Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

petroli a Catalunya!

Respostes

Configuració
 • http://www.neaa.government.bg/?best-college-admissions-essay-zaoksky-adventist-university Best College Admissions Essay Zaoksky Adventist University. 7

  Potser hi hagi faltes

  (sense ganes de fer-me pesat però els pronoms febles...)

 • Dissertation Proposal Service Desk. 👍 198

  Només ens falta que Espanya ens xucli més recursos naturals bàsics per a la nostra autogestió, i que a sobre ens els cobri. Preferiria que no es descubrissin més pous als Països Catalans fins que siguem independents, no sigui que ens deixin secs abans d'hora.¬¬

 • http://kaiasand.net/writing-an-admission-essay-on-yourself/ Writing An Admission Essay On Yourself. 11

  Però a veure... poc petroli que tenen, i encara el venen?

   

  A fer com Escòcia. Tocar el tema butxaca amb el petroli i a confiar en la inteligencia dels votants...

  • http://www.essc.unt.edu/index.php?1196 Academic Project Project Help. 👍 1.064

   El petroli dóna per a molt amic meu.

   Sempre m'he preguntat per què els polítics catalans es passen la vida cridant pel pressupost i mai no esmenten els vostres drets sobre el petroli   caldria començar per allà, que els catalans tinguin consciència que el petroli és seu

   • Clinical Psychology Dissertation Funding. 👍 6.859

    zoe escrigué:

    El petroli dóna per a molt amic meu.

    Sempre m'he preguntat per què els polítics catalans es passen la vida cridant pel pressupost i mai no esmenten els vostres drets sobre el petroli   caldria començar per allà, que els catalans tinguin consciència que el petroli és seu

    Els polítics "catalans" (no crec pas que es mereixin aquest adjectiu) són uns inútils que han renunciat a defensar Catalunya en qualsevol camp. Si no són ni capaços de defensar les quatre obres d'art de la Franja que hi ha al museu de Lleida, com vols que defensin el petroli català?
    • Phd Thesis Poem. 👍 1.064

     i per què voteu per ells?

     més ben dit, aprofito per fer-te una pregunta ja que desconec absolutament l'estructura que té a Catalunya i els requisits exigits.

     què tan complicat és ser candidat a alcalde o president de la comunitat? quins són els requisits que s'han de complir?

     • http://talkingtech.net/mla-7-heading/ Mla 7 Heading. 👍 6.859

      zoe escrigué:

      i per què voteu per ells?

      Jo no els voto, em quedo a casa.

       

       

      zoe escrigué:


      què tan complicat és ser candidat a alcalde o president de la comunitat? quins són els requisits que s'han de complir?

      A veure, el sistema electoral espanyol (també en això Catalunya segueix els espanyols talment com un gosset) es basa en llistes tancades i circumscripcions àmplies. Això vol dir, per exemple, que a les eleccions al parlament "català" a la província de Barcelona un elector vota una llista d'uns 80 noms aproximadament. Això fa que els partits polítics no només tinguin un gran poder, sinó que són la clau del sistema, ja que són els qui decideixen qui va i qui no a la llista, i a quin lloc.

       

      El sistema de llista també és als municipis, amb el mateix resultat pel que fa al poder dels partits. Això fa que realment sigui impossible que hi hagi candidats independents (cosa que és possible a països de circumscripcions uninominals com els EUA o el Regne Unit). De fet, fins i tot hi ha diversos partits d'independents (fixa't en la contradicció).

       

      En fi, per no allargarme més, per ser elegit batlle (o president de la generalitat) o tenir possibilitats reals d'assolir un escó cal el suport total d'un partit polític (parlamentari). Perquè si no el tens no et queda més remei que marxar (com ha fet en Carretero) i mirar de crear e teu propi partit. Aleshores et toparas de cara amb el buit dels mitjans de comunicació, però això exigiria un altre missatge.

      • http://www.masterieg.uc.cl/dissertation-typing-rates/ Dissertation Typing Rates. 👍 1.064

       en USA hi ha candidatures uninominales?!!

       val, això que em expliques ho entenc, però la meva pregunta va mes allà, què necessites per formar un partit?

       a Veneçuela tenim les dues opcions, pots votar per la llesta o de forma uninominal, ho decideix l'elector a l'hora de votar i per inscriure la teva candidatura, només necessites un nombre de firmes estipulada per la llei, segons el càrrec al que et postulis, la resta dels requisits són mes que res formalitats, com temes d'antecedents penals, nacionalitat i aquestes coses.

       • http://context.upc.es/index.php?best-college-admission-essay-2013 Best College Admission Essay 2013. 👍 6.859

        No conec exactament els requisits per formar un partit o candidatura, ni tampoc crec que sigui exageradament complicat. El problema rau en els mitjans de comunicació (controlats fermament pels qui manen i molt donats a l'autocensura, per tal de no parlar d'allò que no toca). I si no tens mitjans de comunicació que parlin de tu, difícil,ent aconseguiràs finançament. En el fons crec que és un peix que es mossega la cua.

         

        El problema (tornant al que deies al primer missatge d'aquesta sèrie) és que la classe política catalana, en la seva immensa majoria, és tallada pel mateix patró. És a dir, que en determinades qüestions clau tenen el mateix pensament i la mateixa forma d'actuar.

        I una característica transversal a tota aquesta classe política és la renúncia a defensar els interessos de Catalunya quan això vil dir fer una referència explícita a la catalanitat: com a exemple pot servir tot l'enrenou de les obres d'art de la Franja que són al Museu de Lleida, i que l'Aragó els vol com si els catalans els haguessim robat (quan van ser comprades pel bisbe Messeguer a finals del segle XIX). Com que defensar aquestes obres implica, en major o menor grau, defensar la catalanitat de la Franja els polítics s'inhibeixen i permeten que els catalans quedem com uns autèntics criminals.

        Doncs amb el petroli passa el mateix. O potser encara és més greu, ja que no és que l'hagin defensat molt poc, sinó que el "catalanisme" no ha format cap discurs sobre el petroli català (de fet, si parlessis a catalans sobre petroli català se r'enriurien a la cara a causa del desconeixement ue hi ha sobre el tema).

 • Custom Dissertation Writing Services.

  Home...això en aquestos temps que corren ja és alguna cosa no? A més, no hi havia també alguna cosa per Olot o el Berguedà?


  Una cosa més en joc

 • http://www.fesp.org/?image-mining-phd-thesis Image Mining Phd Thesis. 👍 1.861

  Quina vegonya. La producció passarà de 2000 a 8000 barrils, per a què, com sempre, el petroli vagi a parar a mans espanyoles. Això és impermissible i un robatori brutal.

   

  El petroli està a les nostres aigües! A què esperen els partits catalans per defensar el NOSTRE petroli?

 • http://coral.ufsm.br/hans/?ap-world-history-essays Ap World History Essays. 👍 553

   

  La descoberta de més petroli a Catalunya trenca el mite de país 'sense recursos naturals'

   

  La concepció de que el Principat és un país 'sense recursos naturals' podria canviar després de la descoberta de nous dos jaciments a les costes catalanes. Catalunya podria quadriplicar la producció i ingressar 180 milions d'euros anuals

  La companyia Repsol ha descobert dos nous jaciments de petroli a només 45 quilòmetres de les costes de Tarragona, les proves inicials de producció dels quals deixen anar tonelades de cur lleuger amb una xifra de 8.000 barris al dia, el que suposa multiplicar per quatre la producció de l'Esta espanyol.

   

  Fins l'abril de 2009, dels quatre pous que hi ha operatius a l'Estat, s'estan extraient 1.926 barrils diaris, que equivalen a 31.533 tonelades. Del total, un 90.9% prové dels jaciments de Repsol. Les dues troballes s'han anomenat amb els noms de Montanazo D-5 i Lubina-1. El primer es troba a 763 metres sota el nivell del mar i arriba a una profunditat de 2.354 metres. Mentre que el Lubina-1 se'n pensa recollir almenys 3.700 barrils diaris.

   

  Catalunya és la única zona de l'Estat que aporta petroli en aigües marines

  El catedràtic de recursos energètics de la UB i professor de la geologia del petroli, Mariano Marzo, assegura que “la troballa prova que Catalunya posseix de potencial d'extracció, per tant no es poden tancar les prespectives d'exploració”. A més a més, diu Marzo, que “això prova que Catalunya és la única zona amb descobriments en aigües marines de l'Estat que aporta petroli”. Aquesta troballa permetrà allargar la vida petrolífica de la zona gairebé 7 anys.

   

  Catalunya segueix els passos d'Escòcia?

  Precisament la descoberta de petroli al Mar del Nord d'Escòcia va ser un dels fets que va impulsar les idees sobiranistes en aquest país del nord d'Europa. En aquest sentit, si Catalunya fós un Estat independent podria arribar a ingressar 175 milions d'euros anuals amb aquests jaciments. En qualsevol cas, tot sembla indicar que encara es poden trobar més jaciments a la zona.

   

  Font: Crònica.cat


Fòrums

 • 8.484.373 missatges
 • 196.676 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Més votats

Accedeix als comentaris més votats