Registrar-se
Recorda contrasenya

Wednesday, 17 de June de 2009, 23:15

Creieu que s'haurien d'invalidar les eleccions o referèndums que no arribin al 50% de participació ?

Envia Corregeix

1487 lectures   602 vots   29 comentaris
No, qui no vota és perquè no vol
288 (47.84%)
Sí, crec que seria just
244 (40.53%)
No ho tinc clar
63 (10.47%)
Una altra (comenta-ho)
7 (1.16%)

 • Qui no vota és per què no vol, no fotem... Una cosa és que algú, pel que sigui, no pugui votar, però més d'un 50% és per què a la gent no li ha sortit dels pebrots d'anar a votar; fet que no ha de perjudicar la gent que si que s'ha molestat.
  • Hi ha moltes raons sobre perquè hi ha gent que no va votar i ja que precisament és molta gent la que s'absté, hauries de tenir més respecte a aquesta opció.

   Jo crec que molta gent que no vota és perquè no se sent representada pels polítics o creuen que són tots uns lladres (i aqui no parlo de si ERC ha fet això, de si el PSOE allò). S'ha de contruïr un sistema realment democràtic on és limiti al màxim la corrupció (relacions de poder, favoritismes a certs grups empresarials) potser llavors la gent i creu més i votaria més.

   • Cert, tens raó, però si no estàs d'acord amb cap opció el que has de fer és votar en blanc. Així demostres que no estàs d'acord.
     
    Si no vas a votar deixes patent que se te'n refot el que passi (a excepció d'algún cas particular, ja sigui per impossibilitat física d'anar a les urnes o el que sí).
     
    Salut!
  • O potser perquè no li interessa gens ni mica el que es vota... Potser els polítics no han aconseguit despertar l'interes de la gent, potser han estat massa pesats i ens han avorrit, potser tenim precedents d'estatuts que "se aprovaran tal y como salgan del parlamento" i despres passen per cal fuster amb la indiferència dels que tant el defensaven, o d'aquells que ara s'abstenien, ara el defensaven, ara el criticaven (i al final, a fer presidente al cosí germà del fuster). A cagar tots!!!!
 • Hi estic a favor. Això mobilitzaria més la gent, perquè invalidaria les decisions preses per una majoria minoritària.

  Posem per exemple -d'estar per casa- una aula de 50 persones, i han de votar sobre si l'examen s'ha de fer divendres o dilluns. 45 passen, 3 voten "divendres" i 2 "dilluns". S'invalida la votació, si cal 3 cops, sota amenaça de decidir-se per part del profe...és impossible que els passotes mantinguin la seva postura de menfotisme, perquè està clar que és una advertència.
 • Jo crec que sí ja que si una votació arriba al 50% de participació vol dir que és una cosa rellevant per a la població independentment de quin sigui el seu resultat
 • Qui no vota és perquè no vol.

  Jo crec que la solució per aquells que no es presenten a les urnes seria que no pogueren participar en segons quines qüestions.

  La persona que passa d'anar (i la excusa de "jo no voto perquè no n'hi ha cap que m'agradi" no em val, es pot votar en blanc) és perquè tan se li fa qui governa i qui maneja els seus diners.

  • No crec que tinguis raó aquí... jo més aviat em trobo k no em representa ningú al parlament. A part, el bot en blanc (si no m'equivoco) es suma a la majoria. Si algú no vol votar pq no se sent representat, que utilitzi el vot nul, que akets no estan al recompte final i per tant, els grups petits putser poden tenir més representativitat (hem de pensar en el futur de la CUP).

   Per altra banda, la política que fan els polítics actuals fa pudor i de seguida es passen al bàndol contrari... i ns hem de quedar de braços creuats esparant a anar a tirar el butlletí a la urna cada 4 anys?
   Hi ha qui no vota perquè no li agrada el panorama, no perquè se li enrefot qui governa o qui maneja els seus diners...

   Salut!
 • No arribar a un 50% implica que hi ha un gran problema en el tema, o la gent està en contra de votar per algun motiu o hi ha un gran nivell d'ignorància i de passotisme envers la política.

 • Per començar no ho tinc gaire clar.

  Si no s'arriba al 50% i s'invalida per culpa de la ignorància dels qui no han votat, sentaria molt malament als que sí que han votat i potser a la llarga cada vegada votaria més gent perquè veurien que no dóna resultat. Per altra banda potser sí que donaria resultat i votaria més gent

  No ho sé, crec que el que s'ha de fer no és invalidar o validar, sinó que el que s'hauria de fer seria que la gent es preocupés més pel futur del seu país, i crec que això només es fa des del carrer

  P.D. després d'escriure això crec que votaré que no ho tinc clar
 • Cony! Seria bastant injust això!

  Com ja han dit qui no vota és perquè no vol. No s'ha de tallar si hi ha poca participació, s'ha de fomentar la participació. Fer entendre als ciutadans, que voten, perquè voten, i que aconseguiran amb el que voten.

  Apa, salut!

 • I qui ha decidit que sigui el 50%?
  Perquè no el 51%, que és realment  més majoritari?
   
  I si la participació és del 49%?
  És bo si s'arriba al 50,5%, però si s'arriba al 49% no?
 • Si l'abstenció fós el mateix que el vot en blanc, quins afectes tindria?
 • Suposo que crec que s'hauria d'invalidar i tornar-la a fer. Unes votacions on no participa ni el 50% de la població no són res...supso que jo les tornaria a fer fer a veure si la gent s'espavila, coi. • Pensem que algun il·luminat españolista sociata i reconegut democràta va dir que entendria que Euskadi fós independent amb una majoria de més del 80%.
   
  Amb aquesta idea ultrafeixista feu els percentatges que vulgueu. •   A la gent no l'interesa la polìtica. Per aixó no vota.
  I no l'interesa la polìtica,perqué els polìtics s'en guarden molt d'explicar que es que hi fán en la polìtica. Tot són cosses secretes, fosques, manipul.lacións, pactes, càmbi de cromos. I de veritat passen molt de la gent. Només ván a buscar a la gent un cop cada quatre anys, i després, cóm dìuen els nostres veìns i botxìns "si te he visto no me acuerdo"
  Ah, i un cop han passat les eleccións, no els hi vaguis a molestar. Perque ells són "la clase polìtica", són un altre casta.
  Prometen molt, i no cumpleixen rés. Aixó es el que pensa la gent. Dons perqué molestar-se en anar a votar ??
   
  La gent no els coneix als polìtics. Només coneixe'n als que surte'n per la tele. Que només fán que insultar-se els uns als altres. I aquest espectacle destrempa. Només vèuen que els hi treuen els diners que els hi coste molt de guanyar. El problema d'arribar a fí de més, de pagar l'hipotèca, mantenir els fills. Mentres que els polìtics s'ho passen bomba.
   
  La seva opinió sobre els polìtics es que són uns vividors, que mentèixe'n, que els hi ròben els diners, i que passi el que passi, sempre fán el que els hi dona la gana.
   
  I pensant-ho bé, crec que tenen tota la raó.
   

   
 • Realment des d'un punt de vista ètic no s'haurien de donar per vàlides, ara bé, també és cert que qui no va a votar és, en un 95% dels casos, perquè no vol. Llavors jo el que faria és que es contés l'abstenció com a participació.
  M'explico: si a les eleccions al parlament vota un 50% de l'electorat, doncs llavors de tots els escons a repartir la meitat queden completament buits. Ja veuries si els polítics s'espavilarien per promoure la participació llavors. Perdre la meitat d'escons implica perdre la meitat de diputats, meitat de càrrecs, meitat de subvencions...

  Seria una manera de fer-ho equivaldre al vot en blanc i no sé com es podrien diferenciar els dos llavors però.
  • Actualment hi ha partits que es comprometen a deixar els seus escons buits i a més de la opció en blanc, tens el vot nul.

   Qui no vota és perquè no vol ni prendre's la molèstia de deixar constància que els politics viuen en una altra esfera, allunyada de la seva realitat.

   S'esta molt bé de cap de setmana i dient "no, és que jo faig abstenció activa".

   30% de vots nuls en unes eleccions i els polítics sí que els i cauria la cara de vergonya.

   I si no vols perdre el cap de setmana, collons, vota per correu encara que sigui blanc, nul o ficant al sobre una foto de la platja on passaràs les eleccions.
 • A Itàlia és obligatori anar a votar.jo crec que sinó arriva al 50% s'hauria d'invalidar./è
 • Aquesta enquesta superarà el 50% de participació dels/ de les raconaires? 
 • Si això passa és que la democràcia no funciona. Si més del 50% de la població renega del vot és perquè no li preocupa el futur del seu país. A més, hi ha innombrables opcions per exercir el dret sense necessitat de quedar-se a casa.
 • si parlem en el sentit que la majoria q votem és pq volem canviar les coses, i els que no voten és pq tant els hi fa, i si estigueren obligats votarien segurament al contrari que nosaltres pq prefereixen seguir com ara.

  Obviament que segur que hi ha persones que voten lo que nosaltres no volem sinó no sortirien aquests resultats, però la diferencia és que hi hauria més vots per als oponents.

  és a dir nosaltres és segur que votem, per intentar canviar el present de forma pacifica, en canvi per exemple els killos q tant els hi fa votar com no, o la gent q passe de tot, si haguessin de votar dubto molt que votessin com nosaltres... així si no els obliguen menys vots per part seva...

  Nosé si m'explico,

 • Jo diferenciaria entre eleccions i referèndum. No es el mateix.
   
  Eleccions: Jo crec que si la participació no arriva al 50% vol dir en principi que la gent passa de les eleccions i no volen canviar l'estatus actual. L'opinió de una minoria no es pot impossar d'entrada a la majoria en aquest cas. Consequentment considero que les eleccions no son vàlides i s'haurien d'anul.lar, i continuar de moment tot com estaba abans de les eleccions.
  Ara bé, solució: Anular en principi els resultats i fer una nova convocatòria a les urnes, per veure si després en segona volta es ratifica o no aquesta abstenció. Si es ratifiqués novament, ara sí s'haurien de fer valer els vots de la minoria i els abstencionistes sabrien al que s'exposen si segueixen amb el "tantsemenfotisme". Si això fós habitual s'hauria d'imposar legalment l'obligació d'anar a votar.
   
  Referèndum: Aquí sí que s'ha de fer valer de principi l'opinió dels que han anat a votar, doncs el que no hi ha anat tant li dona que surti el si com el no, així que l'opinió dels que la donen ha de valer ja d'entrada.
 • Jo he votat que "No, qui no vota és pq no vol". Trobo molt trist que la gent no vagi a votar però tampoc pots perjudicar a la gent que ha anat a votar. Quan veig països com l'Ecuador que és obligatori anar a votar i es formen llargues cues on la gent està nerviosa pq té por de no poder votar pq si no votes et multen, ho veig encara pitjor.
 • Qui no vota és perquè no vol, així que si la participació és poca que s'ho haguèssin pensat abans.

 • segons la regla de les democracies burgeses el q no vota es per q no vol i els governants no hi son responsables però si existira una democracia real el q deuria d passar es q quan no vota un porcenttge alt dels ciutadans els politics asumrien responsabilitat i caldrien fer pedagogia per a incorporar il.lució al poble.

les notícies més...