Registrar-se
Recorda contrasenya

fòrums -> Campanyes i projectes

Alerta! Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Ara parlem nosaltres ! Assenyalem els culpables !

1996 lectures   81 respostes

Ara parlem nosaltres !

 

L'arribada al govern de la Generalitat de Catalunya de CIU encapçalat per Artur Mas, ha estat duent a la pràctica un brutal programa de retallades socials i repressió contra les protestes sense precedents. Els convergents han posat les institucions autonòmiques a disposició de les classes dominants i des de la seva arribada al poder han governat contra la majoria de la població.

 

 

L'executiu d'en Mas ha desmantellat els serveis públics amb greus retallades en educació i sanitat i amb l'augment dels preus dels transports públics. A més a més, han estat uns ferms aliats de la dreta postfranquista i anticatalana (PP) (aliats seus al Parlament de Catalunya) i han donat suport a la reforma laboral i a l'amnistia fiscal, de la mateixa manera que van fer costat a la polítiques antisocials del PSOE.      

Un cas extrem d'aquesta manera de fer política al servei del interessos particulars és del conseller de Sanitat, Boi Ruiz, un empresari de la sanitat que ha executat l'atac més dur que recorda aquest servei públic bàsic: tancament de CAPs, plantes i quiròfans, comiadaments de treballadores, que ja han han provocat morts per manca d'atenció...  Tot amb l'objectiu d'afavorir les mútues privades, per a les quals s'obre un gran camp de negoci.      

L'acció de govern de CiU amb el suport del PP està generant un gran malestar i descontent al carrer i davant la protesta popular la seva resposta ha estat la repressió i la criminalització contra tota resposta, encarnada en el rostre de Felip Puig, responsable del desallotjament de Plaça Catalunya i de les indiscriminades càrregues del Mossos d'Esquadra del dia del vaga general, que han deixat nombrosos ferits (amb pèrdua d'ulls inclosa) i que ara amenaça amb la detenció preventiva d'activistes i la restricció de drets fonamentals com el de reunió i manifestació i la llibertat d'expressió.      

Per tots aquests motius Endavant (OSAN) impulsa una campanya amb l'objectiu de denunciar les polítiques antisocials del govern autonòmic de Convergència i Unió que apuntarà directament a tres dels seus màxims responsables: Artur Mas, Boi Ruiz i Felip Puig.  Al llarg dels propers dies aquesta iniciativa arribarà als carrers i les places del Principat.      

Endavant (OSAN) vol fer especial èmfasi en el fet que aquests tres polítics són el braç executor al Principat de les polítiques neoliberals que marquen la Banca, la Patronal i la Unió Europea. Per això, fer front al govern de CiU és fer front al capitalisme.

    

 •  

  Prou repressió ! Defensar els nostres drets no és cap delicte !

   

  Dijous 19 d’abril han estat detingudes 4 persones a Barcelona i 2 persones a Tarragona, una d’elles militant d’Endavant (OSAN). Aquestes detencions s’emmarquen en una operació repressiva relacionada amb la darrera Vaga General i evidencien que tal i com va passar durant la jornada de vaga els cossos policials desplegats als Països Catalans continuen jugant el seu paper de protectors del capital.

  Des d’Endavant (OSAN) volem mostrar el nostre suport als detinguts d’avui, als tres empresonats i a la resta de detinguts i detingudes d’aquesta onada repressiva que vol legitimar unes reformes normatives que degradaran encara més els nostres drets civils fonamentals com són el de manifestació i reunió.

   

  Totes les persones oprimides tenen el dret a la rebel·lió i a l'autodefensa. La lluita popular del 29M és la legítima i necessària resposta a la socialització de les pèrdues i la privatització dels guanys.

  Per tot això, exigim la posada en llibertat immediata de totes les persones detingudes i o empresonades arreu dels Països Catalans a conseqüència de la jornada de vaga del 29M.

  Perquè al capitalisme no se’l reforma, se’l destrueix, ens calen tots els esforços per aconseguir una vida digna! Perquè la lluita és l’únic camí!

   

  Endavant (OSAN) 19 d'abril de 2012 

   

   

  Animen a tota la societat a participar de les properes mobilitzacions en defensa dels nostres drets i per demanar la posada en llibertat de les companyes detingudes i empresonades.

  Aprofitem per recomanar-vos:

  No ens fan por. Ens fan vergonya
  Article de Josep Maria Martorell, militant d’Endavant (OSAN) Tarragona

  Publicat a pobleviu.cat

   

 • Des d’Endavant (OSAN) volem mostrar el nostre suport als detinguts d’avui, als tres empresonats i a la resta de detinguts i detingudes d’aquesta onada repressiva que vol legitimar unes reformes normatives que degradaran encara més els nostres drets civils fonamentals com són el de manifestació i reunió.


  Concentracions de rebuig a la repressió policial i política:

   

  • Sabadell. A les 20.00h davant la Seu de CDC.
  • Montblanc. A les 19.30h a la Plaça Major.
  • Reus. A les 20.00h a la Plaça Mercadal.
  • Tarragona. A les 20.00h a la Plaça de la Font.
  • Valls. A les 20.00h a la Plaça del Blat.
  • Vilafranca del Penedès. A les 19.00h davant l'Ajuntament.
  • Girona. A les 20.00h a la Plaça del Vi.

   

   

  • Aquest diumenge, els grups de suport als presos (Dani, Isma i Javi), han convocat una manifestació a les sis de la tarda a la Plaça Catalunya de Barcelona.

xarxes socials