Publicitat
Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Escola laica de Barcelona contra la sexualitat

Hem de vestir als joves?
Si
41 (56.16%)

No
32 (43.84%)

Cat Atònic (387 missatges)

Ja fa temps que una moda entre nois i noies de 13 anys, vestits de raperos de moda americans i de mini-Jennifers Lopez són material de conversa. "Com creix aquest jovent" Noies de 13 anys marcant els pits i ensenyant el tanga, nois ensenyant els calçotets i els braços d'hores de gimnàs (hores sense llegir ni culturitzar-se)

 

Doncs bé, aquesta escola prohibeix l'entrada als nens que porten samarreta sense mànigues, que ensenyin els calçotets i a les noies que ensenyin tanga. I a tots, ara en ple estiu, portar pantalons per damunt del genoll.

 

Aquesta escola és famosa per ensenyar el català en temps de franquisme i ser un referent d'educació per a molts laics, progres i hippies.

 

 

Respostes

Configuració
 • Cat Atònic (387 missatges)

  Bé no he dit que aquesta norma va dels més petits als més grans per igual.

 • lydieta (9052 missatges)

  És un tema complicat, s'haurien de fer moltes matitzacions, no trobes? Per aquest motiu no puc votar.

   

  Des del meu punt de vista, allò d'ensenyar tangues em sembla una bajanada, però perquè jo ho concep així. També trobe que serà bastant incòmode dur els pantalons per baix del cul i ensenyar els calçotets; però és moda i una concepció de vida que jo no entenc perquè no la visc.

   

  El que sí que trobe MOLT exagerat és que els xicots no puguen anar sense mànigues o que ningú puga anar amb uns pantalons més curts. Val, ensenyar el tanga em sembla una vulgaritat corregible però d'aquí a prohibir les samarretes de tirants n'hi ha un tros.

  • Cat Atònic (387 missatges)

   Jo penso que no se'ls ha de prohibir, és més. Deixar que vagin com vulguin però explicant quin tipus de gent va amb aquestes pintes i quines són les conseqüències.I quin és el motiu, clarament, tenir relacions sexuals i dubto que la majoria d'aquesta gent en aquesta edat estigui preparada per això.

    

   Jo no sé si és èticament correcte que els nois/es de 13 anys mostrin la seva sexualitat, però crec que només l'haurien de mostrar entre ells i no de forma pública.(Cosa impossible si parlem de la roba)

    

   Jo he tingut 13 anys i evidentment que ja era sexual i no volia que ningú m'ho prohibís. Potser les meves pintes punkys de l'època era una forma de provocar.

   • lydieta (9052 missatges)

    No, si no he dit res de prohibir. Dubte. Sí que em sembla totalment vulgar que s'ensenye el tanga, em fa fàstic perquè una dona és més que això... Però potser amb la prohibició incrementaríem molt més el fet en sí: prohibeix una cosa si vols que es propague.

     

    Continue tenint confiança en els pares; són ells qui han de guiar els seus fills. Jo he anat vestida com m'ha donat la gana, de molts estils diferents i els meus pares no m'ho han prohibit. Però mai he ensenyat la meua sexualitat perquè no em venia de gust. Ma mare sempre m'ha dit que és molt millor insinuar. I m'alegre que m'ho haja transmès.

 • nan roig (1704 missatges)

  Jo pens que a les escoles s'ha d'implementar l'uniforme, pel simple fet d'eliminar les desigualtats. Els al·lots no van com volen, sinó com el poder adquisitiu dels seus pares els hi permet. I això inevitablement (els infants poden ser molt cruels) genera que hi hagia els "guais" i els marginats. Tos iguals i a fer punyetes.

 • wik (16340 missatges)

  marcar uns patrons d'indumentària és anar "contra la sexualitat"?

 • Cat Atònic (387 missatges)

  l'uniforme seria qüestió del molt poc temps que unes escoles triessin una marca o una altre o que empreses se'n beneficiessin i hauria pares que no podrien comprar vestits cars.

   

  Us he de recordar els llocs que estan obligats els uniformes i quin tipus de gent hi ha allà?

  • JordiTM (14803 missatges)

   Els llocs on porten uniformes, els de classe alta, són per tenir un element distintiu de classe.

   Però el que aquí es pot plantejar és el concepte de roba de l'escola, que bé podria ser una samarreta amb el logo de l'escola i uns pantalons cómodes. Allò ideal seria que l'escola es fes càrrec d'aquesta roba i que als pares els hi sortís gratuït. Es podria socialitzar la roba d'un any per l'altre, com ja es fa amb els llibres.

  • Sargantanna (3127 missatges)

   A les escoles del tercer món, ón els nens sovint han de faltar a classe per treballar i ón esta tot pagat per ONG's van amb uniforme.

  • zoe (26614 missatges)

   Això no té per que ser així, a Veneçuela l'uniforme obligatori per a les escoles públiques (les privades van al el que trien ells) és pantaló blau marí i polo del color assignat al grau que estudia el nen (primària blanca, eso blau celeste i batxillerat caqui) així els podran comprar tant les famílies pobres com les no tan pobres, el pantaló pot ser de polièster, de jean o de la roba que sigui i la samarreta, sempre polo, no importa la marca, pots portar una tommy hilfiger o una dels xinesos.

    

   Però clar, amb la màfia que tenen aquí amb els llibres escolars, no vull ni imaginar-me la que es muntaran amb els uniformes

 • MarcMerlí (866 missatges)

  El problema va més enllà.... estem parlant d'un tema de model de societat, de com es veuen els nois i les noies a sí mateixos i quins són els seus referents...

   

  Potser si Joyce fos més popular que Beckham, els nois anirien vestits d'una altra manera, i si en ves de la Lady Gaga les noies es fixessin en Agatha Christie...

 • requiem (18243 missatges)

  Em sembla bé la mesura. No crec que t'hagin de dir com has de vestir, però una escola t'ha d'ensenyar i t'ha d'educar, per a això serveix. Segurament ho apliquen dient "ho fas i punt", aquest no és el camí, però si s'explica bé em sembla fantàstic. Potser al Batxillerat em sembla abusiu, però la resta em sembla perfecte. És ben senzill, quin model de societat volem? Una amb dones que es venen al millor postor i amb homes rucs que segueixen modes absurdes per ser el cap de colla?

 • Gesta_Comitum (24322 missatges)

  Parles del Sunión?

  perque si és així no m'estranya, allo es can fatxa.

   

  Una amalgama de federalistes del PSC i Ciueros caducats.

   

  Algú que ho coneix.

 • Alex Haixix Usuari sumador (63069 missatges)

  A mi el tema dels uniformes escolars tota la vida m'havia semblat un endarreriment i quelcom del passat, ara cada dia estic més convençut que imposar l'uniforme a totes les escoles, públiques i privades, seria positiu. Un uniforme no té per què ser ni car ni elitista.

   

  I els calers que les famílies s'estalviarien en robetes variades compensaria sobradament la despesa en uniformes. I fins i tot es poden subvenciar aquests uniformes en els casos de famílies amb economies precàries.

  • __24744__ (27971 missatges)

   Doncs sí, el problema és que com que els únics uniformes que es veuen són els de cole "elitista" tenim la sensació que uniforme = camisa i corbateta + pantalons curts per als nens i armilla i faldilleta per a les nenes, però si ho volguessim podria ser ben diferent.

  • Estol (9043 missatges)

   jo també pensava que eren un obstacle, però cada dia els veig més necessaris. Perquè estem arribant a uns extrems en que una mare vesteix a sa fillade 10 o 12  com una noia de 18 i a sobre li diu allò de ja veuràs com tots es fixen en tu...

   • Alex Haixix Usuari sumador (63069 missatges)

    I no només això, sinó les frustracions i els greuges comparatius que es poden donar entre nanos que els seus pares poden i volen comprar-los tots els modelets que vulguin mentre altres companys han d'anar amb roba més modesta...

     

     

    Estol escrigué:

    una mare vesteix a sa fillade 10 o 12  com una noia de 18 i a sobre li diu allò de ja veuràs com tots es fixen en tu... 

    a aquestes és directament per retirar-les la custòdia dels fills...

    • Estol (9043 missatges)

     Alex Haixix escrigué:
     Estol escrigué:

     una mare vesteix a sa fillade 10 o 12  com una noia de 18 i a sobre li diu allò de ja veuràs com tots es fixen en tu... 

     a aquestes és directament per retirar-les la custòdia dels fills...

     quan comencem?

  • JordiTM (14803 missatges)

   És una qüestió de semàntica històrica, per l'herència d'aquest país; però oi que no et faria tant de mal a les orelles si algú et parlés de la roba de l'escola en compte d'uniforme?

 • __24744__ (27971 missatges)

  Per cert, crec que "sexe" no és apartat per aquest fil!

 • Gnyee (3975 missatges)

  Contra la sexualitat o contra el quillisme?

 • Queralt (5701 missatges)

  Hi ha moltes escoles que han de posar unes normes mínimes respecte al vestir dels alumnes per que malauradament hi ha molt poc seny dels pares en aquest sentit. És evident que segons quines samarretes/vestits de tires i quins pantalons curts/faldilles no son adients per anar a l'escola encara que potser ho puguin ser per anar a la platja...és una pena que sigui necessari haver de posar aquestes normes. 

 • __25637__ (7020 missatges)

  Jo hi estic d'acord,però com bé diu Queralt és una cosa que hauria de ser de sentit comú.

  I només passa en adolescents,a les biblioteques quan n'hi han examens vas a estudiar per exemple a les 8 del matí i et veus a varies ties que per la seua pinta probablement s'hauran alçat 2 o 3 hores abans només per a estar emperimfollant-se de dalt a baix.

 • JordiTM (14803 missatges)

  Jo he vist nens "disfressats" de Lating Kings a l'escola, nens de sisè. Una cosa és que el nen hagi de tenir la seva personalitat, però la seva personalitat no passa per imitar el model d'una banda que l'anul·la com a persona. I això és aplicable a altres tipus de modes.

  Ara bé, el tema no és senzill, ja que la prohibició explícita tampoc crec que aporti gaire a llarg termini.

   

   

  Per cert, el títol del fil què té a veure amb el tema?

 • Pius (5393 missatges)

  Els joves dels suburbis de Caracas ho degeneren tot.

   

  Ke pasa ermano

 • Pius (5393 missatges)

  Impressionant que ara l'esquerra raconaire sigui la menys llibertària i aposti pels uniformes.

   

  Allò que era de carques i antiquats. Mare de déu, el Racó fomenta l'escepticisme, perquè el que podies arribar a veure i el que veus ara...

   

  Ep!! I alerta, que en quatre dies serà de carques i fills de puta no voler uniforme! L'esquerra canvia d'opinió quan li dóna la gana i allò és el que passa a ser just, solidari, anticapitalista i bo. I allò que defensaven abans ja és dolent.

   

  Personalment, no m'agraden els uniformes ni tampoc els ramats de xai. Ni tampoc la regulació estricta. Cadascú ha de poder vestir al seu gust. Amb límits, es clar: vas a una escola i no a la platja. Vas a una escola i no a un càsting de pornografia ni d'anunci de Calvin Klein. Tot té límits...!

  • JordiTM (14803 missatges)

   EL que et fot és que l'esquerra raconaire no entri en els teus tópics de que són tots multicultis-xupi-guais.

   No s'ha de confondre mai esquerra amb hippiesme.

   • Gàrgola2 Usuari sumador (5613 missatges)

    Ben vist!

     

    Com els hi rasca no poder-nos titllar de giliprogres multicultis

   • Pius (5393 missatges)

    Sens dubte que alguns de vosaltres us acosteu més a l'autoritarisme que al hippyisme.

    • JordiTM (14803 missatges)

     Sí, fer anar als nens amb roba de l'escola per evitar o prevenir diferents conflictes és una mesura tan autoritària....

     • Pius (5393 missatges)

      Es clar, perquè que els papes no sapiguen dir que no als seus fills quan els demanen algo de preu desorbitat és una culpa de la resta de nens, els quals ho han de pagar no podent anar com volen. Perquè com que els papes no saben educar els seus fills dient-los que allò no, doncs res, tots amb uniforme.

       

      Es clar, perquè la culpa dels pares que no saben deixar de malcriar els seus fills s'ha de fer pagar a la resta de nens que tenen pares que sí que ho saben fer, i que han dit NO més d'una vegada quan se'ls hi ha demanat bambes de 150 euros...

       

      Perquè, es clar, tots sabem que a les escoles i instituts públics actualment hi ha baralles per aquestes raons. Jo fa poc anava a l'institut i no vegis com ens enfadàvem per aquesta raó...

       

      Als instituts, tots els que vesteixen de Maulet d'ESO no et pensis que ho fan perquè volen, eh!! Ho fan perquè els seus pares no els hi poden pagar Tommy Hilfigher... Pobrets, ells que voldrien anar Tommy i vesteixen "Burn the Empire" perquè no tenen altre remei... Bé, els farem anar amb uniforme que així estaran molt més contents!!!

       

      Perquè es clar, als instituts tothooooooooom demana als seus pares roba molt molt cara i els que no la porten no és perquè no la demanin sinó perquè els seus pares no se la poden pagar.

       

      Perquè es clar, en comptes d'educar el millor possible i esperar que la tonteria de la marqueta (que, si és que hi és, dura uns anys i així com arriba se'n va) se'n vagi, és millor tapar-ho i posar-los a tots iguals.

       

      Impressionant! Ara lu més revolucionari és l'uniforme! Com canvien, les coses! Fa quatre dies era de carques i ara resulta que els monjos han estat els més d'esquerres tota la vida!!!

       

      Amb una cosa tens raó: m'he equivocat al dir "l'esquerra" en general, perquè jo me'n considero. El que no em considero és d'aquesta extrema esquerra vostra que sempre necessita donar la nota. Quan la majoria s'ha sumat a estar contra els uniformes i la reglamentació absoluta, vosaltres heu de donar la nota demanant l'uniforme. Quan la majoria s'ha sumat a fer servir masculí i femení per no discriminar, vosaltres passeu a fer servir només el femení. Tot sigui no sentir-se de la multitud, poder donar la nota. Tot sigui poder protestar, perquè ho heu fet un hobby, anar a la contra. I això us dur a defensar qualsevol cosa depenent del que vulgui la majoria.

 • Vacomva... (2012 missatges)

  Em sembla perfecte, en certs llocs s'han de respectar certes normes

 • __25665__ (34186 missatges)

  És lògic. No es pot anar vestit de la mateixa manera a tot arreu. Les escoles són llocs on s'hi va a estudiar, a aprendre i a rebre ensenyaments (o almenys abans), així que si tu vols ensenyar els teus calçotets de 60€ o la teva super-mega-guai gorra de mercadillu o unes bambes d'aquelles que et costen una hipoteca doncs ho fas a casa teva, al carrer, amb els amics, però no a una escola.

   

  Algú s'imagina qualsevol polític anant a la Gene' ensenyant-hi els calçotets? O una policia ensenyant el tanga?

  • Nou Barris (8980 missatges)

   "una policia ensenyant el tanga"

   Home, no estaria pas malament...

    

   Bromes a part, al meu insti (des d'ahir ex-insti) això d'anar ensenyant els calçotets o anar amb samarreta de tirants mostrant lo quadrat que s'està ho feien els garruls i els pijoquillos.

   • __25665__ (34186 missatges)

    Sí, perquè després és això, qui va amb aquesta indumentària sol ser la població killa en el 90% dels casos.

     

    Jo quan vaig entrar a l'institut no se'n veia cap, però quan vaig ser a tercer i quart, la població killa va infestar tot l'insti. Ara no sé com estarà la cosa, però segur que no gaire bé.

     

    PD (edito): Benvingut al Racó!

 • Sargantanna (3127 missatges)

  Em sembla perfecte, de fet defenso que no hi hagi excepcions totes les escoles amb uniforme i prou.
Publicitat
Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 5.163.720 missatges
 • 192.130 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Publicitat
Publicitat