).

 • 14789 lectures   727 respostes

  xarxes socials